Nowe firmy na rynku! Twenty6, MDE, BLACX

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Las3k_91 Ldz pisze:Naprawdę 130+zł za 40 śrubek to dla was uczciwa cena?
Nie, a 4 mln za 9cio letnie auto to dla Ciebie uczciwa cena? :mrgreen:
http://otomoto.pl/ferrari-enzo-C19421341.html
Z gówna bata nie ukręcisz.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

To Enzo, skomplikowanie konstrukcji, WIELOLETNIA TRADYCJA FIRMY i problemy z kupnem w normalnej dystrybucji mogą mieć na nią spory wpływ. A 4mln nie dał bym za nic, co nie lata.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze: A 4mln nie dał bym za nic, co nie lata.
Tak jak nie dałbyś 140 zł za kolorowe piny. A są tacy co daliby ;) Także nad opłacalnością zakupu w przypadku takich firm raczej nie ma co mówić, bo to nie ta bajka.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Las3k_91 Ldz pisze:A za siedzenie na forum ile zarabiasz? Jak się z laskami umawiasz, to też Ci za czas płacą?
Na forum siedze w przewrach z pracy i sprawia mi to przyjemnosc. Szlifowanie pinów nie sprawia mi przyjemnosci.

Las3k_91 Ldz pisze:Naprawdę 130+zł za 40 śrubek to dla was uczciwa cena?
Płacisz za marke, tez troche narzekam na wywindowane ceny pedałow ale prosta zasada - nie chcesz nie kupuj.

KubaLaPL pisze:Myślę, że w calusieńkie 50 minut wyrobisz się z tym z palcem w pośladach.
licząc 5 zł za piny i 15 zł, które byś zarobił pracując przez ten okres to i tak wychodzi WIELE taniej niż kupić komplet pinów, szczególnie od T6.
Nie mam w domu szlifierki. Doliczam trip po szlifierke. Inna sprawa, ze ciesze się, że wiesz ile per godzina robie ;)

Ale pewnie znowu nie rozumiem, a ty jak zwykle wiesz lepiej. Ciekawe jak ci z tym w zyciu pójdzie ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

No jasne, ja bym w swoim garażu sklepał e34 na 1000KM i miał radochę, satysfakcję, lepiej i taniej. Tylko skończę moje Droga-Wprost-Do-Nieba-Studia ;) I kolorowo. Dobra, koniec dygresji - czemu to tyle kosztuje, w czym jest lepsze? Przecież to nawet żadna marka nie jest, bo prostu drogi no name. Mostek za 4 bańki, ani on lekki ani nic. pedały to samo. Zacisk sztycy to już w ogóle śmiech, waży jak Dartmoor za 3x mniej. Podniecacie się jakby to był co najmniej Tune, bo KCNC to jeszcze nie ta liga...

I tak, mnie custom sprawia radość :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Dobra, koniec dygresji - czemu to tyle kosztuje, w czym jest lepsze?
Jest ładne, troche lzejsze i bardzo mocne (chociaz alu piny akurat są słabe, stal i ti lepsze)

Ogólnie rzeczy twenty6 są dobrymi częsciami, a przy okazji są bardzo ładnie wykonane. Za to płacisz. To użyteczna biżuteria.
Las3k_91 Ldz pisze: Tune, bo KCNC to jeszcze nie ta liga...
W sensie jedna katalogowa firma, której częsci cżęsto się sypią i super droga firma, której częsci się sypią? ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Spaced pisze:Jest ładne, troche lzejsze i bardzo mocne (chociaz alu piny akurat są słabe, stal i ti lepsze)
No właśnie nie są lekkie, zacisk Darta waży tyle samo, pedały HT mniej, a mostków to 1/3 jest lżejsza... To samo z wytrzymałością, 386g Aeriale Pro się nie sypią, mają 1 łożysko maszynowe więcej [wytrzymałość], a są 2x tańsze. Mostki i zaciski zakładam, że się nie psują.
Spaced pisze:W sensie jedna katalogowa firma, której częsci cżęsto się sypią i super droga firma, której częsci się sypią?
W sensie Tune, który jest kultowy, LEKKI i się nie sypie i Dart dla maniaków wagi ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:pedały HT mniej,
Te nowe? Jedne z nich miałem w ręku i trzeba korygowac pinami zeby w ogole butem do srodkowych pinów sięgnac...

Zreszta jak wyzej. Dobre ale też ładne. Masz problem nie kupuj. Wolny kraj ;)
Las3k_91 Ldz pisze:W sensie Tune, który jest kultowy, LEKKI i się nie sypie i Dart dla maniaków wagi
Nie sypie? Wejdz na jakies niemieckie forum i przeszukaj opinie o pierwszych seriach piast do dh. Nie wiem jak jest teraz ale kiedys było źle! Kultowy to jest jak wszystko w Polsce - nikogo nie stac, a ludzie znaja marke to kazdy zaklada, ze super a potem sie okazuje ze twoje m6 jest bardziej krzywe od twojego siusiaka ;)
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

Las3k_91 Ldz pisze:Mostek za 4 bańki, ani on lekki ani nic. pedały to samo.
nie kierujmy sie tylko cena i waga ;)
Tune kultowy :roll:
najlepiej kierowac sie taka zasada jak przedstawil Spaced
Spaced pisze:nie chcesz nie kupuj.

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

To nie musiałoby być w sumie wcale takie krzywe :D
"Kultowy to jest jak wszystko w Polsce - nikogo nie stac, a ludzie znaja marke to kazdy zaklada, ze super" - ano właśnie o to mi chodzi. Zarabianie na marce.
A z Tune takich krzaków nie ma co porównywać, bo ich części są naprawdę lekkie i naprawdę kultowe. A nie bo dystry, który nawet cen w PLN nie ma tak napisał. I działają. Ich piastami do DH się nie interesowałem, ale King i Kong są od lat na rynku i się nie sypią. I są lekkie. Klasa sama w sobie. No a ich zacisk waży 7g, a nie 18. Jest 2x droższy, ale nie waży jak Dart czy inne seryjniaki. Więcej komponentów raczej nie ma jak porównać, bo się nie pokrywają ale mostek Tune też waży 120g przy 110mm, a nie 186g przy 50mm. Tutaj Dart znowu jest lepszy, żeby daleko nie szukać.

A jak nie wagę i cenę to co jeszcze można porównać? Aurę, która od T6 bije i lepiej koło ich części roślinki rosną? Litości... "nie chcesz, nie kupuj", no nie bardzo widzę powód żeby kupić. Myślałem, że mi jakiś podrzucicie, bo lubię drogie partsy, ale widzę, że się przeliczyłem.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Na przykład dożywotnia gwarancja na uszkodzenia mechaniczne.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Spaced pisze:Liczy sie jak się rower [część - dop. Lasek] sprawuje, a nie urojona renoma. Po to wziąlem legenda [darta], a nie jakies przereklamowane cacko, które pewnie ty bys wział bo zawodnik x na nim jezdzi i byla reklama na pinku. Tak samo jest z Dartem - rama [część] moze nie jest elo elo modna i gorącej 15tki na nia nie wyrwiesz ale dobrze jezdzi i do dirtu [czegokolwiek] oprócz kilku bardzo drogich ram nic lepszego nie widze.
W sumie to cholernie tu pasuje.

KubaLaPL
Spaced pisze: jak cos sie dzieje to dart ma swietną gwarancje.
Poza tym to są części dla lanserów-koneserów, a nie wydaje mi się, żeby lanser potrzebował dłuższej gwary niż 2 lata. No i są takie niezawodne.
tsuful_zoo
Kontakt:

piasty ktore sie nie sypia lub zaciski ktore nie pekaja :lol: tak samo butikowa mara jak Twenty6 minus awaryjnosc. Tune ma niewiele czesci ktore przeznaczone sa do ostrzejszego katowania moze stad wzielo Ci sie "naprawde lekkie" ale nie mam pojecia skad wzielo sie "naprawde kultore" moze skojarzyles to jakos z cena ?
co mozna jeszcze porownywac oprocz wagi i ceny ? wytrzymalosc , wykonanie. w sumie na te dwie rzeczy patrze najpierw, dopiero pozniej jest stosuniek wytrzymalosci do wagi a na koniec cena
Las3k_91 Ldz pisze:ale widzę, że się przeliczyłem.
a jaka dokladnie czesc miales od Twenty6 ze tak sie przeliczyles ?

KubaLa
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Spaced napisał(a):
" jak cos sie dzieje to dart ma swietną gwarancje."
Jak skrzywisz ośkę w pedale to też?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:nie bardzo widzę powód żeby kupić. Myślałem, że mi jakiś podrzucicie, bo lubię drogie partsy, ale widzę, że się przeliczyłem.
Już jasne?

Skoro zacisk do sztycy kosztuje 8 dych, a waży jak taki za 3, to rozumiem, że jest niesamowicie wytrzymały? :D Bo po pedałach na 1 maszynie i ślizgu to się raczej nie spodziewam, po aluminiowych pinach już zwłaszcza nie... Widzę, że to raczej nie są części dla myślących i porównująch mierzalne parametry, tyle.

Do Tune ciągle się nie umywają, 186g mostek to śmiech.

Kultowość pewnie wzięła się stąd, że jak się umie zaciskać, to zaciski nie pękają i firma jest baaaaaaaaaaardzo długo na rynku. I ma szeroką ofertę. I to wszystko działa, nie jest przelajtowane. Dlatego do zjazdówki bym ich siodło albo sztycę wsadził, chociaż nie specjalizują się w częściach do grawitacji.

tsuful_zoo - jak to Twój sklep, bo widzę, że się mocno obruszyłeś, to lepiej byś z zachodu marek poszukał, ale takich prawdziwych, a nie elo kolorowych dla bogatych dzieci, które tylko zdjęcia oglądają. AX Lightness, Schmolke, FRM, Extralite itd, one naprawdę mają coś ciekawego w ofercie.

KubaLaPL - skrzywiłeś kiedyś ośkę w pedale? Jak skrzywisz, nie uznają i nie będą się chcieli dogadać, to bierzesz z szafki następną parę, bo za cenę T6 kupiłeś sobie 3 komplety Dartów :wink:
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:ale King i Kong są od lat na rynku i się nie sypią.
Poczytaj zanim wyciągniesz takie info z tyłka. Sypały się. Nie wiem jak jest teraz ale zaraz po wejsciu na rynek byly problemy i niemcy strasznie na nie narzekali. Mam wrażenie, ze po prostu zakładasz, ze skoro cos jest długo na rynku to musi byc dobrym produktem.
Las3k_91 Ldz pisze:naprawdę kultowe
I co komu po tym?
Las3k_91 Ldz pisze:W sumie to cholernie tu pasuje.
Nie bardzo i to znaczy, ze nie rozumiesz o czym mówie. Nie sugeruje, ze jest sens brac twenty6 bo ma "marke". Mówie, ze rozumiem ludzi co kupuja twenty6 bo to są bardzo ładne, dobrze wykonane częsci przy okazji użyteczne i sensowne.To są konkretne i namacalne parametry. Tak samo rozumiem po co komu ładny zegarek. Nie pokazuje dokładniej godziny ale jest ładny ;)
Las3k_91 Ldz pisze: no nie bardzo widzę powód żeby kupić.
Nie musisz. Tak samo jak nie musisz chodzic na komedie romantyczne do kina by miały sens bytu. Wiesz co to jest grupa docelowa? Zachowujesz się jakbyś był jedynym klientem na świecie. Gorzej ode mnie nawet ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Spaced pisze:Zachowujesz się jakbyś był jedynym klientem na świecie.
Jestem jedynym, który wydaje kasę, którą JA zarabiam ;) A do grupy docelowej się chyba łapię, bo kupuję takie partsy od czasu do czasu i mnie stać. A na komediach romantycznych to się chyba każdy facet musiał w życiu nasiedzieć...

Poza tym jak mostek albo pedał może być nieużyteczny i bezsensowny? Zwłaszcza, że nie mówimy o jakiś hussefeltach tylko partsach za grube setki. I co wam nie pasuje w jakości wykonania takiego Darta czy innych firm? Brzydkie? Kwestia gustu, mam chyba za mało żeńskich hormonów, żeby w ten spoosób na części patrzeć.
tsuful_zoo
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:lepiej byś z zachodu marek poszukał, ale takich prawdziwych, a nie elo kolorowych dla bogatych dzieci, które tylko zdjęcia oglądają. AX Lightness, Schmolke, FRM, Extralite itd, one naprawdę mają coś ciekawego w ofercie.
widze ze zal Ci dupe troche sciska ;) ale spoko... wsadz sobie mostek ktorejs z tych firm ktore wyzej wymieniles + Tune do swojego Norco ;)
o czym my tutaj stary dyskutujemy w ogole ? wymieniasz producentow czesci ktore nawet niektorzy do swojego xc baja boja sie wlozyc.... :roll:
najpierw wylatujesz ze czesci Twenty6 sa malo oplacalnym zakupem a pozniej wylatujesz z "prawdziwymi" markami ?
opinie na temat ludzi ktorzy sobie chca kupic jakies czesci butikowe czy nie tez sobie bys schowal w kieszen ;)
"elo" ;)

tsuful_zoo
Kontakt:

podwojny post. do usuniecia
sorki ;)

ODPOWIEDZ