Shimano Saint+Hayes V8
Shimano Saint+Hayes V8
Witam.
Mam pytanko. Czy Sainty będą współgrały z tarczami hayesa? Ma ktoś może takie zestawienie?? Bo właśnie zamówiłem kpl nowych Saintów i posiadam 2 nowe tarcze hayesa 203. Opłaca mi sie sprzedać te tarcze i kupić np. XT??Będę musiał trochę dopłacić do tego interesu. Proszę o odp. i z góry dziękuję.
Mam pytanko. Czy Sainty będą współgrały z tarczami hayesa? Ma ktoś może takie zestawienie?? Bo właśnie zamówiłem kpl nowych Saintów i posiadam 2 nowe tarcze hayesa 203. Opłaca mi sie sprzedać te tarcze i kupić np. XT??Będę musiał trochę dopłacić do tego interesu. Proszę o odp. i z góry dziękuję.
-
- Kontakt:
Właśnie z kasą teraz krucho(Sainty troszkę skrobnęły po kieszeni,a niedawno zmieniałem jeszcze ramę) , bo jeszcze musze wymienić kiere, zacisk, i oddać pożyczoną kase od Dziadków, ale jak piszecie, że nie będzie problemów z hamowanie to lajt. Jakoś powiem szczerze, że nie przeszkadza mi sztywność boczna , a co za tym idzie "dzwonienie"
TZN. Jakbym musiał ( bo odgrywałoby to kluczową rolę w hamowaniu)to poprostu zamiast np. kierownicy, którą od dawna chcę zmienić i niedługo wkońcu zmienię, kupiłbym 2 tarcze XT. Ale z tego co wynika to nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieje ,że nie zawiodę się na Saintach , bo już mam zapłacone ,więc koło środy powinny być. Dzięki wszystkim za odp.
-
- Kontakt:
CEZAR ja zaplacilem 1260 za kpl. ,więc faktycznie wychodzi praktycznie 30%. Ale właśnie czego się nie robi ,by mieć hamulce zarówno dobre ,jak i bardzo proste w serwisowaniu. Coś musi być w tych Saintach, że aż tyle ludzi je ma.Tym bardziej ,że na każdym forum i w każdym temacie typu Saint vs ****, ludzie polecaja wlasnie sainty.
Ja bym proponowal na proby Saint'ow od razu fullface'a zakladac :P Jak sie go nie wyczuje to lot przez kiere gwarantowany. Moge powiedziec, ze Sainty sa na tyle silne, ze jak mialem lzej naciagniete szprychy to potrafily rozcentrowac kolo od strony tarczy :P
KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
Pewnie, naginają nawet zasady fizyki i wartość współczynnika tarcia przekracza nawet 1! Się zastanówcie. Jeśli hamulec jest wam w danym momencie zblokować koło to nie będzie od niego silniejszego! Przez kierę przelecisz i na Juicy 3!CompHaker pisze: Moge powiedziec, ze Sainty sa na tyle silne, ze jak mialem lzej naciagniete szprychy to potrafily rozcentrowac kolo od strony tarczy :P
Moc jest ważna by mniejszą siłę przyłożyć palcem a większą uzyskać siłę hamowania ale pewnego momentu się już nie przeskoczy.
Z gówna bata nie ukręcisz.
KubaLaPL chodzilo o to, ze mozna sie zdziwic mocno wciskajac klamke, co nie koniecznie ma miejsce przy Juicy 3. Mialem Juicy, mam Sainty i jest to przepasc. Nie musze raczej tlumaczyc dlaczego.
KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0