rękawiczki do DH - dylemat przed zakupem

EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Jak do jazdy tak o to tylko Decathlonowe. :D

Do DH tylko z porządną ochroną na kostki, czyli Saint.
Michu_M
Kontakt:

Post autor: Michu_M »

Ta rycerskie, jak wyrąbałem kostkami w drzewo to sie cieszyłem ze mam te a nie inne
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Wyglądają jak Sainty i inne tego typu rękawice z ochroną kostek. Dla mnie jedyny słuszny typ rękawic do DH.
Misiuś
Kontakt:

Post autor: Misiuś »

HighFly. Grubość skóry nie jest wyznacznikiem jakości rękawić. Powiem wiecej. Dla mnie rękawiczka ma być lekka i przewiewna i to jest jakość, a nie azbestowym klockiem do spawania. Ma w końcu służyć do jazdy na rowerze, nie krępować ruchów, nie upośledzać czucia kiery, chronić przed obtarciami itp. Akurat mam Alpinestarsy Aero i uważam je za najlepsze rękawice jakie miałem na rękach - układają się zajebiście, co dla mnie jest kluczowe i są mega przewiewne. Przy glebach chronią tak samo jak każde inne i ułamek milimetra skóry więcej nic nie pomoże, a przy jeździe przeszkadza.
Wielkie NIE malkontenctwu. Uśmiechnij się!
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Dartmoory snake mi nie ogarnęły jednego pełnego sezonu.
Miałem kiedys fox bomber i sie trzymały 3 lata. Dzis kolejna pare foxow zamowiłem po co wydawac w ciagu sezonu kase na 3 pary jak mozna na jedna na pare lat.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

mialem foxy bombery wytrzymaly dosc dlugo bylem z nich bardzo zadowolony ale polegly na placu boju to skorka sie rozleciala teraz mi w sklepie polecili 661 evo 2012 zobaczymy jak beda sie sprawowaly jak dojda
Lancit
Kontakt:

Post autor: Lancit »

Ja za to zdecyduje się na 661 Rev 2012 lub 661 Raji 2012. Jak na sam początek myśle że dadzą radę, wcześniej zajeżdżałem jakieś Kellys'y i wytrzymały ponad sezon, później rozdarły się na palcach.
ODPOWIEDZ