REGULAMIN GIEŁDY - zmiany

GgG
moderator
Kontakt:

REGULAMIN GIEŁDY - zmiany

Post autor: GgG »

Piszę w tym dziale, żeby było widoczne, bo w giełdzie zaraz gdzieś to zniknie a regulaminu i tak nikt nie czyta co jakiś czas, żeby sprawdzić czy coś się zmieniło.

Nie nudząc i nie przeciągając w każdym ogłoszeniu dotyczącym sprzedaży wymagana jest cena którą chce się otrzymać za daną rzecz, ewentualnie link do aukcji jeśli takowa jest. Ułatwi to korzystanie z giełdy i nie będzie zbędnego zamieszania.

W tym momencie w ogłoszeniach bez ceny będzie po prostu przypomnienie o jej braku i prośba o jej dodanie, ale od nowego miesiąca takie ogłoszenia będą usuwane.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Dzięki Ci za to. Nic tak nie wkurza, jak teksty: "a ile dajesz?". No k*rwa, to ja mam wiedzieć?
Pozdro ;)
GgG
moderator
Kontakt:

Decyzja była zaakceptowana jednogłośnie wśród wypowiadających się zielonych tak więc nie tylko mi dzięki :)

Moim zdaniem to też jest bez sensu, ktoś coś sprzedaje, używa tego, wie co przeszło to sam powinien wiedzieć ile jest warte, a nie szuka jelenia który przepłaci.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

GgG - bardzo dobrze! :D A może da się coś jeszcze zrobić, żeby tematy z giełdy nie wyświetlały się w nowych i nieprzeczytanych postach?
GgG
moderator
Kontakt:

up, z wyświetlaniem musisz pytać nikoma (przy okazji zapytaj o czcionki na białym tle które są od początku forum :D )
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

odnosnie ceny zgadzam sie, dobry pomysl.

Z ostatnimi tematami - niestety nie da sie tego zrobic. Forum kozysta z mechanizmu phpbb w ktorym nie widze opcji rozdzielenia ostatnich tematow..
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

No nic, trudno. To chociaż pilnujcie dalej tych [K] i [S] na początku ;)
ajo81
Kontakt:

Post autor: ajo81 »

Dobrze by było też od razu zdjęcia dawać i żeby to wygasało po jakimś czasie a nie że później będą ogłoszenia sprzed 2 lat...
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Dodać do regulaminu obowiązek raportowania ogłoszenia modom jak już jest nieaktualne - tak żeby mogli zamykać tematy.
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Trochę z innej półki, żeby nowym tematem nie zaśmiecać.
Myślę, że bardzo fajnie byłoby wprowadzić opinie o sprzedawcach. Dokładnie takie coś jak tutaj: http://www.arachnea.org/forum/f37/
GgG
moderator
Kontakt:

Osób ktore sprzedają jest naprawdę dużo, cały dział byłby w tematach gdzie kilka osób miało by kilka opini, a setki osób zostały by z zerem albo jedną. Już lepszy byłby zmodyfikowany profil użytkownika, z systemem dodawania plusów lub minusów ale pewnie aktualny silnik forum tego nie ogarnie. Moim zdaniem dobra rzecz ale za dużo przy tym roboty miałby administartor.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ewentualnie idac droga na skroty mozemy dolozyc po prostu temat w ktorym mozna by opisywac transakcje z uzytkownikami wedlug okreslonego schematu.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MiP
Kontakt:

Takie rozwiązanie też raczej by pomogło. Istnieje prawdopodobieństwo, że ludzie zaczną się bardziej starać - w sensie, że jak ktoś ma parę rzeczy na sprzedaż i wie, że jak sprzeda pierwsza to ta pierwsza może mieć wpływ na sprzedaż pozostałych. Średnio czytelnie to napisałem, ale myślę, że da się zrozumieć.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Jestem za MiP bo i jedna i druga strona od początku musiałaby się starać, a raczej po prostu nie robić wała... Dobry pomysł.
MiP
Kontakt:

No to jak się odkopało to może by tak to wprowadzić? ;)
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

Moim zdanie mogłyby zostać wprowadzone tzw. sklepy. Każda osoba robi własny temat : w którym pisze co ma do sprzedania itp. wtedy by się nie robił bajzel. A co najważniejsze. nie trzeba by było kasować tych wszystkich "sprzedanych" rzeczy bo wystarczyło by tylko edytować 1 post i jego nazwę.
ODPOWIEDZ