Piszę w tym dziale, żeby było widoczne, bo w giełdzie zaraz gdzieś to zniknie a regulaminu i tak nikt nie czyta co jakiś czas, żeby sprawdzić czy coś się zmieniło.
Nie nudząc i nie przeciągając w każdym ogłoszeniu dotyczącym sprzedaży wymagana jest cena którą chce się otrzymać za daną rzecz, ewentualnie link do aukcji jeśli takowa jest. Ułatwi to korzystanie z giełdy i nie będzie zbędnego zamieszania.
W tym momencie w ogłoszeniach bez ceny będzie po prostu przypomnienie o jej braku i prośba o jej dodanie, ale od nowego miesiąca takie ogłoszenia będą usuwane.
Decyzja była zaakceptowana jednogłośnie wśród wypowiadających się zielonych tak więc nie tylko mi dzięki
Moim zdaniem to też jest bez sensu, ktoś coś sprzedaje, używa tego, wie co przeszło to sam powinien wiedzieć ile jest warte, a nie szuka jelenia który przepłaci.
Trochę z innej półki, żeby nowym tematem nie zaśmiecać.
Myślę, że bardzo fajnie byłoby wprowadzić opinie o sprzedawcach. Dokładnie takie coś jak tutaj: http://www.arachnea.org/forum/f37/
Osób ktore sprzedają jest naprawdę dużo, cały dział byłby w tematach gdzie kilka osób miało by kilka opini, a setki osób zostały by z zerem albo jedną. Już lepszy byłby zmodyfikowany profil użytkownika, z systemem dodawania plusów lub minusów ale pewnie aktualny silnik forum tego nie ogarnie. Moim zdaniem dobra rzecz ale za dużo przy tym roboty miałby administartor.
Takie rozwiązanie też raczej by pomogło. Istnieje prawdopodobieństwo, że ludzie zaczną się bardziej starać - w sensie, że jak ktoś ma parę rzeczy na sprzedaż i wie, że jak sprzeda pierwsza to ta pierwsza może mieć wpływ na sprzedaż pozostałych. Średnio czytelnie to napisałem, ale myślę, że da się zrozumieć.
Moim zdanie mogłyby zostać wprowadzone tzw. sklepy. Każda osoba robi własny temat : w którym pisze co ma do sprzedania itp. wtedy by się nie robił bajzel. A co najważniejsze. nie trzeba by było kasować tych wszystkich "sprzedanych" rzeczy bo wystarczyło by tylko edytować 1 post i jego nazwę.