Fox 40rc2 brak kompresji
Fox 40rc2 brak kompresji
cześc,
Ostatnio zrobiłem serwis tłumika w Foxie 40rc2 z 08r i wszystko jest ok tzn. tłumienie powrotu działa, nie jest zapowietrzony. Problem zaczyna sie jeśli chodzi o kompresję... O ile wolna jeszcze działa to szybka juz nie czego skutkiem jest dobijanie amortyzatora w miejscu. Wie ktos jaki może byc powód tej nieprawidłowosci?
Ps. olej to Motul 10w
Ostatnio zrobiłem serwis tłumika w Foxie 40rc2 z 08r i wszystko jest ok tzn. tłumienie powrotu działa, nie jest zapowietrzony. Problem zaczyna sie jeśli chodzi o kompresję... O ile wolna jeszcze działa to szybka juz nie czego skutkiem jest dobijanie amortyzatora w miejscu. Wie ktos jaki może byc powód tej nieprawidłowosci?
Ps. olej to Motul 10w
Bladder lubi sie wyslizgnac w czasie montazu tlumika, ale gdyby tak bylo zapowietrzyl by sie i po chwili uginania tlumienie przestalo by dzialac - w tlumiku jest bardzo malo oleju i juz niewielki jego ubytek powoduje niepoprowna praceRumun-lca pisze:Kondom i tłumik są w porządku jak na moje oko...
Dziwny objaw, jesli dobijasz tlumik z miejsca to raczej wolna kompresja Ci nie dziala. Moze poprostu masz zbyt miekka sprezyne i tego nie odczuwasz?
Re: Fox 40rc2 brak kompresji
U góry sprawny tłumik kompresji , u dołu rozpirzony, objawem był właśnie brak kompresji.
Szczerze mówiąc , jeżeli wszystko wcześniej było ok i nie grzebałeś w środku tłumika , to nie bardzo widzę możliwość, żeby padło samo.
Szczerze mówiąc , jeżeli wszystko wcześniej było ok i nie grzebałeś w środku tłumika , to nie bardzo widzę możliwość, żeby padło samo.
-
- Kontakt:
Kwota adekwatna do dorabianego elementuravfr pisze:Tokarz dorobił tłok (krążek) , koszt ok 200 zł , z tego co pamiętam potrzebne też były miękkie szczęki , żeby rozkręcić "dzwon".

rowerek PB Spider Suspensions boss!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: