Jak odchudzić rower?

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Hugo666 pisze: A co myślicie o powietrznym damperze?
Mała róznica w wadze przy tak krótkim damperze z tytanową spreżyna bedzie. Omijaj dhx air szerokim łukiem bo Lasek jest chyba jedynym zadowolonym uzytkownikiem w dh ;) Jak złapiesz okazje na X-Fusion powietrzniaka duzego to tak ale inaczej to bym omijał.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Albo Spaced jedynym niezadowolonym i nawet nie użytkownikiem ;) Bo ja znam jeszcze zadowolonych.
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Albo Spaced jedynym niezadowolonym i nawet nie użytkownikiem
Miałem go 2.5 roku. Starczy? Amor przelatuje przez skok. Stary przestań składać rowery na lódź bo stąd takie pomysły idą. Pogadaj z dowolną osobą, która miałą ten damper w dużym rowerze, a nie enduraku i zobaczysz jaka jest przeważająca opinia.
Wróbel
Kontakt:

Post autor: Wróbel »

Do Spaced :
Widze ze kolega wie wszystko o wszystkim no ale i tacy ludzie musza byc...
Nie chce mi sie tu teraz robic wywodow ze to ze tamto bo za stary na to jestem ale czesto przegladam dh-zloma ( z nudow ) i prawie wszystkie Twoje komentarze neguja czyjes pomysly...
Kazdy ma pomysl na siebie i kazdy bedzie proponowal co innego wiec czasem wystarczy po prostu to uszanowac i przemilczec sprawe
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

Wróbel pisze:Do Spaced :
Widze ze kolega wie wszystko o wszystkim no ale i tacy ludzie musza byc...
Nie chce mi sie tu teraz robic wywodow ze to ze tamto bo za stary na to jestem ale czesto przegladam dh-zloma ( z nudow ) i prawie wszystkie Twoje komentarze neguja czyjes pomysly...
Kazdy ma pomysl na siebie i kazdy bedzie proponowal co innego wiec czasem wystarczy po prostu to uszanowac i przemilczec sprawe
:shock: bana masz pewnie jak nic :D ale sam jestem ciekaw ile kolega testował zacznę od zainwestowania jak w/w mówi :) wpakuje prawie 250 zł w gumy ;) zobaczymy stać mnie, opinie na pewno na DHZ napisze ! :) ja mam troszkę bliżej do miejscówek do testowania :) stożek 78km od domu :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Jak dla mnie, to autor tematu powinien zwiększyć masę, siłę, a nie odchudzić rower o 500g, bo tego nie odczuje. Geometria roweru tez stanowi o odczuciu "ciężkości", więc może w tym jest problem? Sam przesiadłem się z roweru 20kg na ok 18 i nie odczułem róznicy w masie.
Spaced
moderator
Kontakt:

kubuspunxdh pisze:bana masz pewnie jak nic
Coś mi przycisk nie działa ;)

boogiel pisze:Sam przesiadłem się z roweru 20kg na ok 18 i nie odczułem róznicy w masie.
Zależy od osoby i stylu jazdy. Nawet na tym samym rowerze jak 1kg poszło to poczułem.
kubuspunxdh
Kontakt:

"Spaced "
klawy z ciebie gostek :) zobaczmy co z tego wyjdzie :)
boogiel
Kontakt:

Spaced pisze:boogiel napisał(a):
"Sam przesiadłem się z roweru 20kg na ok 18 i nie odczułem róznicy w masie."

Zależy od osoby i stylu jazdy. Nawet na tym samym rowerze jak 1kg poszło to poczułem.
No ja niestety na innym rowerze, więc to nie to samo. Poza tym, takim prosem jak Ty nie jestem ;)
Mimo wszystko, będę się trzymał mojego zdania, bo 17kg to dobra waga, i rozwiązania problemu nieradzenia sobie z rowerem szukałbym w niełwaściwej technice lub złym przygotowaniu.
Spaced
moderator
Kontakt:

Ale ja nie jestem prosem. Mam zerową kondycje, jeżdze raczej tempem średnim. Za dużo na bibach, za mało na rowerze. Po prostu jak sie troche w sprzecie pogrzebie to zaczyna sie czuć drobne róznice, których normalnie jesteś nieświadomy, a jednak na komfort jazdy sie przekłądają. Nie trzeba mieć sponsora by doceniać dobry sprzęt ;)

No i tak 17kg to dobra waga ale nie jak jesteś chudym nastolatkiem co jeszcze masy zbudować nie moze ;)
kubuspunxdh
Kontakt:

Spaced pisze:Za dużo na bibach, za mało na rowerze. Po prostu jak sie troche w sprzecie pogrzebie to zaczyna sie czuć drobne róznice, których normalnie jesteś nieświadomy, a jednak na komfort jazdy sie przekłądają. Nie trzeba mieć sponsora by doceniać dobry sprzęt

No i tak 17kg to dobra waga ale nie jak jesteś chudym nastolatkiem co jeszcze masy zbudować nie moze
to ja wg tego powinienem zostać gł.. 9 lat stażu w serwisowaniu w tym 6 DHi reszta, 5 w serwisowaniu zwieszenia nie tylko rowerowego, sam jeżdżę nie wiem nawet ile.. rowery od zawsze robię... :)
boogiel
Kontakt:

To była ironia, chyba raz Cie w życiu widziałem i to na parkingu ;)
Wiadomo, że niektóre różnice sprzętowe czuć, ale dla mnie bardziej to wynika z ich różnic w parametrach.
Ciekaw jestem, czy jakbym dołożył 1kg do swojego roweru to bym odczuł różnicę. No ale musiałbym o tym nie wiedzieć. Po maturze poeksperymentuję;)
Co do masy, to jesli to nie kwestia choroby, to to lenistwo. W wieku 16 lat ważyłem z 63-65kg, a gigantem nie byłem.
kubuspunxdh
Kontakt:

boogiel pisze:Co do masy, to jesli to nie kwestia choroby, to to lenistwo. W wieku 16 lat ważyłem z 63-65kg, a gigantem nie byłem.
idz chłopie coś ze sobą zrób ;D
boogiel
Kontakt:

kubuspunxdh pisze:boogiel napisał(a):
"Co do masy, to jesli to nie kwestia choroby, to to lenistwo. W wieku 16 lat ważyłem z 63-65kg, a gigantem nie byłem."

idz chłopie coś ze sobą zrób ;D
To do mnie było? :D
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Spaced pisze:No i tak 17kg to dobra waga ale nie jak jesteś chudym nastolatkiem co jeszcze masy zbudować nie moze
Każdy może, wystarczy chcieć.
kubuspunxdh
Kontakt:

boogiel pisze:kubuspunxdh napisał(a):
"boogiel napisał(a):
"Co do masy, to jesli to nie kwestia choroby, to to lenistwo. W wieku 16 lat ważyłem z 63-65kg, a gigantem nie byłem."

idz chłopie coś ze sobą zrób ;D"

To do mnie było?
łups... przeprosiny sie należą.. :| nie miało to wyjść tak jak wyszło :| sory nikogo nie miałem zamiaru obrazić czy coś !
Hugo666
Kontakt:

Re: Jak odchudzić rower?

Post autor: Hugo666 »

Co do przygotowania to mam bardzo dobre :D Jestem zawodnikiem w narciarstwie, przez całe lato i zimę trenuje na sali ogólno-rozwojówkę.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

To czemu chcesz jeszcze lżejszy rower?
boogiel
Kontakt:

też jeżdżę na nartach, ale poza tym nic ze sobą nie robię, i nigdy nie miałem problemu z utrzymaniem 20kg roweru. A jak śmigasz na nartach,trenujesz ogólnorozwojówkę, to się chyba opierdalać musisz. No offence.
ODPOWIEDZ