Temat do zamknięcia.

Pablo666
Kontakt:

Temat do zamknięcia.

Post autor: Pablo666 »

....
ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

Z tego co kojarzę, to wg prawa ma czas na wysyłkę chyba 20-30 dni (możliwe, że się mylę). Więc po 3 dniach ciężko stwierdzić, czy to oszust. 100% komentarzy.
Może jest na urlaubie i nie napisał o tym na aukcji... ;) .
Mentos95
Kontakt:

Post autor: Mentos95 »

Spokojnie :) przez payU masz chronione zakupy. Jak po dwóch tygodniach nadal kontaktu nie bedzie to załóż spór na allegro, jak to też nie pomoże to postępuj za instrukcją payU. Bedziesz musiał zgłosić na policje. Ale 3 dni to nie jest długo.. pewnie urlop albo poniósł go melanż
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Ma tylko 4,5 gwiazdki w kategorii "czas wysyłki", więc widać że mu się nie śpieszy z wysyłaniem.
Pablo666
Kontakt:

Nie mówię że oszust, ale ostatnia wizyta na allegro byłą dziś około 21. Wczoraj też. A aukcja zakończyła się w poniedziałek, więc niech mi nikt nie powie, że facet nie może odebrać telefonu czy odpisać na e mail.
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Kiedyś kupiłem na Allegro szorty, gostek raczył wysłać po 12 dniach od przelewu! Brak odpowiedzi na maila z pytaniem o wysyłkę, co więcej brak reakcji jak założyłem spór. Na szczęście przesyłka ostatecznie dotarła, ale mogło być tak ze zaginęła gdzieś, a wtedy tylko sprzedający może podjąć jakieś działania, a tak zero kontaktu i lipa by była.
Inny przykład, brat kupił procesor. Po tygodniu dzwoni do sprzedającego z pytaniem kiedy wysłał procesor. Na to gość "Jaki procesor?" Brat mówi że ten co tydzień temu kupił od niego na Allegro. Gostek :"Aaa, zupełnie zapomniałem, wyśle jeszcze dzisiaj". No i po 2 dniach dotarł.
Po prostu bywają sprzedający którym nie zależy na szybkim i rzetelnym załatwieniu transakcji. Przez antyprzyjazny system komentarzy Allegro strach takiemu neutrala dać 9bo na pozytywa na pewno nie zasługuje) w obawie ze w odwecie da negatywa. Dobrze że jest ten system gwiazdek, bo można dać tego pozytywa, ale jedna gwiazdkę za czas oczekiwania, i jak się tego uzbiera to widać że taki delikwent nie śpieszy się z wysyłaniem. No i w treści komentarza można napisać np: "Towar ok, ale bardzo długi czas oczekiwania na paczkę".
Pablo666
Kontakt:

Temat do zamknięcia, wszystko wyjaśnione.
ODPOWIEDZ