Serwis BOS suspension w Polsce ?

Weploch
Kontakt:

Serwis BOS suspension w Polsce ?

Post autor: Weploch »

Może ktoś z forumowiczów, używa amortyzacji BOS suspension i mógł by się podzielić informacją gdzie w Polsce można je wysłać do serwisu, lub posiada manual jak wykonać serwis samemu?

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

moje BOSy (i znajomych) serwisowal Kali z vario bike
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

Mógł bym Cie prosić o jakiś kontakt, mailowy lub telefoniczny.
Mój stoy puścił olej, a Polski dystrybutor się wylał na mój problem polecając mi wysyłkę do UK :D

Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Ja swojego ogarniam w domu. Serwis banalny. Amortyzator po 2 sezonach jazdy w środku jak nowy, nie to co boxxery i inne.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

http://www.variobike.pl/ Masz to do Rafała namiary chodź ustaw się w kolejce bo terminy chłopaki mają naprawdę długie :)
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

crossfader18 pisze: Mój stoy puścił olej, a Polski dystrybutor się wylał na mój problem polecając mi wysyłkę do UK :D
E tam zaraz się wylał... taka jest polityka polskiego dystrybutora.
Dopóki masz u nich zostawić plik gotóweczki to jesteś klient. Potem jesteś intruz. No chyba że będziesz chciał wymienić damper na nowy to znowu staniesz się klientem :) hehe

Przerabiałem ten temat z dystrybutorem. Skończyło się tak że BOSa sprzedałem, bo nie byłem w stanie uzyskać nawet krótkiej i zwięzłej informacji technicznej :)

Jeszcze podobno Proshox jest w stanie zrobić BOSa - tak mówił Darek kiedy z nim rozmawiałem. Ale nie korzystałem.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Krótkie, zwięzłe informacje techniczne uzyskuje się rozbierając sprzęt samemu. :P
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

pietryna pisze:Krótkie, zwięzłe informacje techniczne uzyskuje się rozbierając sprzęt samemu. :P
ŚWIĘTE SŁOWA :P :P
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

na pewno nikt nie ma takiego ogarniecia tematu jak Rafal-zrobil co najmniej 8 stoyow (o ktorych ja wiem) plus jednego ktorego przerabial (dorabial wentyl).jedyny problem polega na tym,ze w piatek wyjezdza na urlop..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

pietryna pisze:Krótkie, zwięzłe informacje techniczne uzyskuje się rozbierając sprzęt samemu. :P

wiesz, jeśli dystrybutor ma w dupie klienta który chce się o coś zapytać, tak samo ma w dupie klienta który chce kupić oryginalną sprężynę - nie wierzę, żeby nie miał klienta również w dupie jak będzie chciał kupić jakąś małą część czy oryginalne uszczelki :)
Sorry. Ale moim zdaniem BOS nie jest aż taki cudowny żeby się użerać z firmami z poprzedniej epoki w celu doświadczenia tej zajebistości. Założona do roweru Elka działała w momencie dokręcenia dwóch śrubek montażowych.

Dla mnie dystrybucja BOSa w Polsce jest absolutną amatorszczyzną i pomyłką, nie tylko ja sam doświadczyłem takiego "wsparcia" ze strony firmy - i zawsze będę to powtarzał.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
ODPOWIEDZ