Sztyca
Sztyca
Proszę was o pomoc, bo szukałem wszędzie i nigdzie niczego nie znalazłem, chodzi o to iż kupiłem używany rower i po jakimś czasie chciałem wymienić siodełko i sztyce, problem tkwi tym iż sztyca za nic w świecie nie wychodzi z ramy próbowałem wybić ja młotkiem kręcić na boki ale ani drgnie jedynie przy mocniejszym uderzeniu od góry wchodzi w głąb ramy lekko ale tak to ani drgnie ;( pooooomocy 

-
- Kontakt:
wez sztyce w imadlo i krec rama to moze ja wyciagniesz ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Pamiętam że był dość długi temat z takim samym problemem ale coś znaleźć nie mogę...
Więc na początek:
Jeśli masz stół z dobrym imadłem to super, jak nie to poszukaj kogoś kto ma.
Psikasz wd-40 parę razy przy zacisku sztycy, czekasz trochę żeby podziałało. Odkręcasz siodełko, koniec sztycy w imadło i kręcisz całym rowerem (do góry kołami). Najlepiej wyjąć koła wcześniej żeby było łatwiej nieco operować.
Powinno pójść bez problemu, ja miałem totalnie zapieczoną sztycę i tym sposobem udało się ją wyjąć.
Więc na początek:
Jeśli masz stół z dobrym imadłem to super, jak nie to poszukaj kogoś kto ma.
Psikasz wd-40 parę razy przy zacisku sztycy, czekasz trochę żeby podziałało. Odkręcasz siodełko, koniec sztycy w imadło i kręcisz całym rowerem (do góry kołami). Najlepiej wyjąć koła wcześniej żeby było łatwiej nieco operować.
Powinno pójść bez problemu, ja miałem totalnie zapieczoną sztycę i tym sposobem udało się ją wyjąć.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
Zdziwiłbyś sięDaywins94 pisze:i jak wiadomo w razie gdybym chciał ja sprzedać to nikt nie kupi ramy z zapieczona sztyca ...

-
- Kontakt: