Pękający Hak-przyczyny?
Pękający Hak-przyczyny?
Siema. Mam problem z hakiem do przerzutki, wymieniłem go już 2 raz w miesiącu i wczoraj znów pękł przy lądowaniu z małej hopki. Za każdym razem pęka on w tym samym miejscu ( srodek tam gdzie wklada się koło)
Macie może jakiś patent na to ? Zastanawiam się nad stalowym hakiem, ale ma to swoje konsekwencje jak wygięcie ramy .
Macie może jakiś patent na to ? Zastanawiam się nad stalowym hakiem, ale ma to swoje konsekwencje jak wygięcie ramy .
-
- Kontakt:
Może być jeszcze jedna przyczyna. Może masz krzywy wózek w przerzutce (wykrzywienie w stronę koła) i jak jedziesz na najniższym biegu (Największa zębatka), t w szprychy ci się wkręca przerzutka...?
Ja u siebie tak zrobiłem, że wkręciłem śrubkę regulacyjną "L" tak, żeby największa zębatka nie była w użyciu. W końcu DH a nie uphill
.
Ja u siebie tak zrobiłem, że wkręciłem śrubkę regulacyjną "L" tak, żeby największa zębatka nie była w użyciu. W końcu DH a nie uphill

Ten wózek przerzutki ma jakis podejrzany luz na boki ... , ale zanim zacznę coś robić to wpierw muszę kupić hak
. Także na razie dzięki za odpowiedzi chłopaki 
EDIT:
Mam do was jeszcze jedno pytanie , tak pomyślałem że zamiast wymieniać ciągle te haki to przeciez można by było zmienić mocowanie przerzutki , na przykład na te mocowane na oś . Co o tym myślicie ?

EDIT:
Mam do was jeszcze jedno pytanie , tak pomyślałem że zamiast wymieniać ciągle te haki to przeciez można by było zmienić mocowanie przerzutki , na przykład na te mocowane na oś . Co o tym myślicie ?
W Krossie Sign ds 2 miałem to samo . Mała hopka , hak złamany . 3 haki aluminiowe zabiłem .
Dorobiłem stalowy hak . Miałem srama x5 . Potem Doszedłem do wniosku ze haki łamały się ponieważ przezótka wpadowała w szprychy .
Kupiłem nową przezótke , Zrobiłem nowy hak stalowy , Zrobiłem to co napisał
Tadziuu^ , Włożyłem podkładkę . Problem ustąpił .
Dorobiłem stalowy hak . Miałem srama x5 . Potem Doszedłem do wniosku ze haki łamały się ponieważ przezótka wpadowała w szprychy .
Kupiłem nową przezótke , Zrobiłem nowy hak stalowy , Zrobiłem to co napisał
Tadziuu^ , Włożyłem podkładkę . Problem ustąpił .