Avid X-0 w FR/DH?
-
- Kontakt:
Avid X-0 w FR/DH?
uzywa ktos z was tych hampli? jakies doswiadczenia? wnioski? interesuja mnie opinie z pierwszej reki a nie z trzeciej 

-
- Kontakt:
a co mozesz powiedziec o ich awaryjnosci, solidnosci klamki (czy lapie luzy czy jest ok) i przelewaniu? slyszalem juz rozne opinie, dlatego ciekaw jestem Twojej.BikerJG pisze:Mialem X0 i CR MAG ( to w sumie ten sam hebel)
Ogolnie przy mojej wadze 95kg dawaly rade ale na dlugiej trasie potrafily sie zagrzac. Ogolnie spoko, a jak ktos jest lzejszy to na pewno mu wystarczy.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
lepiej, nie lepiej - XTR trail tez biore pod uwage, ale na razie chce wiedziec jak z X-0 jest. zdania podzielone i dalej nie wiem czy warto. przy czym komplet X-0 znacznie taniej mozna wyrwac.ArthurGreen pisze:Miłosz, a nie lepiej naprawdę zainwestować w XT lub XTR ?? Jeździłem i mega hamulec. Jak dla mnie hamują bardzo podobnie jak R0
Re: Avid X-0 w FR/DH?
Bierz XT jak masz kase to XTR.
Olek avida bo się jebi*, i urwya się te mocowanie do kierownicy, odpuść.
Bierz Shimano! Heble na ten sezon mają naprawdę dobre.
Olek avida bo się jebi*, i urwya się te mocowanie do kierownicy, odpuść.
Bierz Shimano! Heble na ten sezon mają naprawdę dobre.

BMX National Champion
-
- Kontakt:
=disbrainer= pisze:a co mozesz powiedziec o ich awaryjnosci, solidnosci klamki (czy lapie luzy czy jest ok) i przelewaniu? slyszalem juz rozne opinie, dlatego ciekaw jestem Twojej.
Tak na prawde jak przywalisz klamka kazdy hamulec peknie. Najwazniejsze jest nie skrecac klamek za mocno tak aby w razie gleby sie obrocily. Tak czy inaczej nie narzekalem na x0 i nie mialem problemow z trwaloscia.
=disbrainer= pisze:lepiej, nie lepiej - XTR trail tez biore pod uwage
Xtr jest na prawde najlepsza propozycja.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No mizernie wygląda ale w moich ORO zaliczyły kilka gleb i porządnych obić na kamorach i jedynie co to mi zdarł się lekko aluminium z nich a są w całości bez pęknięćdedekFR1 pisze:Nie wiem jak z wytrzymałością klamki bo nie miałem i nie chciałbym mieć okazji tego testować Wylajtowana klamka monsterem nie będzie na pewno, popatrz na klamki formuli jak to mizernie dopiero wygląda. Ten trail xtr ciekawy..

Przywaliłem w swój prawy hampel -klamkę w Formuła Oro K18 i nic nie pękło zdarło mi tylko materiał do aluminium...wyglądają teraz jak przepiłowane pilnikiem lekkoBikerJG pisze:Tak na prawde jak przywalisz klamka kazdy hamulec peknie. Najwazniejsze jest nie skrecac klamek za mocno tak aby w razie gleby sie obrocily. Tak czy inaczej nie narzekalem na x0 i nie mialem problemow z trwaloscia.