D_Homer pisze:Druga, która mnie męczy - co z Polakami w Pucharze Świata? szczerze myślałem, że polski downhill idzie w takim kierunku, że niedługo będziemy regularnie widywać młodych Polaków na trasach a tu nic z tego ;/ Puchar Świata we Włoszech i jeśli się nie mylę, żadnego Polaka na liście startowej? nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że są na niej rosjanie, węgrzy, łotysze, portuglaczycy... że o słowakach i czechach nie wspomnę bo to wyższa liga od dawna :P jak to jest Panowie?
Wlasnie ciekawi mnie jak to jest ze słowakami, węgrami i czechami. Bo u nas mówi sie brak forsy, a jakos te nacje bogatsze od nas nie są. Nie mówiac już o wegrach, których mistrzostwa odbywają sie w austrii z braku gór

Myśle, że jak nasi nie będą regularnie jezdzic na PŚ to sie nigdy nie wjeżdżą w takie trasy bo to zupełnie inna jazda. Styl tras nawet tych mniej lubianych jest zupełnie inny od tego co mamy w pl. Ba uci ma nawet specialnego konsultanta od budowy tras dh, który dopilnowywuje, żeby do tych predkosci trasy były przygotowane.
Szczerze uważam, że na kwalifikacje miałby szanse każdy z top10 jakby regularnie na pś jezdził i przygotowywał się pod te trasy. Widać to po różnych zagranicznych zawodnikach, którzy czasem sie z naszymi scigaja na lokalnych trasach i wcale nie wygrywaja.
Dalej na Sławka licze, ciekawe gdzie w tym roku starty.