Allegro. Czy muszę sprzedać przedmiot jeżeli cena minimalna?
Allegro. Czy muszę sprzedać przedmiot jeżeli cena minimalna?
Witam, mam pytanie związane ze sprzedażą na allegro. Czy muszę sprzedać przedmiot, jeżeli cena minimalna została osiągnięta ?? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję 

-
- Kontakt:
jeśli nie masz jaj to będziesz pisał że "zepsuł się".
jeśli masz - sprzedasz za cenę z jaką się zakończyła aukcja.
cholera, jak mi brakuje czarnej listy sprzedających w ustawieniach zakupów allegro, żeby od takich pajaców więcej nic nie kupować.
Najpierw wystawia a potem odwołuje oferty albo nie chce sprzedać bo "w trakcie pakowania zauważyłem pęknięcie" czy inne tym podobne kretyńskie wytłumaczenia.
Kiedyś miałem gościa który twierdził że zauważył w kierownicy w trakcie pakowania pęknięcie, które czyni ją bezwartościową.
Jak zaproponowałem że pokryję koszty wysyłki tego śmiecia żeby samemu ocenić jej "bezwartościowość" i jeśli rzeczywiście jest pęknięcie to wywalę do śmieci a jeśli nie ma to zapłacę ustaloną cenę, to już nie miał jaj żeby się odezwać nawet
nie ma w polskim słowniku chyba odpowiednika "time waster" na takie okazje.
A ja chciałbym mieć możliwość ukrycia aukcji takich ludzi na allegro, żebym ich nawet nie widział. Bo czarna lista działa w drugą stronę.
jeśli masz - sprzedasz za cenę z jaką się zakończyła aukcja.
cholera, jak mi brakuje czarnej listy sprzedających w ustawieniach zakupów allegro, żeby od takich pajaców więcej nic nie kupować.
Najpierw wystawia a potem odwołuje oferty albo nie chce sprzedać bo "w trakcie pakowania zauważyłem pęknięcie" czy inne tym podobne kretyńskie wytłumaczenia.
Kiedyś miałem gościa który twierdził że zauważył w kierownicy w trakcie pakowania pęknięcie, które czyni ją bezwartościową.
Jak zaproponowałem że pokryję koszty wysyłki tego śmiecia żeby samemu ocenić jej "bezwartościowość" i jeśli rzeczywiście jest pęknięcie to wywalę do śmieci a jeśli nie ma to zapłacę ustaloną cenę, to już nie miał jaj żeby się odezwać nawet

nie ma w polskim słowniku chyba odpowiednika "time waster" na takie okazje.
A ja chciałbym mieć możliwość ukrycia aukcji takich ludzi na allegro, żebym ich nawet nie widział. Bo czarna lista działa w drugą stronę.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
Pozdrawiam Twoją mamę, że Cię tak wychowała.gejekNS pisze:
teoretycznie sprzedać przedmiot musisz, jednak jesteśmy w POlsce tutaj każdy kombinuje, możesz wkręcić, że przedmiot się uszkodził albo niedopatrzyłeś jakiejś wady jak kupujący jest naiwny to to kupi a jak nie no to cóż musisz przedmiot wysłać ...
Cena była dobra. Bo gdyby nie była zadowalająca to bym takiej nie ustawiał.boogiel pisze:Ale on ustalił cenę minimalną. Tyle, że chyba dla niego za niską.
Do wszystkich LUDZI, którzy myślą, że próbowałem zrobić kogoś w ***** i jestem nie uczciwym allegrowiczem:
To było pytanie tylko teoretyczne, dlatego że poza allegro otrzymałem jeszcze wyższą ofertę i chciałem się tylko dowiedzieć, czy jest możliwa taka sprzedaż, która nie zalicza się do robienia kogoś w *****. Co raz częściej przekonuję się o tym, że jak ktoś się o coś TYLKO zapyta to od razu reszta użytkowników tego forum po takiej osobie jedzie... Na przyszłość się tak nie spinajcie, bo Wam żyłka pęknie.
Też miałem kiedyś taka sytuację że coś sprzedawałem, aukcja się zakończyła i dostałem potem maila od kogoś kto proponował więcej. Kuszące, przyznaję, ale sprzedając tej osobie zrobiłbym wała tej osobie co aukcję wygrała. Dla mnie honor ważniejszy niż kilkadziesiąt plnów, więc przedmiot poszedł do osoby która aukcję wygrała.
-
- Kontakt:
Re: Allegro. Czy muszę sprzedać przedmiot jeżeli cena minima
Odpowiedź jest oczywista...dzemi15 pisze:Czy muszę sprzedać przedmiot, jeżeli cena minimalna została osiągnięta ??
Może jutro będzie temat ,,Jak się podcierać? składać w kwadrat, trójkąt czy lepić kulkę ? "
Back in black
dzemi15, pytanie jasno sugeruje cel w jakim zostało zadane.
Sorry, jeśli ktoś Cię tak ocenia - ale sam taką ocenę wymusiłeś.
Przy rejestracji na allegro oświadczyłeś że zapoznałeś się z regulaminem. Więc wiesz, na jakiej zasadzie allegro działa i że sprzedaż przez allegro jest wiążącą prawnie umową.
Nie płacz więc teraz, że tylko pytałeś a ktoś śmiał Cię oceniać.
Jak następnym razem zapytasz "jak zrobić wałek na allegro", mimo że też tylko zapytasz, to też Cię ocenią.
Sorry, jeśli ktoś Cię tak ocenia - ale sam taką ocenę wymusiłeś.
Przy rejestracji na allegro oświadczyłeś że zapoznałeś się z regulaminem. Więc wiesz, na jakiej zasadzie allegro działa i że sprzedaż przez allegro jest wiążącą prawnie umową.
Nie płacz więc teraz, że tylko pytałeś a ktoś śmiał Cię oceniać.
Jak następnym razem zapytasz "jak zrobić wałek na allegro", mimo że też tylko zapytasz, to też Cię ocenią.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
slowem ktos licytowal,czekal do konca aukcji,odpuscil sobie inne oferty,zeby na koniec dowiedziec ze co prawda wygral,ale sprzetu nie dostanie.to nei jest robienie w konia?dzemi15 pisze:To było pytanie tylko teoretyczne, dlatego że poza allegro otrzymałem jeszcze wyższą ofertę i chciałem się tylko dowiedzieć, czy jest możliwa taka sprzedaż, która nie zalicza się do robienia kogoś w *****
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu