Obręcz na tył do enduro
Obręcz na tył do enduro
Witam, chciałbym sie zapytac jaka obrecz do 100 zł ( może by uzywana) byłaby dobra na tył roweru ( Kona coiliar, piasta NS, przód Mavic 729). Będe dopiero uczył się jazdy po hopkach wiec chciałbym najwyższa wytrzymałośc w najniższej wadze. Waże 90 kg. Z góry dziekuje za pomoc
-
- Kontakt:
Jak chcesz coś nowego w przystępnej cenie (tu mowa do 100 złoty) i niskiej wadze to bierz Dartmoor Raider (570 gram) albo Fortress (650 gram).
Dla Ciebie osobiście bym Fortressa polecił , ponieważ dopiero się uczysz i większa wytrzymałość będzie Ci bardziej potrzebna niż 80 gram mniej w rowerze.
No i po drugie ważysz tyle co ja , czyli tyle ile na porządnego chłopa przystało
Dla Ciebie osobiście bym Fortressa polecił , ponieważ dopiero się uczysz i większa wytrzymałość będzie Ci bardziej potrzebna niż 80 gram mniej w rowerze.
No i po drugie ważysz tyle co ja , czyli tyle ile na porządnego chłopa przystało

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja od siebie polecę obręcze Sun Rims Rhyno Lite 26". Użytkuję komplet takich już 2,5 sezonu i problemów z nimi nie ma, a również nie należę do najmniejszych i najlżejszych
Śmigają w ht, głównie freeride. Są lekkie (wg. producenta 550g). Jest niestety mały problem - mianowicie z tego co widzę, to ciężko je dostać w wersji 26". Na allegro jest jeden komplet, ale w jeszcze innej wersji, niż ja posiadam. Ja miałem seryjnie w nowym rowerze.

-
- moderator
- Kontakt:
Jeśli sam sobie nie przepleciesz i nie wycentrujesz to dochodzi ci dodatkowy koszt za przeplecenie [50zł~] więc lepiej dołożyć tą kasę do lepszej obręczy za to masz już prawie 729. A jak coś taniego to fortress, za tą kasę naprawdę mocna obręcz
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/