Strzykanie w korbie !!!
Strzykanie w korbie !!!
A mianowicie przy mocniejszym pedałowaniu i naciskaniu na pedały coś strzyka w korbie i jest to irytujące.
-
- Kontakt:
Zanim wydasz wyrok na łożyska polecam wykręcić to, wziąć szczoteczkę do zębów(bez gumy bo z benzyną ekstrakcyjną średnio reaguje) i wyczyścić nią gwint w ramie oraz suporcie. Być może dostał się na gwint pył i trzeszczy. U mnie doszło do tego że trzeszczało cały czas chyba że pedały muskałem a nie kręciłem normalnie. Też myślałem że łożyska.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jezeli odgłos słychać z suportu/blatu w korbie to co ma wspólnego brudna kaseta?
U mnie też czasem mocno coś walnie w korbie ale obstawiam że to albo krzywy blat w korbie (lub po prostu czasem nie ogarnie), albo zużyty łańcuch,albo jedno i drugie bo od 2 lat napędu nie wymieniałem i nie czyściłem (smarowany czasem wazeliną xd) :P no,a trochę się km zjeździło
U mnie też czasem mocno coś walnie w korbie ale obstawiam że to albo krzywy blat w korbie (lub po prostu czasem nie ogarnie), albo zużyty łańcuch,albo jedno i drugie bo od 2 lat napędu nie wymieniałem i nie czyściłem (smarowany czasem wazeliną xd) :P no,a trochę się km zjeździło
FRmaniak pisze:W tych siemano lubią podać łożyska, idzie się wtedy do sklepu z łożyskami i kupuje najtańsze łożyska za 7 zł szt i żyją dłużej niż korba (czyt. bardzo długo)

Jeżeli to korba z hollowtech to bardzo polecam wyciągnięcie ośki z pakietu wszystko dokładnie oczyścić i przesmarować , oraz zrobić to samo z łożyskami w pakiecie , możesz ściągnąć te plastiki które "ochraniają" łożyska przed brudem i wszystko oczyścić w moim RaceFace to bardzo pomogło i o wiele lepiej teraz wszystko chodzi ;]