Truvativ descendant GXP montaż
Pomyślałem, i też zmierzyłem wyszło o ponad 1 cm dłuższe od slxa.
Sprawa już załatwiona dzisio odsyłam korbę.
Teraz tylko znowu tydzień zmarnowany, najprawdopodobniej biorę tą samą tylko, że z crc albo tej niemieckiej stronki.
Jeżeli ktoś ma te korby niech się podzieli opinią.
Pozdrawiam.
Sprawa już załatwiona dzisio odsyłam korbę.
Teraz tylko znowu tydzień zmarnowany, najprawdopodobniej biorę tą samą tylko, że z crc albo tej niemieckiej stronki.
Jeżeli ktoś ma te korby niech się podzieli opinią.
Pozdrawiam.
BMX National Champion
Re: Truvativ descendant GXP montaż
Mam nadzieję, że będzie to sztywniejsze od SLX'a.
BMX National Champion
Witam.
Mam już korbę Truvativ Descendant 2012 68/73 z crc.
I znowu pojawia się problem, nie było w komplecie brak podkładek do suportu, poszperałem na necie (pinkbike) i widziałem na fotkach, że też nie ma tych podkładek więc pewnie to ta rade bez nich. To wkręciłem suport na zobaczenie i faktycznie cały się schował no to ucieszony wkładam prawe ramie (te z osią ) i przechodzi przez pierwsze lożysko, tuleję i problem pojawia się przy 2 bo oś nie chce przez nie przejść widać, że te łożysko ma mniejszą średnicę, więc uderzyłem pare razy z wyczuciem w oś i nie chce przejść, pytanie co robić ? Na siłę ? Te podkładki do tego suportu mają być czy nie ?
Pozdrawiam. I proszę o pomoc.
Mam już korbę Truvativ Descendant 2012 68/73 z crc.
I znowu pojawia się problem, nie było w komplecie brak podkładek do suportu, poszperałem na necie (pinkbike) i widziałem na fotkach, że też nie ma tych podkładek więc pewnie to ta rade bez nich. To wkręciłem suport na zobaczenie i faktycznie cały się schował no to ucieszony wkładam prawe ramie (te z osią ) i przechodzi przez pierwsze lożysko, tuleję i problem pojawia się przy 2 bo oś nie chce przez nie przejść widać, że te łożysko ma mniejszą średnicę, więc uderzyłem pare razy z wyczuciem w oś i nie chce przejść, pytanie co robić ? Na siłę ? Te podkładki do tego suportu mają być czy nie ?
Pozdrawiam. I proszę o pomoc.
BMX National Champion
Słuchajcie jest problem czy wasze prawie ramie korby tj. oś jest przerwa pomiędzy końcem osi a miską ? I jest mega problem bo załatwiłem podkładki i składał mi to nawet serwisant wszystko dobrze złożone wedle instrukcji i jak chwycisz jedną ręką prawe ramie a drugą lewe i po ruszasz na przód, tył to jest luz minimalny ale jest. Naszym zdaniem to za mała oś lub za duża średnica łożyska. Opisz jak wyglądał twój montaż bo ja zaraz zawałem skończe.
Co robić pisać do crc?
Pozdrawiam. I proszę o pilną pomoc bo kurde już 4 tyg bez roweru i nerwów, że ....
Co robić pisać do crc?
Pozdrawiam. I proszę o pilną pomoc bo kurde już 4 tyg bez roweru i nerwów, że ....
BMX National Champion
Prawe ramie nie dochodzi do miski, jest niewielka przerwa, ale luzu żadnego nie ma prawa być. Jedyna rada, rozłożyć, wszystkie gwinty ładnie nasmarować i spróbować na spokojnie wszystko od nowa złożyć. Jedyne co Ci mogę powiedzieć, to że musiałem na prawdę mocno dokręcić korbę, żeby nie było żadnego luzu (ale oczywiście w granicach rozsądku, nie skakałem po kluczu
).

Tak u mnie przerwa też jest ale już obczaiłem ten system, z tym, że jak chwycisz jedną ręką lewe ramie a drugą prawe, to widać i czuć, że lewe strona się porusza jest naprawdę to wyczuwalne nawet z kumplem serwisantem próbowaliśmy już wszystkiego nawet wyciągneliśmy korbę i na sucho daliśme te lewe łożysko na oś i był luz.
Nie chodzi o to, że za mało podkładek pod suport czy słabo korba skręcona poprostu jest luz na łożysku lewym albo ono jest za duże albo oś za mała.
Więc co robić ? Pisać do crc?
Nie chodzi o to, że za mało podkładek pod suport czy słabo korba skręcona poprostu jest luz na łożysku lewym albo ono jest za duże albo oś za mała.
Więc co robić ? Pisać do crc?
BMX National Champion