SPACED
SPACED
Dodaje nowy temat bo czuje sie zazenowany zachowaniem Spaceda i innych moderatorow.
Otoz moj temt o nowym sprzecie jaki napisalem 2h temu zostal usuniety, a ja dostalem ostrzezenie dlatego ze rower znalazl sie na gieldzie Pinkbike - NIGDZIE W OGLOSZENIU NA DHZ NIE ZAZNACZYLEM ZE ROWER JEST NA SPRZEDAZ, nie zlamalem zadnego punktu regulaminu!
Zdaje sobie sprawe ze kilku moderatorow boli ze mam swoje zdanie i fajny rower, i sa w pewien sposob bezkarni w tym co robia.
Myslalem ze regulamin obejmuje wszystkich! Zadam dodania tematu lub wskazania punktu regulaminu ktory zlamalem. Jesli ten temat zostanie rowniez zamkniety sprawa bedzie dla mnie jasna.
Otoz moj temt o nowym sprzecie jaki napisalem 2h temu zostal usuniety, a ja dostalem ostrzezenie dlatego ze rower znalazl sie na gieldzie Pinkbike - NIGDZIE W OGLOSZENIU NA DHZ NIE ZAZNACZYLEM ZE ROWER JEST NA SPRZEDAZ, nie zlamalem zadnego punktu regulaminu!
Zdaje sobie sprawe ze kilku moderatorow boli ze mam swoje zdanie i fajny rower, i sa w pewien sposob bezkarni w tym co robia.
Myslalem ze regulamin obejmuje wszystkich! Zadam dodania tematu lub wskazania punktu regulaminu ktory zlamalem. Jesli ten temat zostanie rowniez zamkniety sprawa bedzie dla mnie jasna.
Poszedłes tak daleko, że przekopiowałes opis roweru ze swojego ogłoszenia na pinku.TEMATY Z ALLEGRO / SPRZEDAZ
Tematy dotyczace aukcji internetowych w stylu "co za ******", "patrzcie jaki numer" itp. bede usuwane. Jezeli chcesz koniecznie podzielic sie linkiem do aukcji skorzystaj z przyklejonego tematu w dziale off-topic. Na forum obowiazuje calkowity zakaz umieszczania jakichkolwiek ogloszen wlacznie z ogloszeniami "pod przykrywka", czyli np. prosba o wycene roweru.
Dobrze, przywroc mi temat a ja napisze wszystko po Polsku tak abys i Ty mogl to zrozumiec. Poza tym nie widze zwiazku z pkt ktory podales ale moze ktos jeszcze nie z modow sie wypowie!Spaced pisze:Poszedłes tak daleko, że przekopiowałes opis roweru ze swojego ogłoszenia na pinku.
NIGDZIE NIE ZAZNACZYLEM ZE ROWER JEST NA SPRZEDAZ POD PRZYKRYWKA I BEZ PRZYKRYWKI, PO PROSTU ZOBACZYLES ZE ROWER DODALEM NA GIELDZIE PB I STWIERDZILES ZE SOBIE WYRZUCISZ TEMAT.
Wiele rowerow o ktorych sa tematy na dhz widnieja w jakis gieldach czy na allegro i nie sa usuwane, tak na prawde tylko ja wiem czy chce sprzedac rower czy nie, a jako ze nie dodalem zdjecia na gieldzie dhz i nie pisalem o sprzedazy roweru doslownie czy tez nie w temacie nie miales prawa usunac mojej pracy - jak widac regulamin mozna interpretowac dowolnie wg uzniania.Spaced pisze:Wiele razy w temacie rowery moderatorzy zwracali uwage - nie wrzucamy rowerów, które JUŻ SĄ wystawione na sprzedaż. Twój był.
Forum zchodzi na psy.
-
- Kontakt:
Jasiek zgłos to do Adminów. Z tego co pamietam w swoim czasie moderacja nalegała na nie wrzucanie rowerów juz wystawionych na sprzedaż i jakos ty przestałes wrzucac wiec nie wiem za co warn. Kolega tutaj wrzucił ogłoszenie na pinka i temat na dhz równolegle z przekopiowanym opisem.jasiek_krk pisze:heh ja dostałem warna od GgG za ogłoszenie które było zamieszczone ze 2-3 miesiące temu i jest nieaktualne/usunięte. Powinien dostać złotą łopatę za odkopanie tego posta. Co więcej nie miał nawet jaj żeby mi odpisać na moją skargę ( wiem, że przeczytał wiadomość).
Tak, aż go nie sprzeda. Kasowanie takich tematów wynika z faktu, ze na początku działu rowery sporo handlarzy sprzętem wrzucało rowery wystawione na allegro w duzych ilosciach i temat tymczasowo w dział mój rower zamienił się w mój rower, który własnie jest na allegro czy pinku. Stąd też takie tematy są kasowane od razu bo na forum jest ostatnio wystarczająco duzo bałaganu.biadaczq pisze:Rower nadal jest jego więc nie wiem czemu to zostało usunięte.
Nic nie schodzi na psy - mówisz to za każdym razem jak ktoś da ci warna czy skasuje temat. Na forum jest ostatnio spadek jakosci ale własnie spowodowany brakiem i niedoborem moderacji. A w dziale rowery jak są rowery już wystawione to zostają tylko dlatego, że temat był załozony na długo przed wystawieniem, nie równolegle z nim. To jest spora różnica.Wiele rowerow o ktorych sa tematy na dhz widnieja w jakis gieldach czy na allegro i nie sa usuwane, tak na prawde tylko ja wiem czy chce sprzedac rower czy nie, a jako ze nie dodalem zdjecia na gieldzie dhz i nie pisalem o sprzedazy roweru doslownie czy tez nie w temacie nie miales prawa usunac mojej pracy - jak widac regulamin mozna interpretowac dowolnie wg uzniania.
Forum zchodzi na psy.
-
- Kontakt:
Gadałem z Piotrexem. Problem polega na tym, że nikt (hipotetycznie przyjmując, że by chcieli) nie wie jak usuwać przyznane warny.Spaced pisze:Jasiek zgłos to do Adminów.
co do zakazu wystawiania na sprzedaż części/rowerów które są np na pinku: dla mnie jest to lekko niezrozumiałe, ponieważ tamtejsze ogłoszenia mają dotrzeć do ludzi z poza Polski, i w tym celu pisane są po angielsku (a nie w naszym ojczystym języku).
Spaced pisze:Kolega tutaj wrzucił ogłoszenie na pinka i temat na dhz równolegle z przekopiowanym opisem.
Klamiesz, opis zmienilem specialnie na potrzeby forum, ale nie widzialem sensu tlumaczenia nazw czesci na Polski.
Roweru nie chce sprzedac i nie sprzedaje, ogloszenie dodalem z czystej ciekawosci. Wg mnie nie zlamalem zadnego punktu regulaminu, jesli moderatorzy o cos prosza a nie jest to ujete w regulaminie nie jest to podstawa do dzialania, tak jest w teorii, praktyka wyglada neico inaczej - niestety.
W takim razie skoro wyjasnilismy sobie ze rower nie jest na sprzedaz, edytuje opis tlumaczas go na jezyk Polski w calosci i dodam ponownie, czy wtedy tez zostanie usuniety?
Słońce skąd ja mam wiedziec, że zmieniłes opis na ogłoszeniu specialnie na potrzeby forum? Na pinku i na forum był ten sam opis. Nie obchodzi mnie gdzie był pierwszy.BikerJG pisze:Klamiesz, opis zmienilem specialnie na potrzeby forum, ale nie widzialem sensu tlumaczenia nazw czesci na Polski.
Roweru nie chce sprzedac i nie sprzedaje, ogloszenie dodalem z czystej ciekawosci.
Wg. mojej interpretacji łamiesz wspominany przeze mnie w pierwszym poscie punkt regulaminu. Niestety moim prawdziwym imieniem nie jest Charles Xavier i nie czytam w myślach więc nie wiem czy wrzuciłeś ogłoszenie z ciekawości, zwłaszcza, że handlowałeś/handlujesz sprzętem sporo. Na słowo wierzyć Ci nie moge bo tworzy to bezsensowny precedens kiedy wierzymy każdemu na słowo i można sie ze wszystkiego wygadać.BikerJG pisze:Wg mnie nie zlamalem zadnego punktu regulaminu, jesli moderatorzy o cos prosza a nie jest to ujete w regulaminie
Nie wyjaśniliśmy sobie, ze rower nie jest na sprzedaż. Ogłoszenie dalej na pinku wisi więc oficialnie jest na sprzedaż. Czyny działają silniej niż słowa i niestety ogłoszenie twoje jest dla mnie bardziej wiarygodne niz jak mi obiecasz 30 razy, że rower nie jest na sprzedaż po czym powiesz mi na fejsie, ze jestem debilem, a moderatorzy ci zazdroszczą pieniędzy i dlatego kasują ci posty.BikerJG pisze:W takim razie skoro wyjasnilismy sobie ze rower nie jest na sprzedaz, edytuje opis tlumaczas go na jezyk Polski w calosci i dodam ponownie, czy wtedy tez zostanie usuniety?
BikerJG, głową muru nie przebijesz. Odpuść.Spaced pisze:Wg. mojej interpretacji
Nie. Nie musi być. Może tam wisieć bo chciał.Spaced pisze: Ogłoszenie dalej na pinku wisi więc oficialnie jest na sprzedaż.
Zresztą o czym tu pieprzymy. Mówisz, że takie zabiegi były stosowane po to, by ukrócić handlarzy. SUPER! POPIERAM! Tylko, że BikerJG nie od dziś jest na forum i wszyscy wiemy, że nie jest handlarzem.
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
Też mnie to rozbawiło
.
Schodzi na psy przez takich ludzi jak bikerjg jego postępowanie i pisownie. Wieczne przekonanie, że mu się coś należy, bo jego racja jest bardziej "mojsza niż twojsza".
Nie można zrozumieć, że bikecheck jest zrobiony po to by ludzie wystawiali swoje sprzęty na których jeżdżą i zamierzają dalej jeździć, udoskonalać itp. A jak coś chcemy sprzedać to na giełdę ? To nie jest aż nader logiczne.
A co do moda ggg kiedyś za jego wsparciem dostałem bana, jak później użytkownicy poparli moje zdanie ale to nic nie zmieniło. Ważne, że ktoś uważnie czyta i słusznie daje bana.

Schodzi na psy przez takich ludzi jak bikerjg jego postępowanie i pisownie. Wieczne przekonanie, że mu się coś należy, bo jego racja jest bardziej "mojsza niż twojsza".
Nie można zrozumieć, że bikecheck jest zrobiony po to by ludzie wystawiali swoje sprzęty na których jeżdżą i zamierzają dalej jeździć, udoskonalać itp. A jak coś chcemy sprzedać to na giełdę ? To nie jest aż nader logiczne.
A co do moda ggg kiedyś za jego wsparciem dostałem bana, jak później użytkownicy poparli moje zdanie ale to nic nie zmieniło. Ważne, że ktoś uważnie czyta i słusznie daje bana.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
W sensie handlarzem, wykorzystującym forum TYLKO do celów zarobkowych. Tak to miało zabrzmieć.
Ta, pisownia na forum ostatnio schodzi na psy niesamowicie.jego postępowanie i pisownie.
Jakby chciał sprzedać, to wystawiłby na allegro na przykład. Ja jak wstawię mojego mongoła na PB za 6 tyś, żeby sobie wisiał, bo nie chcę go sprzedać, ale za 6 tyśków by mi nie było żal i liczę, że jakiś frajer się trafi to też będę handlarzem i mój rower wyleci?A jak coś chcemy sprzedać to na giełdę
Z gówna bata nie ukręcisz.
Nie ponieważ na prawde posiadałes ten rower i jezdziłes na nim. Kolega tego samego dnia załozył temat na dhz co ogłoszenie na pinku. Jesli zrobiłbyś to samo tak samo by poleciało.KubaLaPL pisze:Jakby chciał sprzedać, to wystawiłby na allegro na przykład. Ja jak wstawię mojego mongoła na PB za 6 tyś, żeby sobie wisiał, bo nie chcę go sprzedać, ale za 6 tyśków by mi nie było żal i liczę, że jakiś frajer się trafi to też będę handlarzem i mój rower wyleci?
I sorry ale jeśli myślisz, że ktoś magicznie rozróżni czy wystawiłeś na giełde bo nie chcesz sprzedawać czy bo chcesz to jesteś w błędzie. Skąd moderatorzy mają to wiedzieć?