Śmiechu Warte - historie zwiazane z potencjalnymi kupcami.

LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

No jasne ze jest mniej licytujacych i obserwujacych, sam to zauwazylem jak: sprzedalem kolumne dwa razy i kupujacy to olali to za kazdym razem bylo mniej obserwujacych - kazdy myslal ze jaja sobie robie, a tymczasem ludzie mieli w dupie to ze aukcje wygrali...

piszesz ze wolisz miec jednego ktory zaplaci tyle ile jest rzecz warta, to nie wystarczy, masz powiedzmy 4 oferty, jedna 50zl, druga 100zl, trzecia 1999zl i czwarta 2tys - wtedy jest ok. ale co jak masz ofert 10 i wszystkie do 50zl a jedna oferta 2tys? wtedy najwyzsza oferta wynosi 50zl, chyba ze ktos Ci ja podbije (co tez jest nie zgodne z zasadami allegro). sprzedasz za 50zl? watpie :p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

LisuKrakow pisze:piszesz ze wolisz miec jednego ktory zaplaci tyle ile jest rzecz warta, to nie wystarczy, masz powiedzmy 4 oferty, jedna 50zl, druga 100zl, trzecia 1999zl i czwarta 2tys - wtedy jest ok. ale co jak masz ofert 10 i wszystkie do 50zl a jedna oferta 2tys? wtedy najwyzsza oferta wynosi 50zl, chyba ze ktos Ci ja podbije (co tez jest nie zgodne z zasadami allegro). sprzedasz za 50zl? watpie :p
matko, ile Ty masz lat?
jeśli wystawię od złotówki to sprzedam za 50zł zgodnie z zasadami aukcji.
Jeśli nie zamierzam sprzedać na przykład za mniej niż 1500zł to od takiej ceny wystawiam i te kretyńskie oferty po 50zł których żeś się tak czepił są odfiltrowane i koniec.

Ja nie wiem - przecież to jest prosta sprawa.
Jak wystawiasz coś od 1zł bez ceny minimalnej to się nie dziw że dostajesz dziwne ofert że ktoś daje 200zł za towar wart według Ciebie 2000zł.
żal Ci tych obserwujących i licytujących co chcą dać te 200zł za które i tak nie sprzedasz?

Wiesz, dla przykładu sprzedawałem ostatnio ramę z damperem i dodatkami. Według tego co jest na allegro (bywają dwie takie co jakiś czas od tych samych sprzedających) powinienem wołać jakieś 1700-1800zł. Ja chciałem ją sprzedać a nie wystawiać przez następne pół roku i się z nią bujać, jednocześnie uznałem że minimalną kwotą za jaką ją sprzedam jest 1000zł.
Co za problem wystawić w takiej sytuacji aukcję od 999zł i nie mieć ani jednego maila od idiotów którzy chcieliby ją kupić za 50zł?
Tak zrobiłem i sprzedałem za cenę z aukcji na pierwszej wystawionej aukcji. Nie miałem problemu z zainteresowaniem i nie martwię się że nie miałem tych czterech ofert poniżej 50zł o które tak płaczesz.
Tak trudno zrozumieć proste zasady allegro?
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

luke_ 22. Nie chce mi sie juz klocic z Toba bo zrobilismy niezly offtop.
Zasady allegro doskonale rozumiem ale na wlasnym przykladzie wiem ze nie raz wystawiajac aukcje od 1zl bcm mozna niezle na tym wyjsc, np: sprzedalem kask snowboardowy red hi-fi ktory kupilem 5 lat temu wystawiajac od 1zl - poszedl za ponad 200zl chociaz spodziewalem sie max 50. To samo jak sprzedawalem tone porta line 6, kupilem za 150zl a na licytacji poszedl za 350 tez od 1zl. Dlatego uwazam ze wystawiajac od 1zl duzo szybciej sprzedasz cos niz wystawiajac za okolice ceny jaka za to chcesz. Tylko tak jak piszesz niesie to za soba ryzyko sprzedania duzo taniej, a tak jak ja pisze niesie to za soba ryzyko wycofania aukcji, kazdy z nas zachowalby sie inaczej. Chociaz nie powiem ale czesto sprzedalem cos za duuuuuzo mniej niz chcialem, nie odwolujac ofert bo poprostu potrzebowalem kase.
Konczymy ten off, jak cos to odpisuj na pw.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Odkopuję ;)

Koleś męczy temat ramy X niemiłosiernie, najlepiej żeby wszystko było za darmo. Prawie okazuje łaskę że jest w ogóle zainteresowany ;)

W każdym razie ten argument obniżania ceny mnie zniszczył:

"rama jest mala wiec podejmuje ryzyko ze moze byc za mala i bede musial JA SPRZEDAC"

pisownia oryginalna.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ciekawie jest tez, jak się umawiam z kimś na daną kwotę, a przy odbiorze osobistym nagle "musiałem costam kupić, mam o 7 zł mniej". Niby nic, a jednak nieco irytuje ;)
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

"Drogo trochę, dorzuć jeszcze dętkę, pokryj przesyłkę i spuść z ceny to biorę" :roll:
jasiek_krk
Kontakt:

boogiel Klasyk, ustalona cena i nagle przy odbiorze znajdywanie chorych argumentów na obniżenie ceny.

wysłałem Ci zdjęcie z załączniku (trudne słowo jak widać bo odp poniżej)

w jakim zalaczniku
niby
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Mnie najbardziej wk****** jak po kupnie czegoś gościu pisze ze chce zwrócić bo wyobrażał to sb inaczej .... mimo że na moich aukcjach każdy przedmiot ma po kilka/kilkanaście fot od każdej strony :/
albo nie zobaczył ryski , która jest na połowie zdjęć ....
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jak nie ma sensownych argumentów albo łatwo jego argumentację obalić to bym olewał.

Niech sobie sam odsprzeda i przy okazji zobaczy jak ciężko znaleźć łosia który to weźmie za takie pieniądze xD
Hubert80
Kontakt:

Post autor: Hubert80 »

W Radomiu jest koleś który zalał 888 wodą ,chciał sprawdzić czy kompresja działa :) to jest talent:)
http://hubas.pinkbike.com/
Moherek993
Kontakt:

Post autor: Moherek993 »

Hubert80 pogratuluj mu :D
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

ja raz sprzedawałem kask 661 evo szary w czarne plomienie
za 250 zl dorzuciłem jersey wart 50 i ochraniacze warte 100 gratis bo nie były mi juz potrzebne gosc kilka razy dzwonil az wkoncu zwrócil mi go bo podobno kolor nieco róznił się od tych ze zdjęc

wtf?
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Hubert80 pisze:W Radomiu jest koleś który zalał 888 wodą ,chciał sprawdzić czy kompresja działa :) to jest talent:)
Działa i to sporo za mocno. Smarowania trochę brakuje ale na jednorazową zabawę w stylu - pokażę że można - czemu nie. Smaru uniwersalnego(jakiś bardzo lepki a nie towot) woda za szybko ze ślizgów nie wypłucze(o ile zrobi to kiedykolwiek).

Jak się to zrobi z głową to nic się nie stanie.
jasiek_krk
Kontakt:

Zna ktoś gościa " robsonwroc" ? Szczyt szczytów...
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

opisz przygody z tym delikwentem ;)
jasiek_krk
Kontakt:

Znasz? :D w skrócie: 38 maili, marnowanie czasu, TOTALNA IGNORANCJA jeżeli chodzi o podstawowa wiedzę o rowerach, bezczelność i nawet już nie wspomnę, o braku podstawowych umiejętności, w wyrażaniu swoich myśli za pomocą słowa pisanego ( zasady gramatyki ofc też nie istnieją ).

Będę świętym!

ps: czy wspominałem, że M to S a w ogóle to wszystko powinno być za darmo? Ale co ja się znam...
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

jasiek_krk pisze:w ogóle to wszystko powinno być za darmo
jeśli o tą kwestie chodzi to duża część naszego narodu ma takie poglądy :roll:
Grzesiek888
Kontakt:

Post autor: Grzesiek888 »

pietryna pisze:Hubert80 napisał(a):
"W Radomiu jest koleś który zalał 888 wodą ,chciał sprawdzić czy kompresja działa to jest talent:) "
zalosny to ty jestes
FORZA JUVE!!!
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

Grzesiek888 pisze:pietryna napisał(a):"Hubert80 napisał(a):"W Radomiu jest koleś który zalał 888 wodą ,chciał sprawdzić czy kompresja działa to jest talent:) ""zalosny to ty jestes
to Ty byłeś ? :D
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
ODPOWIEDZ