dokładnie...coś tam pokombinuje...narazie będę patrzył czy coś tam się będzie rozwijać....mam nadzieję,że nie...w najgorszym wypadku kolejny zakup to orange albo hot chili...żeby trzymać się oldschoolu;):P
Może sposobem murarskim dwie packi gipsu i szkiełko pomiędzy? Kruche się nie sprawdzi, najlepiej dremlem doprowadz do zrobienioa prawie wypolerowanej powierchni w miejscu domniemanego pekniecia.
a może coś na zasadzie poxiliny albo poxipolu?jak gdzieś zacznie odstawać to znaczy,że rama pracuje...czyli jest gdzieś pęknięta....mam nadzieję,że nie...albo może faktycznie dla profilaktyki dać na zespawanie i wstawienie dodatkowych dwóch trójkątów nad suportem?
na początku to nasączyłem nitro a poźniej zeskrobywałem śrubokrętem....kazałem jeszcze dziewczynie zrobić kurs dookoła osiedla żeby cokolwiek popracowało.....jutro pośmigam i zobacze czy cos tam sie powieksza czy nie....ostatecznosc to spawanie to bede mial pewnosc ze nic sie juz nie powiekszy
zapchanie przerwy jest również bardzo prawdopodobne. nałóż w tamtym miejscu "preparat", który zastyga jak np. lakier i jeśli rama pracuje będzie widoczne pęknięcie.
Ewentualnie bardziej wyrafinowana metoda niż zaproponował EZrider to środek do wykrywania pęknięć - nanosisz barwnik, zmywasz i na wyczyszczone wywoływacz - jak tym sprawdzałem to podziałało pierwsza klasa, wszystkie pęknięcia Ci wyjdą jako zabarwione linie na białej powierzchni. Z tym, że nie mam pojęcia ile te środki kosztują
Ewentualnie mozna ją odesłać na badanie mikropęknięć bylo jakiś czas o tym głośno i wtedy będziesz miał pewność że nic nie pęka jak ci to tak sprawdzą tylko nie pamiętam kto to robi niestety
no też słyszałem ze podpinają jakieś elektrody i sprawdzają wtedy cała ramę czy gdzieś coś pękło czy nie.w tygodniu cos sprobuję wykombinować i dam wam znać
Kup se człowieku Scansol, pacnij w te miejsce porządnie i odstaw w ciepłe miejsce okolo 20stopni. Scansol zdejmuje juz po 15minutach, ale lepiej jak odczekasz 1h, nawet 2. Wtedy ściągniesz powłoke bez naruszania peknięcia. Scansol wyżre to co znajduje sie w szczelince.
Miałem podobny problem jak Ty. http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=71693
Zobacz sobie pierwsze foto.