Aby był cały czysty i odświeżony.Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi. Na chu* ma rozbierać rower skoro chce usunąć zabrudzenie z lakieru?
Jak wyczyścić smar z ramy?
galgan pisze:a nie wydam 20zł na karchera na stacji,
To ja myję jebitne kombi za 3-7zł a Ty chcesz jedną plamę za 20 zmywać? Nikt nie pisze, żeby kupować całą stację

Po prostu umyj, nie ma smaru którego nie dało by się odmyć normalnymi metodami jak np płyn do mycia naczyń i gąbka. Ewentualnie jakiś rozpuszczalnik.
Kubala to za dużo lejesz po prostu, mi kiedyś też tak schodziły ale odkryłem prawdziwą wydajność tego. 
Berner Bremsen to jedyny jaki pamiętam i teraz mam.
http://allegro.pl/berner-zmywacz-do-ham ... 82751.html
U mnie w motoryzacyjnym jest za 9-10zł.

Berner Bremsen to jedyny jaki pamiętam i teraz mam.
http://allegro.pl/berner-zmywacz-do-ham ... 82751.html
U mnie w motoryzacyjnym jest za 9-10zł.
Jest tłusta, ale nie jest agresywna dla lakieru. Lakową np. zmywa się z karoserii w samochodach plamy z asfaltu. A to, że tłusta, to tego nie będzie widać. To nie RolsRoyce (chyba tak to się pisze), żeby aż tak dbać o lakier. Jeden wypad na trasę i rower masz już brudny.KubaLaPL pisze:Lakowa jest tłusta.
Kupisz to praktycznie prawie w każdym supermarkecie typu Tesco. W artykułach motoryzacyjnych są te zmywaczegalgan pisze:A gdzie to moge kupić, i podasz dokładnie jak to sie zowie ?

No tak, ale jak kupi ekstrakcyjną to mu się przyda również do innych rzeczy, np odtłuszczenie tarcz hamulcowych itp itd. Z resztą lakowej niewiele zrobi.ari4 pisze:Jest tłusta, ale nie jest agresywna dla lakieru. Lakową np. zmywa się z karoserii w samochodach plamy z asfaltu. A to, że tłusta, to tego nie będzie widać. To nie RolsRoyce (chyba tak to się pisze), żeby aż tak dbać o lakier. Jeden wypad na trasę i rower masz już brudny.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Dlatego napisałem ekstrakcyjną albo lakową.KubaLaPL pisze:No tak, ale jak kupi ekstrakcyjną to mu się przyda również do innych rzeczy, np odtłuszczenie tarcz hamulcowych itp itd. Z resztą lakowej niewiele zrobi.
Ja zawsze do wszystkiego ekstrakcyjnej używam. Do łożysk, łańcucha, zmywania smaru i mycia hamulców. Nie ma nic lepszego w tej cenie.
-
- Kontakt: