Kompatybilność zbroi i LB

Banan725135650
Kontakt:

Kompatybilność zbroi i LB

Post autor: Banan725135650 »

Witam! Mam szybkie pytania:
Czy Leatt Brace Adventure będzie kompatybilny ze zbroją 661 Core Saver? Nie będę odczuwał żadnego dyskomfortu w takim połączeniu?
Testował ktoś takie połączenie?
Szukam taniej zbroi (powiedzmy do 450 zł) która nie będzie krępowała ruchów, będzie wygodna, przy czym będzie gwarantowała ochronę na przyzwoitym poziomie oraz będzie kompatybilna z w/w modelem Leatt Brace'a. Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi.
matin89
Kontakt:

Post autor: matin89 »

Znajomy ma Core Saver'a z LB i jest zadowolony. Jeśli szukasz zbroi do 450zl to polecam Ci tą: http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... _adventure . Jest kompatybilna z LB i wychodzi jedynie 50zł ponad twój budżet, chyba ze masz zniżkę u nich to będzie taniej.
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

matin89 pisze:Jeśli szukasz zbroi do 450zl to polecam Ci tą: http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... _adventure . Jest kompatybilna z LB i wychodzi jedynie 50zł ponad twój budżet, chyba ze masz zniżkę u nich to będzie taniej.
Jasne, mam maksymalną zniżkę. Rozważałem zakup tej zbroi (głównie ze względu na kompatybilność z LB), ale nigdy nie miałem jej w rękach a ze zdjęcia wydaje się, że ochrona kręgosłupa jest gorsza niż w 661. Ogólnie patrząc na nią odnoszę wrażenie, że płaci się głównie za firmę... Chyba, że ktoś używa tej zbroi i ma jakieś obiektywne porównanie do modelu 661 Core Saver?
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

a w core saverze nie da sie oderwać płatków żółwia , tak jak w starszej zbroi 661 takiej czerwonej ?
SMOTER
Kontakt:

Post autor: SMOTER »

Ja śmigam w Core + LB, nie widzę potrzeby odrywania segmentów ponieważ pod żółwiem masz kieszeń na tylnia płetwę no chyba ze koniecznie musisz wyglądać ProElo i LB musi być widoczne z każdej strony to możesz Sobie (Bezpowrotnie) oderwać segmenty... Osobiście śmigam bez szelek :) No chyba ze bez zbroi to szelki zakładam ! Ale gdyby wcześniej była opcja zakupu zbroi LB to tak bym zrobił ponieważ widziałem ją na żywo, Ma szerokiego żółwia, a co najważniejsze... Zbroja posiada szelki(a w zasadzie zaczepy) które umożliwiają jazde w LB właśnie bez szelek i wtedy LB nie goni (W core bez szelek trochę stabilizator lata) ale mi to nie przeszkadza...
Z opinii ziomka zbroja LB jest też bardzo wygodna... Przepraszam za ciągle powtarzający się wyraz "Szelki" mam nadzieje że pomogłem
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
ODPOWIEDZ