[Amortyzator-przod]Fox 36 Talas rc2
-
- Kontakt:
[Amortyzator-przod]Fox 36 Talas rc2
Witam!
Tak jak w tytule co sadzicie o owym amortyzatorze, mam mozliwosc jego kupna(nie znam rocznika, jest brazowy).
Czy nada sie on do fr i lekkiego dh, czy moze lepiej wybrac cos ze stajni marzocchi,rock shoxa
Tak jak w tytule co sadzicie o owym amortyzatorze, mam mozliwosc jego kupna(nie znam rocznika, jest brazowy).
Czy nada sie on do fr i lekkiego dh, czy moze lepiej wybrac cos ze stajni marzocchi,rock shoxa
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Amortyzator-przod]Fox 36 Talas rc2
Ja za 900 kupiłem z chyba 2008 lub 2007 (granatowy) w stanie bdb. Serwisowany na bieżąco, a V1 flat kupiłem od kumpla za 120 zl :P
Zreszta ostatnio dodawałem wpis w dziale rowery
Santa-Cruz Bullit + Fox 36 Talas RC2 więc możesz zobaczyć jak wygląda przy takiej ramie. Jaką rame Ty masz ?
Zreszta ostatnio dodawałem wpis w dziale rowery
Santa-Cruz Bullit + Fox 36 Talas RC2 więc możesz zobaczyć jak wygląda przy takiej ramie. Jaką rame Ty masz ?
Ja uzywam Talasa RC2 z rocznika 2007 w Enduro i lekkim FR i nie powiem daje rade ale nie wiem czy do typowego FR i DH nie bralbym czegos ze sprezyna.
Jezeli technicznie jest ok to uwazam ze 1400 z kiera V1 to nie jest zla cena
Jezeli technicznie jest ok to uwazam ze 1400 z kiera V1 to nie jest zla cena

[url=http://www.http://extremecarving.pl/index.php/rower/][b]ExtremeCarving.pl[/b][/url]
Miałem przyjemność jeździć każdym z serii Fox 36.
Pod względem pracy najlepiej wypadł Van, następnie Float, a na szarym końcu Talas (bardzo ciężko w nim ustawić odpowiednie ciśnienie).
Awaryjny był każdy z nich. Normą było ich zacieranie się (brak płynnej pracy), rozkręcanie się tłumika...
Na początku myślałem, że kupiłem mocno zużyty sprzęt, ale po zakupie nowego i podobnych cyrkach, stwierdziłem, że ten typ tak ma.
Fox jest dobry, ale potrzebuje on dużo "czułości" i cierpliwości.
Pod względem pracy najlepiej wypadł Van, następnie Float, a na szarym końcu Talas (bardzo ciężko w nim ustawić odpowiednie ciśnienie).
Awaryjny był każdy z nich. Normą było ich zacieranie się (brak płynnej pracy), rozkręcanie się tłumika...
Na początku myślałem, że kupiłem mocno zużyty sprzęt, ale po zakupie nowego i podobnych cyrkach, stwierdziłem, że ten typ tak ma.
Fox jest dobry, ale potrzebuje on dużo "czułości" i cierpliwości.
-
- Kontakt:
Czyli jak radzicie brac go??
Na gornych lagach nie umiem sie dopatrzec zadnej ryski na dolnych nie widze ale pewnie jakies sa(przypuszczam ze lisek jest z 2009 roku-moze 2010).
Byl 3 miechy temu w gregorio na serwisie, nic nie wymieniali, wszystko cacy.
Jednakze zastanawiam sie czy powietrzny amor wytrzyma fr(nie jezdze ostro, ale z biegiem czasu to sie zmieni).
Prosze pisac na gg 37371720, wysle fotki amorka.
Plusem jest wedlug mnie renoma firmy oraz waga(na niej mi az tak nie zalezy, ale dla niektorych...)
A minus, hmm trudno sie dopatrzec.
Na gornych lagach nie umiem sie dopatrzec zadnej ryski na dolnych nie widze ale pewnie jakies sa(przypuszczam ze lisek jest z 2009 roku-moze 2010).
Byl 3 miechy temu w gregorio na serwisie, nic nie wymieniali, wszystko cacy.
Jednakze zastanawiam sie czy powietrzny amor wytrzyma fr(nie jezdze ostro, ale z biegiem czasu to sie zmieni).
Prosze pisac na gg 37371720, wysle fotki amorka.
Plusem jest wedlug mnie renoma firmy oraz waga(na niej mi az tak nie zalezy, ale dla niektorych...)
A minus, hmm trudno sie dopatrzec.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ok juz daje fotki http://imageshack.us/g/846/1002313w.jpg/
Na amortyzator moge przeznaczyc max 1500zl, nie lepiej kupic cos bardziej pewnego??
Czy jednak brac foxa??
Moze kupic marzocchi 888 rc3 ti(o ile sie nie myle)+ mostek marzoka prawie nowka za 1500zl??
Rocznik 888 to chyba 2008
Problem jest taki ze mam rame dc amstaff i z takim amorkiem geo bylaby troszke dziwna, ale z drugiej strony bede na niej jezdzil tylko pol roku, potem biore jakiegos fulla
Na amortyzator moge przeznaczyc max 1500zl, nie lepiej kupic cos bardziej pewnego??
Czy jednak brac foxa??
Moze kupic marzocchi 888 rc3 ti(o ile sie nie myle)+ mostek marzoka prawie nowka za 1500zl??
Rocznik 888 to chyba 2008
Problem jest taki ze mam rame dc amstaff i z takim amorkiem geo bylaby troszke dziwna, ale z drugiej strony bede na niej jezdzil tylko pol roku, potem biore jakiegos fulla