Marzocchi 888 rc3 PYTANIE
Marzocchi 888 rc3 PYTANIE
Witam. Czy może coś śie stać, jezeli bede mial dolna polka przykryty napis min>?? Jakoś konstruktorzy marzocchi się nie popisali. na zdjęciu jest złożony bez kapsla sterów , ktory doda jeszcze z 3 mm. Dlaczego w tym modelu jest tak mało miejsca na główkę ramy??

Nie widzę związku.
Jeśli chcesz absolutne minimum to wykręć korki, odkręć półki i opuść golenie górne na samo dno żeby stuknęły. Wtedy nasuń półkę tak aby minimalna odległość między nią a busterem została.
Niżej się nie da. Może to jest znacznik min, może min ma jakiś zapas jeszcze. Nie wiem ale jak nie masz znaczników to tak powinno się robić. Co robią ludzie to już inna sprawa.
Jeśli chcesz absolutne minimum to wykręć korki, odkręć półki i opuść golenie górne na samo dno żeby stuknęły. Wtedy nasuń półkę tak aby minimalna odległość między nią a busterem została.
Niżej się nie da. Może to jest znacznik min, może min ma jakiś zapas jeszcze. Nie wiem ale jak nie masz znaczników to tak powinno się robić. Co robią ludzie to już inna sprawa.
Mam znaczniki ,ale co z tego ,jak na goleniach jest za mało miejsac między górną pólka a dolną. teraz dolożyłem kapsel sterów któy przychodzi między sterami ,a półką i napisy min praktycznie calkowicie sie zakryly. Chodzi mi o to ,że górna półka jest na maksa do góry - już wyżej się nie da,a dolna zakrywa napisy MIN. Myślę,że każdy mnie teraz zrozumiał.
Najtaniej i najprościej będzie Ci zrobić tak, jak pietryna napisał. Droższy wariant? Zakładam, że górną półkę masz płaską- kup/wymień się z kimś na wyższą.
SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

Re: Marzocchi 888 rc3 PYTANIE
Witam szanownych forumowiczów, nie będę zakładał nowego tematu tylko podepnę sie do tego. Chciałbym dowiedzieć się czy takie ustawienie dolnej półki jest dopuszczalne i jakoś źle nie skutkuje dla amora?? Dzięki za odp pozdrawiam serdecznie