jak zdjąć wózek w przerzutce sram.?
jak zdjąć wózek w przerzutce sram.?
Witam tak jak w tytule. Jak rozebrać przerzutkę (sram)
by np wymienić wózek ? Mianowicie chodzi mi jak odczepić obydwie części wózka od reszty przerzutki. Proszę jakieś mądre i doświadczone osoby o odpowiedź.
by np wymienić wózek ? Mianowicie chodzi mi jak odczepić obydwie części wózka od reszty przerzutki. Proszę jakieś mądre i doświadczone osoby o odpowiedź.
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Nie wiem czy jestem mądry i doświadczony, ale rozbierałem swoją X9 więc pokuszę się o odpowiedź. Trzeba odkręcić 2 śrubki przechodzące przez kółeczka przerzutki. To wszystko.
EDIT: jeśli nie chcesz rozbierać wózka a tylko go zdjąć, to wystarczy odkręcić tylko jedną, tą przy górnym kółeczku (patrząc na przerzutkę w takiej pozycji jak na rowerze)
EDIT: jeśli nie chcesz rozbierać wózka a tylko go zdjąć, to wystarczy odkręcić tylko jedną, tą przy górnym kółeczku (patrząc na przerzutkę w takiej pozycji jak na rowerze)
-
- Kontakt:
w nowszych tylko od X-0 w gore da sie calkowicie zdemontowac wozek, a nie tylko polowe z tego co wiem. sam mam X-9 ktora moznaby reanimowac wymieniajac tylko calkowicie wozek, ale nie ma jak tego zrobic. producent zabezpieczyl sie w ten sposob finansowo: albo kupujesz tansza przerzutke i w razie awarii musisz kupic cala kolejna, albo kupujesz droga przerzutke i wtedy mozesz sie bawic w czesci zamienne, bo producent i tak juz dosc zarobil.
nawet jesli, to jaki wozek nowy chcesz tam zalozyc? od X-0? bo z tego co sie orientowalem to tylko do nich sa dostepne czesci zamienne.UfuS78 pisze:W nowym x7 masz taki dzyndzel który trzyma ośkę i sprężynę od wózka, gdy to wyciągniesz wózek sam wyjedzie i wszystko masz jak na tacy.