Rst Omega T5-SL 2005 co sądzisz??

Colin87
Kontakt:

Rst Omega T5-SL 2005 co sądzisz??

Post autor: Colin87 »

Widelec teleskopowy 26'' MTB RST OMEGA-T5 SL (model 2005)
cartridge olejowy (R); sprężyny+MCU (L)
system blokady amortyzacji Lock-Out
regulacja naprężenia wstępnego
skok 120MM, skok negatywny 8mm
golenie dolne z magnesium
golenie górne 30mm, trzpień z CR-MO
uchwyt hamulca tarczowego
1-1/8''x260x0mm
Waga: 1.95kg
kolor: czarny (MAT)
<<<<<<365 zl>>>>>>>
<rower>
PoL
Kontakt:

Post autor: PoL »

nie polecam RST aczkolwiek moze te na 2005 rok sie troszeczke udoskonalone..ale zawsze nie beda to widelce do ostrego katowania..w tej cenie to polecam NS'a (oczywiscie tez nie jest do niewiadomo jakiego katowania ale juz chyba sprawdzony przez wielu) albo tansze mozo groove Q (nie powiem ci jak pracuje bo nie wime nie jezdzilem ale z tego co to na forum sie ludziska wypowiadaja to raczej wsio pozywywne) pzdr
Seba DEFENDHC
Kontakt:

Post autor: Seba DEFENDHC »

Ja mam omege na 2005 i jest jak narazie spoko :)
www.defendhc.com - MARIENWERDER HARD-CORE DANCE CREW
kml
Kontakt:

Post autor: kml »

Mam. Jest ok.
TERAZ PRAWDZIWE DANE

WAGA 2,58 kg

SKOK: praktycznie całość lag się chowa czyli pełne 120, SAMA sprężyna, nie ma żadnego elastomera ( nie wiem czy ci debile nie wiedzą co sprzedają) Lock out - działa ok blokuje w pełni ALE widelec się NIE kompresuje (czyli blokuje rozprostowany widelec). Rzecz jasna widelec fabrycznie nie dosmarowany.
BUDOWA: prosta jak cep - praktycznie nic nie ma prawa się popsuc. Cartrige olejowy zamknięty - zamiana tłumienia wymaga zmiany oleju. Mi fabryczny setup odpowiada wiec jest ok. Napewno NIE jest to przetłumiony widelec.
WADY: jeżdze na nim może z tydzien a już się pojawiły ubytki powłoki na lagach :(((( Nie ma to żadnego wpływu na jazdę ale jednak trochę niepokoi :| Ku r wa nie wiem od czego to się porobiło, ale już zaczynam szukać jakiejś firmy co mi te lagi na nowo pokryje jakimś chromem czy innym niklem.
Cena: absolutnie nie do wyjebania. Kupiłem za smieszną kase i nawet jak by TFU TFU ten sie rozjebał to sobie kupie drugi na częsci ale tym razem wersję GILA bo tam są lagi Cro-Mo a nie alu

Poki co polecam ale brak osłon na goleniach nie jest fajny. Ślady jakie mam na lagach ( na obydwu w tych samych miejscach) pochodzą do czegoś jak by piasek szorował ale nic takiego nie miało miejsca :| WYDAJE mi się, że lepiej kupić gile ze względu na golenie cro-mo ale ona jest jeszcze cięższa czyli circa about 2,7 moze nawet. Jezeli dalej bedzie tego ubywać to bede reklamował ale coś czuje ze taka reklamacja nie bedzie uznana tak więc: KTO WIE GDZIE POKRYC LAGI NIKLEM LUB CHROMEM w wAwie?
Enduro Rider. http://tinyurl.com/5alos
woitas
Kontakt:

Post autor: woitas »

Kup pray .. montane i sam pokryj ..
Ride or Die
kml
Kontakt:

[quote="woitas"]Kup pray .. montane i sam pokryj ..[/quote]

Ale o sssoo choźi? sprey miało być? No bez kitu - jezeli tak to zaczyna sie festiwal głupoty ;/ A jak nie to napisz pełnym zdaniem.
lookashek
Kontakt:

Post autor: lookashek »

kml no wiesz wojtek chcial sie popisac jak zna sie na grafach itd :p
http://www.pinkbike.com/photo/751689/ << mój czołg
kml
Kontakt:

[quote="lookashek"]kml no wiesz wojtek chcial sie popisac jak zna sie na grafach itd :p[/quote]

aaa... dzieki za info - ja juz zgrzybiały jestem ze starosci i nie "czaje bazy" tej młodzieży teraz <lol>
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

kurde ja juz nie rozrozniam tej nowej gily i omego czym sie roznia i ktora jest lepsza ??
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
kml
Kontakt:

[quote="freeride"]kurde ja juz nie rozrozniam tej nowej gily i omego czym sie roznia i ktora jest lepsza ??[/quote]

Gila ma doł odlany z alu i golenie z cro mo. Omega ma dól z magnezu i golenie z alu
Omega waży 2,58 a gila jezcze wiecej. Plusem gli są golenie z cro mo moze beda twardzsze niz te z alu, ktore mi sie szybko porysowały.
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

no to tak... widelki rulez... ;p

RoMeT z forum cos wie o sprejach... moze cos wiecej :)

pozdrawiam
ODPOWIEDZ