Fox 40 serwis tłumika

poeta
Kontakt:

Fox 40 serwis tłumika

Post autor: poeta »

Witam!
Mam pytanie czy podczas serwisu tłumika( wymiana oleju) w takim foxie z roku 2008 rc2, muszę dokupić tą gumkę , jest ona jednorazowa? czy można rozebrać i złożyć bez uszkodzenia tej dużej gumki?
Niżej link żeby było wiadomo o czym mowa
http://www.enduroforkseals.com/imagelib ... IDGE%20KIT
trzymajmy się ramy to się nie posr...
sebamac2005
Kontakt:

Post autor: sebamac2005 »

Tez mam ten amor i ten sam rocznik. W dodatku tez jestem na tym samym etapie co ty. Dylemat z tlumikiem, gdyz tez mialem maly wyciek i z tlumika. Co do uszczelek to sa dostepne chocby i uzytkownika "cml2" na alle. Te foto co dales to zestaw na caly tlumik. Po rozkreceniu amora okaze sie czy trzeba calosc wymieniac, jak i w tlumiku. W moim okazalo sie, ze tlumik w porzadku, ale wykorzystalem te uszczelke na dol amora, aby nie cieklo tam w okolicach tlumika. W kazdym badz razie uszczelka ta jest wlasnie w tym zestawie co dales foto.
GT DHi '09
GT Force '09
Carrera Estremo Light '09
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

umiejętne rozkręcenie uważne zalanie i złożenie tego i można 2 raz to wykorzystać :) ale trzeba trochę do tego wiedzy i dobrze jest mieć praktykę w takich rzeczach bo można uszkodzić cały tłumik ... :twisted:
rowerek PB Spider Suspensions boss!
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

kubuspunxdh pisze:można 2 raz to wykorzystać

Mozna i dziesiec razy jesli umie sie robic serwis, ale osoba ktora robi to pierwszy raz na 95% to zrypie - czy to z nowa uszczelka czy z uzywana. Lepiej odpalic flaszke komus kto ogarnia fox-y ;)
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

BikerJG pisze:kubuspunxdh napisał(a):
"można 2 raz to wykorzystać"

Mozna i dziesiec razy jesli umie sie robic serwis, ale osoba ktora robi to pierwszy raz na 95% to zrypie - czy to z nowa uszczelka czy z uzywana. Lepiej odpalic flaszke komus kto ogarnia fox-y
chodziło mi o wielokrotne wykorzystanie :) błędnie zdanie ułożyłem :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
ODPOWIEDZ