duro fr 20 vs durolux vs RS Domain R CL
-
- Kontakt:
Tak bo wysokiej jakosci ramy do xc am zamiast być lekkie są budowane ciezkie na wypadek jak komuś odbije i postanowi do fr je wykorzystywać.Orzeszek pisze:Poluj na rs domain tylko że w wersji 318 u-turn 115-160mm,myśle że rama wytrzyma bo to w końcu banshee nie jakiś kross,po prostu będzie miał mniej frajdy.
-
- Kontakt:
Ja widze, że ty sie nigdy nie przyznasz do błedu nawet jak totalna głupote palniesz.Orzeszek pisze: Zależy jakie fr ktoś jeździ,jeżeli bez wielkich skoków może to jest po prostu xc tam też ładnie śmigają
Plastik to nie jest więc myślę że 130-150mm by wytrzymał
Jak ktos jezdzi "takie fr, że to xc" to nie szuka domaina i nie mówi ze 150mm skoku to mało. Inna sprawa, że co to jest do cholery fr bez skoków po prostu xc? Bierzesz jakieś narkotyki, leki? Jak nie to sprawdz czy wycieków gazu w domu nie ma bo to zdanie jest absurdalne.
To po jaka cholere polecasz Domaina do XC/Enduro? Dla żartu czy specialnie chcesz zwalić geo i dać do roweru amor cieższy niż rama? Pomijam już fakt, ze nawet w enduro jak sie przegnie z amorem to rama pójdzie. Pyre to trailbike i to starej kategorii, nie do grubych katów. Weź sie zastanów zanim cos napiszesz, może idz na rower albo poczytaj ksiażke bo takie posty nic nie wnosza.Orzeszek pisze:niestety ale FR bez skoków to enduro/xc,zależy też od szybkości jazdy,jeżeli nie jeździ po dużych kamieniach i dużych nierównościach to po co mu rama do dh/fr może niech napisze jak jeździ bo można się kłócić w nieskończoność
Pyre - max 140mm. Jak komus trzeba wiecej to trzeba mu innej ramy.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jakim kompromisem? To tak jakby ktoś chciał zrobić wyścigowe auto z Land Cruizera i założył do niego niskoprofilowe slicki. Wychodzi nie terenówka, nie wyścigówka, auto do niczego.Orzeszek pisze:Domain 318 u-turn lub pike był by tu kompromisem,co z tego że amortyzator jest cięższy niż rama? W niektórych w hardtailach komplet opon jest dużo cięższy niż rama
A w jakich hardtailach komplet opon jest dużo cięższy niż rama? Powiedz mi prosze skoro komplet maxxisów 2.5'' 2ply waży 2700g, kiedy Hornet jedna z lżejszych ram FR waży 2200-2300g i ludzie i tak z reguły ładują do niego lżejsze opony.
A co do amora ciezszego niz rama - chodzi o to, ze ten amor pasuje do tej ramy jak twoje posty do terminu sensowna wypowiedz.
Rozumiesz co to jest rower XC-AM? Daj mi chociaż JEDEN powód dlaczego domain do tej ramy jest dobrym pomysłem.
Za duże. Za ciężkie. Pyre było ramą w założeniu do lżejszej jazdy niż 150mm Banshee Rune, które było pod te amory. 44 jeszcze ma sens ale nie 55.radzik1259 pisze:Może jakieś 55 z ATA/ATA2?
OT: Produkują jeszcze Duroluxy i Duro FR?
Ma regulacje u turn.Spaced pisze:JEDEN powód
Założyciel tematu woli amortyzator z większym skokiem.sam nawet pisze że może być to domain,nie mówie że musi go kupić bo może wziąć jeszcze PIKE lub Sektora,skoro według Ciebie domain u-turn ustawiony mniej więcej na 130-150mm zniszczył by ramę to jaki amortyzator mu do enduro polecisz?
Poza tym zobacz na nazwę tematu,drugą sprawą jest to że jego właściciel dawno już olał nasz spam
hornet z 2011 roku który waży 2.05kg, nawet przy tym 26x2.5 600g to dużo, ogólnie 2.7kg na opony przy ramie enduro/fr to dużoSpaced pisze:A w jakich hardtailach komplet opon jest dużo cięższy niż rama?
Zadał bym podobne pytanie tobie.Spaced pisze:Bierzesz jakieś narkotyki, leki? Jak nie to sprawdz czy wycieków gazu w domu nie ma bo to zdanie jest absurdalne.
Domain jest wciąż produkowany,pike już nie, dlatego trudniej go znaleźć,a nowy sektor kosztuje 1300zł+. Ewentualnie jakaś tora 318 motion control 130mm, nie dawno za 600 zł w sklepie była lub reba,ale to już jest xc.
Ogólnie to będziemy spamować w nieskończoność, bo właściciel tematu nie napisał do czego,ile waży i ogólnie nas olał.
Ogólnie to będziemy spamować w nieskończoność, bo właściciel tematu nie napisał do czego,ile waży i ogólnie nas olał.
Produkują też domaina 2 połke, czemu nie polecisz? Łatwiej kupić. Inna sprawa, że dziwne ale ostatni raz szukałem amora 140mm do roweru o podobnej klasyfikacji co pyre i :Orzeszek pisze:Domain jest wciąż produkowany,pike już nie, dlatego trudniej go znaleźć,a nowy sektor kosztuje 1300zł+. Ewentualnie jakaś tora 318 motion control 130mm, nie dawno za 600 zł w sklepie była lub reba,ale to już jest xc.
1. Pike jest trudniej kupic ale dalej da się. Na giełdach byly ich niedawno tony
2. Czy na rynku jest tylko jedna firma? Zawsze mnie to zadziwia, że jesteś jednoczesnie najbardziej aktywnym i najmniej dooinformowanym użytkownikiem forum.
3. Sectora tylko nowego można kupic?
4. 5 różnych modeli marzocchi 44, używany nixon, używany minute 20mm, x-fusion, używany fox. Wszystko do wzięcia <1000zł.
Chłopie zadziwiasz mnie bo gadasz totalne głupoty ale zamiast powiedzieć, sorry nie ogarnałem będziesz w to brnął bo lepiej sie bardziej zbłaźnić niż do błędu przyznać.
1.Kiedyś to było kiedyś,teraz nie ma ich już dosyć długo,a jak są to zaniedbane ze zdartymi lagami
2.Nie,ale skoro sądzisz że jest mnóstwo amortyzatorów,to znajdź linki w allegro itp. i poleć je założycielowi tematu
3. w ciągu 2-3 miesięcy wypatrywałem na allegro używanego sektora i jakoś nie znalazłem,bo jest to nowy produkt,ciężko znaleźć za te 1000 zł używanego sektora z u-turn
4. na marzocchi 44 mało osób jeździ i sam bałbym się wydawać 1000zł na takie coś
nixona bardzo trudno znaleźć, minute stoi już 1 - 2 miesiące na allegro
http://allegro.pl/amortyzator-manitou-m ... 28431.html
Z fox i x-fusion pewnie coś do xc ale w cenie ok.1000 zł,właściciel tematu nie podawał propozycji amortyzatorów do 1000 zł (udowadnia to że nie przeczytałeś nawet pierwszego postu) tylko 500-600 zł więc jak znajdziesz jakiegoś nixona/foxa/xFusiona/ minute lub kogoś nieogarniętego który Ci za taką kase sprzeda amortyzator z tej półki to po prostu napisz,a nie wyzywasz jak dzieciak od narkomanów i chorych psychicznie - jak chcesz "wyładować" swoją agresje to nie na forum tylko na rowerze..
2.Nie,ale skoro sądzisz że jest mnóstwo amortyzatorów,to znajdź linki w allegro itp. i poleć je założycielowi tematu
3. w ciągu 2-3 miesięcy wypatrywałem na allegro używanego sektora i jakoś nie znalazłem,bo jest to nowy produkt,ciężko znaleźć za te 1000 zł używanego sektora z u-turn
4. na marzocchi 44 mało osób jeździ i sam bałbym się wydawać 1000zł na takie coś
nixona bardzo trudno znaleźć, minute stoi już 1 - 2 miesiące na allegro
http://allegro.pl/amortyzator-manitou-m ... 28431.html
Z fox i x-fusion pewnie coś do xc ale w cenie ok.1000 zł,właściciel tematu nie podawał propozycji amortyzatorów do 1000 zł (udowadnia to że nie przeczytałeś nawet pierwszego postu) tylko 500-600 zł więc jak znajdziesz jakiegoś nixona/foxa/xFusiona/ minute lub kogoś nieogarniętego który Ci za taką kase sprzeda amortyzator z tej półki to po prostu napisz,a nie wyzywasz jak dzieciak od narkomanów i chorych psychicznie - jak chcesz "wyładować" swoją agresje to nie na forum tylko na rowerze..
-
- Kontakt: