klopoty z magura hs 33
-
- Lokalizacja: Zgorzelec - tu nawet psy szczekają na rowerzystów...
- Kontakt:
klopoty z magura hs 33
a mianowicie po wcisnieciu klamki klocki zblizają sie do siebie ale powraca tylko 1, 2 cofa sie jakies 1,2 mm i tak juz zostaje. da sie go wcisnąć ale sam nie chce. dlaczemu sie tak dzieje?? nie byl udezony.
Po I
Odpowietrz dobrze hamulec!!
Po II
Jesli to nie pomoże to musisz sie z tym pogodzić ponieważ magura ma to wrodzone że te spręzyny które mają za zadanie cofać tłoki nie są tej samej "siły" odciągowej. Wiem bo tak też mam. Np. jeden wystaje pół cm a drógi jest schowany. To normalne nie masz się czym martwić jakby co pisz na gg. 3891303 jak będe mógł to pomogę :]
Odpowietrz dobrze hamulec!!
Po II
Jesli to nie pomoże to musisz sie z tym pogodzić ponieważ magura ma to wrodzone że te spręzyny które mają za zadanie cofać tłoki nie są tej samej "siły" odciągowej. Wiem bo tak też mam. Np. jeden wystaje pół cm a drógi jest schowany. To normalne nie masz się czym martwić jakby co pisz na gg. 3891303 jak będe mógł to pomogę :]
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
bloszek zgadzam sie z tobą.... kolega tez tak ma i jeszcze mu krzywo hamuja tzn. najpierw dochodzi jeden.... nie do konca i 2mm od obreczy staje dogania go drugi i i wciska sie a potem ten pierwszy!!!
s tyłu tak nie ma.... ale co z tego!!! hamuja spx!!!
gg 3508275 POINT RULEZZ
- Kontakt:
do jushua0-22
ja mam na sprzedaż taką megi proponują mi za nią 80 zł!! To pomyśl sobie ile ty możesz za swoją wyciągnąć
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32992846
ja mam na sprzedaż taką megi proponują mi za nią 80 zł!! To pomyśl sobie ile ty możesz za swoją wyciągnąć
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32992846
jesli macie jakies problemy z magurami to radze wchodzic na http://www.bt.1000lecie.pl/phpBB2/ tam raczej sa ludzie bardzie oczytani w tym temacie :)
Sorry, że się wcinam w temat, ale magura to magura ;-)
Odpowietrzyłem pierwszy raz HS-33, i jest spoko. Namęczyłem się, ale klocki "reagują" od razu po naciśnieciu klamki :-)
Tylko - właśnie - klamka chodzi dosyć głośno. Gdzieś czytałem, że klamki i tłoczki też trzeba smarować. Jak to się robi??? Dzięki za odpo.
Odpowietrzyłem pierwszy raz HS-33, i jest spoko. Namęczyłem się, ale klocki "reagują" od razu po naciśnieciu klamki :-)
Tylko - właśnie - klamka chodzi dosyć głośno. Gdzieś czytałem, że klamki i tłoczki też trzeba smarować. Jak to się robi??? Dzięki za odpo.
[quote="gaar"]Sorry, że się wcinam w temat, ale magura to magura ;-)
Tylko - właśnie - klamka chodzi dosyć głośno. Gdzieś czytałem, że klamki i tłoczki też trzeba smarować. Jak to się robi??? Dzięki za odpo.[/quote]
Jak głośno??
A tak pozatym to przecież nie trzeba smarowac. Olej sam w sobie jest śliski. Tylko nie używaj żadnego syntetyka!!!Bo będizesz miał po magurce;(
Tylko - właśnie - klamka chodzi dosyć głośno. Gdzieś czytałem, że klamki i tłoczki też trzeba smarować. Jak to się robi??? Dzięki za odpo.[/quote]
Jak głośno??
A tak pozatym to przecież nie trzeba smarowac. Olej sam w sobie jest śliski. Tylko nie używaj żadnego syntetyka!!!Bo będizesz miał po magurce;(
[quote="bloszek"][quote="gaar"]Sorry, że się wcinam w temat, ale magura to magura ;-)
Jak głośno??
A tak pozatym to przecież nie trzeba smarowac. Olej sam w sobie jest śliski. Tylko nie używaj żadnego syntetyka!!!Bo będizesz miał po magurce;([/quote]
Ciężko napisać jak głośno ;-) Ale była mocno zapowietrzona, może jak pochodzi trochę będzie lepiej. A olej oczywiście mam mineralny - LHM'a - ale dzęki za toskę. Przy okazji - na allegro koleś ma LHM'a (1L) za 23 zeta z wysyłką - jakby ktoś kupował to koleś jest pewny i szybko wysyła, ma LHM'a w stałej ofercie (nick - slawekpapis ).
Pzdr.
Jak głośno??
A tak pozatym to przecież nie trzeba smarowac. Olej sam w sobie jest śliski. Tylko nie używaj żadnego syntetyka!!!Bo będizesz miał po magurce;([/quote]
Ciężko napisać jak głośno ;-) Ale była mocno zapowietrzona, może jak pochodzi trochę będzie lepiej. A olej oczywiście mam mineralny - LHM'a - ale dzęki za toskę. Przy okazji - na allegro koleś ma LHM'a (1L) za 23 zeta z wysyłką - jakby ktoś kupował to koleś jest pewny i szybko wysyła, ma LHM'a w stałej ofercie (nick - slawekpapis ).
Pzdr.
A pompowałeś klamką przy odpowietrzaniu. I robiłeś to napewno dobrze. Nie myśl e mam cie za lamera ale tak pytam z ciekawości. Bo może to jest wina odpowietrzenia że głośno chodzi. Ja nigdy nie spotkałem się z głośnym chodzeniem klamki. Czy to jest taki odgłos jakby w środku bylo powietrze. A może wystarczy odkręciś dźwignie i ją lekko przesmarować. Chociażby nawet dać krople LHM.
Z tego co ja kupowałem LHM kosztwał mnie 19 zł 0.7 l. także cena nie jest zła moge powiedzieć że zjadliwa :D
Z tego co ja kupowałem LHM kosztwał mnie 19 zł 0.7 l. także cena nie jest zła moge powiedzieć że zjadliwa :D
[quote="bloszek"]A pompowałeś klamką przy odpowietrzaniu. I robiłeś to napewno dobrze. Nie myśl e mam cie za lamera ale tak pytam z ciekawości. Bo może to jest wina odpowietrzenia że głośno chodzi. Ja nigdy nie spotkałem się z głośnym chodzeniem klamki. Czy to jest taki odgłos jakby w środku bylo powietrze. A może wystarczy odkręciś dźwignie i ją lekko przesmarować. Chociażby nawet dać krople LHM.
Z tego co ja kupowałem LHM kosztwał mnie 19 zł 0.7 l. także cena nie jest zła moge powiedzieć że zjadliwa :D[/quote]
A pewnie, że pompowałem ;-))) Problem się rozwiązał sam - każdy chwilę się pobawił klamką i ucichło :-) Czemu inne części same się nie naprawiają ??!?!
Pzdr.
Z tego co ja kupowałem LHM kosztwał mnie 19 zł 0.7 l. także cena nie jest zła moge powiedzieć że zjadliwa :D[/quote]
A pewnie, że pompowałem ;-))) Problem się rozwiązał sam - każdy chwilę się pobawił klamką i ucichło :-) Czemu inne części same się nie naprawiają ??!?!
Pzdr.
[quote]bloszek zgadzam sie z tobą.... kolega tez tak ma i jeszcze mu krzywo hamuja tzn. najpierw dochodzi jeden.... nie do konca i 2mm od obreczy staje dogania go drugi i i wciska sie a potem ten pierwszy!!!
[/quote]
Co do tego... kup mu trójnik, bedzie spox :>
[/quote]
Co do tego... kup mu trójnik, bedzie spox :>
--Street--
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
-
- Kontakt:
Wiesz ja tylko tak słyszałem, nie wiem jak jest w praktyce. A pozatym moją megi już sprzedałem była to HS 22 specjal albo Hs 33 nie wiem jaki to był model bo w katalogu było HS 22 specjal. Różniła się od innych hs`ek 22 tym że miała to czerwone pokrętełko.
-Przemooo- Ja sprzedałem swoją za 150 PLN :D. Ale musiałem troche gratisów dać ;/ (Klocki, druga obejma). Ale po co to miało leżeć jak na tył mam formulke evo 9.5 :]
-Przemooo- Ja sprzedałem swoją za 150 PLN :D. Ale musiałem troche gratisów dać ;/ (Klocki, druga obejma). Ale po co to miało leżeć jak na tył mam formulke evo 9.5 :]
jest to pierwsza oznaka tego ze hamulec zaczyna ci umierac. zdejmij go, rozkrec (tloczki odkrec od przewodow), przedmuchaj rureczke ktora laczy oba tloki albo obie rurki jesli masz trojnik. wyczysc dookola tloczek (od strony klocka), zalej olejem do lozysk albo towotem. Przedmuchaj obydwa tloczki. Sprawdz czy sprezyna w klamce nie jest za slaba jesli tak to ja rozciagnij i wloz spowrotem. Pozostaje tylko wszystko skrecic i zalozyc.
Zdarzalo mi sie to ze wszystkimi magurami jakie mialem do tej pory i po paru tygodniach/miesiacach zawsze konczylo sie to wyrzuceniem hamulca do kosza.
Poza tym jesli chcesz na tym dluzej posmigac (nie wiem w czym jezdzisz) warto pomiedzy tloczkiem w klamce a szpila ktora owy tloczek dociska wlozyc kawalek gabki by zaslanial tloczek. W ten sposob unikniesz dostawania sie tam piasku dzieki czemu pozniej ci zacznie cieknac.
Zdarzalo mi sie to ze wszystkimi magurami jakie mialem do tej pory i po paru tygodniach/miesiacach zawsze konczylo sie to wyrzuceniem hamulca do kosza.
Poza tym jesli chcesz na tym dluzej posmigac (nie wiem w czym jezdzisz) warto pomiedzy tloczkiem w klamce a szpila ktora owy tloczek dociska wlozyc kawalek gabki by zaslanial tloczek. W ten sposob unikniesz dostawania sie tam piasku dzieki czemu pozniej ci zacznie cieknac.
www.trialshop.pl
-
- Kontakt: