Kłopot z ustawieniem napinacza
-
- Kontakt:
Kłopot z ustawieniem napinacza
Cześć, mam mały kłopot a mianowicie nie mogę ustawić napinacza, jest to E13 Lg1 i adapter pod miskę suportu, po skręceniu tego zestawu z korbą Sainta i podłożeniem jednej podkładki pod suport zębatka ociera o prowadnice napinacza, dałem dlatego też 2 podkładki i działo się to samo, 3 podkładki dalej to samo i teraz pytanie bawić się i dać kolejną podkładkę pod miskę suportu czy jakiś inny pomysł ? Boje się ,że będzie za dużo podkładek i nie będzie dobrze skręcone !?
Z góry dzięki za pomoc
Z góry dzięki za pomoc
-
- Kontakt:
Mam problem z tym samym napinaczem. Mufa 73mm. Adapter obecny. Najlepszą ze wszystkich kombinacji byłoby włożenie podkładki pomiędzy adapter a miskę. Czy mogę to zrobić i ile podkładek powinno być z drugiej strony?MUSZEL pisze:Pytanie. Jaką masz długość mufy? Jeżeli 73 lub 83, to jak dasz już adapter pod miske suportu to nie powinno być wcale podkładek. Jak masz 68, to prócz adaptera powinny być jeszcze 2 podkładki (różne kombinacje).
musisz kombinować z odwracaniem adaptera lub podkładkami między adapterem a napinaczem lub między napinaczem a prowadnicą. Jak masz mufe 73 to jest tam miejsce tylko na jedną podkładke, czyli na adapter w tym przypadku. Ewentualnie można też zębatke po drugiej stronie korby przykręcić.efbe pisze:Mam problem z tym samym napinaczem. Mufa 73mm. Adapter obecny. Najlepszą ze wszystkich kombinacji byłoby włożenie podkładki pomiędzy adapter a miskę. Czy mogę to zrobić i ile podkładek powinno być z drugiej strony?