Wszystko okaże się w następnym tygodniu bo na razie nie mam kasy na hak (u mnie kosztuje 40 zł xD). Tylko ze ten stalowy hak może uszkodzic ramę nie? Narazie zakupie jeszcze aluminiowy , kupie nową przerzutkę i zastosuję ten patent z podkładką i wtedy zobacze co i jak .Aha i jeszcze jedno : ten hak jak pęka to w tym samym miejscu (zaraz nad oską) i zdaje mi się, że to raczej wina przerzutki, bo przy końcu haka mam na ramie ślad jak po wyrwaniu tego kawałka haka do góry. Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem
MentoS95 ale Ty maSz hak z alu? Jak narazie to załozyłem pękniety hak i dalem tą podkladke , żeby miec jak do roboty jutro dojechac i działa nawet wytrzymalo kilka hopek
W brata signie ds przyczyną pękającego haka był krzywy szybkozamykacz, szpilka pod koniec była wykrzywiona przez co hak nierówno był dociśnięty i źle rozkładały się siły. Pozdro
Co do tych waszych stalowych dorabianych haków to nie jest dobry pomysł. Hak ma pełnić fukncję bezpiecznika, jak jest coś nie tak to pada hak a nie rama lub przerzutka. Producent wyliczył że alu spełni tą funkcje, jakby uznali że stal będzie lepsza to by robili ze stali