Truvativ descendant GXP montaż

Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

No to masz odpowiedź, co jest nie tak.
biadaczq
Kontakt:

Post autor: biadaczq »

No nic trzeba odesłać, chociaż w sklepie mnie zapewniali, że to 73mm.
Cesiu a jak wyglądała ta transakcja tam gdzie to kupowałeś ? Możesz coś opisać bo cena niezła, jak coś to zostaje crc bo też ładną cenę mają.

Pozdrawiam i dziękuję wam za pomoc.
BMX National Champion
Cesiu
Kontakt:

Tak jak w CRC, tylko szybciej, zamówiłem w niedzielę, PayPal, w środę był u mnie kurier z paczką. Szybko i sprawnie ;)
biadaczq
Kontakt:

Okej, dzięki za info. A możesz coś powiedzieć o tych korbach jak ze sztywnością ? W porównaniu do shimano jak to wypada wszystko ?
Opłaca się za te 119 euros ?

Pozdrawiam.
BMX National Champion
Cesiu
Kontakt:

Nie mogę powiedzieć ani słowa poza tym, że są lekkie. Niestety po sprzedaży RMB nie złożyłem jeszcze do końca nowego roweru. Pewnie w ciągu jednego, dwóch tygodni będzie gotowy, ale i tak pierwsze zjazdy za około rok z powodu kontuzji ;)
biadaczq
Kontakt:

No nic, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
Składasz HT ? Jak tak to wpadnij kiedyś do Rybnika na 4x pośmigać ;)
BMX National Champion
Cesiu
Kontakt:

Na razie HT, od 4 miesięcy nie jeździłem na rowerze i trochę mi zajmie powrót do formy, ale jak złożę do chętnie podjadę do Rybnika jak już tylko będę mógł się odrywać od ziemi na rowerze ;)
biadaczq
Kontakt:

Choćby popompować zawsze coś :) Jak byś jechał to śmiało pisz. ;)
BMX National Champion
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

no dobra-udało ci sie ustalić długość suportu.
a jak z osią?? może jednak korbe masz 73 a tylko suport 83mm.
pomyślałeś o tym??
biadaczq
Kontakt:

Pomyślałem, i też zmierzyłem wyszło o ponad 1 cm dłuższe od slxa.
Sprawa już załatwiona dzisio odsyłam korbę.
Teraz tylko znowu tydzień zmarnowany, najprawdopodobniej biorę tą samą tylko, że z crc albo tej niemieckiej stronki.
Jeżeli ktoś ma te korby niech się podzieli opinią.

Pozdrawiam.
BMX National Champion
diskordia
Kontakt:

w wawie znam 2 egzemplarze. nikt nic złego nie powie - szczególnych plusów też nie ma. tanie, lekkie korbki. czego chciałbyś więcej?.
biadaczq
Kontakt:

Żeby to sztywne było, to jest szczególnym piorytetem.
BMX National Champion
diskordia
Kontakt:

w systemie x-type i tak jest sztywniej niż w isis.
jednak pomiędzy poszczególnymi modelami rożnych marek,chyba nie jesteśmy w stanie zauważyć różnicy?
obecnie mam atlasa,i jak dla mnie- sztywność jest porównywalna do wszystkich innych tego typu korb.
biadaczq
Kontakt:

Re: Truvativ descendant GXP montaż

Mam nadzieję, że będzie to sztywniejsze od SLX'a.
BMX National Champion
biadaczq
Kontakt:

Witam.
Mam już korbę Truvativ Descendant 2012 68/73 z crc.
I znowu pojawia się problem, nie było w komplecie brak podkładek do suportu, poszperałem na necie (pinkbike) i widziałem na fotkach, że też nie ma tych podkładek więc pewnie to ta rade bez nich. To wkręciłem suport na zobaczenie i faktycznie cały się schował no to ucieszony wkładam prawe ramie (te z osią ) i przechodzi przez pierwsze lożysko, tuleję i problem pojawia się przy 2 bo oś nie chce przez nie przejść widać, że te łożysko ma mniejszą średnicę, więc uderzyłem pare razy z wyczuciem w oś i nie chce przejść, pytanie co robić ? Na siłę ? Te podkładki do tego suportu mają być czy nie ?

Pozdrawiam. I proszę o pomoc.
BMX National Champion
biadaczq
Kontakt:

Dobra widzę chyba, że te podkładki muszą być tak apropo nie ma ktoś takich podkładek z oklic Rybnika, Gliwic itp...?
BMX National Champion
biadaczq
Kontakt:

Słuchajcie jest problem czy wasze prawie ramie korby tj. oś jest przerwa pomiędzy końcem osi a miską ? I jest mega problem bo załatwiłem podkładki i składał mi to nawet serwisant wszystko dobrze złożone wedle instrukcji i jak chwycisz jedną ręką prawe ramie a drugą lewe i po ruszasz na przód, tył to jest luz minimalny ale jest. Naszym zdaniem to za mała oś lub za duża średnica łożyska. Opisz jak wyglądał twój montaż bo ja zaraz zawałem skończe.
Co robić pisać do crc?

Pozdrawiam. I proszę o pilną pomoc bo kurde już 4 tyg bez roweru i nerwów, że ....
BMX National Champion
Cesiu
Kontakt:

Prawe ramie nie dochodzi do miski, jest niewielka przerwa, ale luzu żadnego nie ma prawa być. Jedyna rada, rozłożyć, wszystkie gwinty ładnie nasmarować i spróbować na spokojnie wszystko od nowa złożyć. Jedyne co Ci mogę powiedzieć, to że musiałem na prawdę mocno dokręcić korbę, żeby nie było żadnego luzu (ale oczywiście w granicach rozsądku, nie skakałem po kluczu ;) ).
biadaczq
Kontakt:

Tak u mnie przerwa też jest ale już obczaiłem ten system, z tym, że jak chwycisz jedną ręką lewe ramie a drugą prawe, to widać i czuć, że lewe strona się porusza jest naprawdę to wyczuwalne nawet z kumplem serwisantem próbowaliśmy już wszystkiego nawet wyciągneliśmy korbę i na sucho daliśme te lewe łożysko na oś i był luz.
Nie chodzi o to, że za mało podkładek pod suport czy słabo korba skręcona poprostu jest luz na łożysku lewym albo ono jest za duże albo oś za mała.
Więc co robić ? Pisać do crc?
BMX National Champion
ODPOWIEDZ