Tomasz Bednara allegro: tomek-dh2000

royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

Swoją drogą to Tomasz ma jeszcze jedno konto na allegro, ostatnio od niego kupowałem to też zrobił ładnie w bambuko, dogadaliśmy się co do rzeczy, a w paczce brakowało niektórych komponentów ( mniej ważnych więc zadymy nie robiłem ). Konto należy chyba do kogoś z rodziny, ale jest na to same nazwisko. Skąd wiem, że to ta sama osoba? Rozmawiałem ze sprzedającym na gg i w tym samym czasie wystawił ją na allegro, a jakiś czas przedtem też u niego kupowałem i aukcja była na innym koncie. Nazwa konta: anonim103
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

TomcioFR pisze:W opisie wystąpiła literówka korba to m770 a nie m771 które drastycznie się różnią podkładką która jest pomiędzy suportem a ramionem korby.
No to teraz ładnie podwijasz ogonek oszuścino, przepraszasz, płacisz za wysyłkę i przyjmujesz zwrot, bo to tylko Twoja wina. Poza tym jak tak łatwo odróżnić, to czemu nie dałeś rady? Jak mnie wkurwiają tacy ludzie.

PS Twoja matka to ****.
Nani-ff
Kontakt:

Post autor: Nani-ff »

Panie Tomaszu a nie pamięta pan jak ładnie podawałeś w postach dane i nazwiska w temacie z Glory ?? ;)
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Ja już od tego typa nic nie kupie. I wam też to proponuję.
Ride 4 Fun ! Biatch !
Fonika

Post autor: Fonika »

i temu ma służyć ten temat. :)
Nie liczę, że facet się opamięta, bo na głupotę leku jeszcze nie wynaleziono, ale niech inni wiedzą kogo warto omijać. Po co popełniać błędy innych.
AveFreeride
Kontakt:

Post autor: AveFreeride »

Ja nie rozumiem, TomcioFR do dla mnie dobry sprzedawca. Nie raz się pytałem o cene i reszte to zawsze wszystko ok ;) Kolega chyba też zadowolony był :)
PB: http://tnij.org/s49y
Rwr: http://tnij.org/p6pm
TO JEST KROSS NA TYM JEŹDZI KAŻDY PROS
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

tomcio dzieciak jaja sobie robi. napisane bylo 771 to fonika musi dostac 771 a jak nie to zwrot na koszt sprzedającego jedyne sensowne rozwiązanie.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Fonika, ten po lewo, poznajesz?
Obrazek
Czy te oczy mogą kłamać? :mrgreen:
http://www.facebook.com/tomasz.bednara?ref=ts źródło.
Poza tym dzieciak sam się z imienia i nazwiska na pinku podpisuje, taki pros. A pinka ma pod każdym postem.
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

Ja nikogo z adminow nie oskarzam :) Chodziło mi o umieszczenie tego oszusta temacie "Uwaga na tych Sprzedajacych!! " : http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=61760 . Kto jest za ?
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

>>>z mojej strony sprawa zakończona<<<
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

stomatolog pisze:-Zarabia na wysyłce
Nie lubię tego typu oskarżeń. Pudełko, taśma, dojazd na pocztę (ja mam jakieś 10 km) mój czas w kolejce na poczcie też kosztują, dlatego sam zawsze wysyłkę mam o kilka zł droższą niż płacę za nią.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Fonika

Post autor: Fonika »

Już i tak ma ładne grono negatywów... pewnie zaraz pojawi się nowe konto.

Niestety ale jak ktoś się wobec mnie zachowuje tak jak ten gość, to ja go traktuję tak samo. On sam podaje wszędzie swoje dane, dla nikogo nie są one zagadką, tak więc on sam nie dba o swoją prywatność. Jak chce to niech mnie pozywa.

Poza tym: Zero tolerancji dla oszustów.

KubalaPL - to zwiększ cene towaru, a cene wysyłki dawaj normalną. Mnie też to strasznie zraża jak ktoś chce 5zł za ruszenie dupy. Jak chcesz zarobić to trzeba się poświęcać, kupującemu łaski nie robisz ;).
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

Fonika niestety nie spełnię twojego życzenia i posiadam , posiadałem jedno konto na allegro . Nie masz żadnego prawa do udostępniania moich danych osobowych , a ja ich wszędzie nie udostępniam !
stomatolog odpisze ci na maila zaraz wszystko ustalimy.
Las3k_91 Ldz nikt z osób na zdjeciu nie wyraził ci zgody na udostępnienie tego zdjęcia , profil na FB również nie jest upubliczniony w pełni.Do tego nie obrażaj czyiś matek bo nie o tym temat ,ale twojej naprawdę współczuje
Fonika"poniosło cie" nie tylko przy komentarzu w którym wymyślasz wgniecenia których nie ma, ale również to ze "niby" mówiłem ci że korba jest w stanie idealnym kilka razy używana dokładny opis był podany w aukcji gdzie wszystko dokładnie pisze ! http://allegro.pl/show_item.php?item=2438836347

Niestety na przyszłość nie myśl że sprzęt będzie w stanie nowym za cenę używanego bo chyba tego oczekiwałaś po zakupie. Ja jestem tylko człowiekiem i zdarza mi się popełnić błąd czego efektem była postawiona przeze mnie literówka w opisie .Zawsze staram się jak najdokładniej sprawdzać sprzęt, wysyłam naprawdę wiele paczek w ciągu miesiąca b. wiele poza allegro i zawsze można się dogadać.

Nani-ff W temacie z glory nigdzie nie było udostępnionego publicznie imienia i nazwiska osoby sprzedającej .

Pytanie do moderatorów czy parę rzeczy w tym temacie nie łamie regulaminu ? Bo dane osobowe powinny z tematu polecieć od razu.
http://tomciofr.pinkbike.com/
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

TomcioFR pisze:Las3k_91 Ldz nikt z osób na zdjeciu nie wyraził ci zgody na udostępnienie tego zdjęcia , profil na FB również nie jest upubliczniony w pełni.Do tego nie obrażaj czyiś matek bo nie o tym temat ,ale twojej naprawdę współczuje
Nie rozśmieszaj mnie, nie o tym jest ten temat oszuście ******. ;) Buźki się wstydzisz czy nazwiska?

I nie odwracaj kota ogonem, miało być idealne, czyli idealne, a nie porysowane, bo używane.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

TomcioFR pisze:nikt z osób na zdjeciu nie wyraził ci zgody na udostępnienie tego zdjęcia
Ale ty udostępniłeś je na portalu społecznościowym wiec wyraziłeś na to zgodę.
TomcioFR pisze:Pytanie do moderatorów czy parę rzeczy w tym temacie nie łamie regulaminu ?
Nie łąmie. aczkolwiek nie wypada bo wiadomo....
Back in black
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

TomcioFR pisze:profil na FB również nie jest upubliczniony w pełni
I pewnie na tą niepubliczną część lasek się nie dostał.
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Kuba Rozumiem twój punkt widzenia, natomiast przedstawię tobie mój: zdarzyło mi się nie raz dopłacić za wysyłkę, ponadto sam dojeżdżam samochodem na pocztę.
Dlaczego? Zawsze robię tak, by to klient, nie ja, czuł się zadowolony, bo to najważniejszy punkt dla sprzedającego- zadowolenie drugiej strony nad zyskiem. To zawsze procentuje.

Tomek w zasadzie przedstawiłeś mi swoje zdanie, ja tobie moje. Ja dziś wyjeżdżam i nie ma mnie kilka dni, więc i tak nie odczytam. Postawiłem tutaj jeden warunek, który nic ciebie nie kosztuje; dowolny inny allegrowicz nawet by do ciebie nie napisał, tylko od razu działał.

Zawsze przekładam lekcje pokory nad bezproduktywne pochopne postępowanie.
Po prostu przemyśl, przeczytaj i weź do serca jeszcze raz ten temat, wypowiedzi każdego,( z wyjątkiem tego co ci mamę obrażał), meile. Takie tematy nie powstają o każdym sprzedającym używane części.

Uwierz mi, że klient wcale nie oczekuje używanego w stanie nowości, tylko zgodność z opisem i szczerości i jawności postępowania z przedmiotem, paczką, wysyłką.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Fonika pisze:KubalaPL - to zwiększ cene towaru, a cene wysyłki dawaj normalną. Mnie też to strasznie zraża jak ktoś chce 5zł za ruszenie dupy. Jak chcesz zarobić to trzeba się poświęcać, kupującemu łaski nie robisz .
Szczególnie, że większość rzeczy wystawiam na licytację od 1 zł...
Kupujący mi łaski też nie robi. Jak nie ten to inny.
stomatolog pisze:Dlaczego? Zawsze robię tak, by to klient, nie ja, czuł się zadowolony, bo to najważniejszy punkt dla sprzedającego- zadowolenie drugiej strony nad zyskiem. To zawsze procentuje.
Widocznie sprzedajesz mało, bądź masz wąską grupę odbiorców. Przy sprzedaży masowej szybko można nauczyć się, że jak nie ten klient, to dziesięciu innych się znajdzie na jego miejsce i nie trzeba wszystkim całować nóg. Praca w sklepie mnie nauczyła, że nie można być zbyt miłym i uczynnym, bo ludziom się w dupach zaczyna przewracać.
Przykład?
Sklep od 8, przyjeżdżam na 7 rozładować towar. Godzina 7:10 ktoś napier***a w roletę, żeby mu sprzedać jedną rzecz, bo mu się śpieszy.
Jeśli otworzysz, to o 7:15 będzie taka sama sytuacja, potem o 7:20 i nigdy towaru nie wypakujesz. Już nie mówiąc, że do takich udogodnień ludzie bardzo łatwo się przyzwyczajają i taki problem będzie rósł wykładniczo.
Z gówna bata nie ukręcisz.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Co do zdjęcia.
Nie jestem żadnym znajomym znajomego czy coś a mogłem link otworzyć, ba cały profil sobie oglądnąć wiec ściemnia o tym, ze jest zablokowany itp itd...

Śmieszny jesteś ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ