BOS i powietrzna wersja Idylle RARE
Ja tam się nie znam na sprzęcie z wyższej półki, lecz jestem ciekawy czy ten rzekomo fantastyczny amortyzator jest rzeczywiście taki fenomenalny jak się o nim mówi. Z tego co mi wiadomo to jego fenomen polega na większej liczbie regulacji, dzięki czemu możemy go bardziej nastroić wedle naszych oczekiwań. Tylko się zastanawiam ile osób potrafiło by to wykorzystać. Tak jak off_road mówi, niektórzy nie wiedzą jak korzystać z tego co mają 

poprawilem odrobine, specjalnie dla ciebie. :ugeek:off_road pisze:---- off topic ----
Na 20 zapytanych osob 18 nie miało pojecia jak ma zawieche ustawioną
-"a było tak jak kupiłem wiec jeżdżę"
-"kolega jeździł i mi ustawił"
przejechalem sie po ceglach w ogrodku i ustawilem
itd. itp.
---- /off topic ----
-
- Kontakt:
Chyba każdy z nas jakoś wstepnie ustawiatroyo pisze:poprawilem odrobine, specjalnie dla ciebie

u mnie to wygladało tak:
1. pod domem
2. w lesie nieopodal
3. Kiczera Puławy
4. Przedziwna DH
5. Koninki
to jeśli chodzi o glorkę.
Teraz jest antidote i cały etap zresetowany do punktu pierwszego

Temat rzeka nie odchodźmy od bos-a

lasek, znam większych fetyszów :P
-
- Kontakt:
http://dirt.mpora.com/news/fresh-produc ... -rare.html
Szukając dziś informacji na temat nowego BOS-a znalazłem powyższy artykuł, zastanawia mnie jedna rzecz:
"On the right hand side you get your rebound adjuster and an air bleed screw which simply needs unscrewing after every five hours of riding."
W żadnym widelcu nie spotkałem się jeszcze z taką obsługą, nieco zastanawiające...
Szukając dziś informacji na temat nowego BOS-a znalazłem powyższy artykuł, zastanawia mnie jedna rzecz:
"On the right hand side you get your rebound adjuster and an air bleed screw which simply needs unscrewing after every five hours of riding."
W żadnym widelcu nie spotkałem się jeszcze z taką obsługą, nieco zastanawiające...
boogiel pisze: I będzie, bo ma więcej oleju.
Ty wiesz chociaz ile oleju ma boxxer? 2010+ maja 230ml. Bos podaje w mm, nie w ml i w tłumiku jest 185mm. Jasne bos na sprezyne daje więcej ale przy airze wątpie, że tak będzie.
GgG pisze: Mieć miał, ale na najtwardszej sprężynie sprawia wrażenie, jakby był ustawiony pod 50kg.
Dajesz pare źle spasowanych uszczelek i jest juz odpowiednie tarcie

A tak na powaznie to zawsze rozebrac mozna i pogrzebac w shimsach.
No to źle wiesz. Liczy sie samo zachowanie tłumika. Nawet jak masz trylion regulacji to jak dany układ działa do dupy to sobie możesz je wsadzić..proXof pisze:Z tego co mi wiadomo to jego fenomen polega na większej liczbie regulacji, dzięki czemu możemy go bardziej nastroić wedle naszych oczekiwań
Dopóki BOS nie będzie miał w Polsce prawdziwego dystrybutora i serwisu, ja jestem wyleczony z tej marki w naszym kraju.
Bo chodzić to będzie zapewne zacnie
Bo chodzić to będzie zapewne zacnie

HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: BOS i powietrzna wersja IDYLLE RARE
JazdySoulforged pisze:Co 5 godzin...?

Kross Level A8 + RS Tora 318SA