Dartmoor na 2013

UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

=disbrainer= pisze:z reszta... wole czesci wykonane przez wykwalifikowanego azjate niz na***go pana Mietka co prosto zespawac nie potrafi. z reszta wracajac do "oryginalnosci" czesci, to akurat znam wiele wiecej przypadkow kopiowania tych samych elementow (ten sam mostek zintegrowany w wykonaniu Sunline i Nuke Proof, obrecze produkowane przez Sun Ringle dla NP itd). czy mi to przeszkadza? absolutnie nie. czy jestem z tych czesci w stanie zlozyc ladny i solidny rower? absolutnie tak.
=disbrainer= bardzo dobrze gada, polać mu ! :D Kopiowanie mi wgl nie przeszkadza bo nieraz skopiowaną część u innej firmy można kupić o wiele taniej.
A części Dartmoora coraz lepiej wypadają na rynku światowym to już nie to samo co w 2007 czy gorszych latach dla Darta, teraz chłopaki mają naprawdę dobre produkty, które sami projektują i przywiązują do tego wielką uwagę.
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Fajnie jakby chłopaki z darta, wypowiedzieli się na temat tych piast, ktoś tu pisał że nie są tak głośne jakby się wydawać mogło, czyli miał ktoś to już w łapach ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

UfuS78 pisze:Kopiowanie mi wgl nie przeszkadza bo nieraz skopiowaną część u innej firmy można kupić o wiele taniej.
Ale nikt o kopiowaniu nie mówił i akurat kopiowanie jest mocno moralnie w szarej strefie bo czyjąś własnośc intelektualna kradniesz. Co innego katalogowe części.
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

UfuS78 pisze:z reszta... wole czesci wykonane przez wykwalifikowanego azjate niz na***go pana Mietka co prosto zespawac nie potrafi.
Tutaj akurat trudno odmówić Ci racji, wiadomo że chinole są w tej chwili liderami w technologii i organizacji produkcji. Ja jednak swoimi wyborami wolę wspierać firmy bliżej naszego podwórka albo nawet hamerykanów niż pompować kabze azjatom.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

muras pisze:Tutaj akurat trudno odmówić Ci racji, wiadomo że chinole są w tej chwili liderami w technologii i organizacji produkcji. Ja jednak swoimi wyborami wolę wspierać firmy bliżej naszego podwórka albo nawet hamerykanów niż pompować kabze azjatom.
Bo azjaci jakos gorsi od amerykanów są?
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

ja mam tylko nadzieję że poprawili dobór anody i nie będzie jak w tym roku że każda część wygląda jak z innej parafii.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Macie jeszcze zdjęcie nowego Phantoma:
http://www.pinkbike.com/photo/8590398/
http://brooce.pinkbike.com
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

Spaced pisze:Ale nikt o kopiowaniu nie mówił i akurat kopiowanie jest mocno moralnie w szarej strefie bo czyjąś własnośc intelektualna kradniesz. Co innego katalogowe części.
Sorry może źle się wyraziłem, chodziło mi oczywiście o korzystanie z katalogu. Tak czy siak coraz lepiej że Dart ma swoje produkcje.
biadaczq
Kontakt:

Post autor: biadaczq »

Co do piasty, to tyka jak pojeban* ale dosyć cicho. Niestety, kumpel ją dostał od elivs i z tego co wiem to coś się zepsuło, oś złamana czy jakiś problem z zapadkami....
Jakoś ten mostek do mnie nie przemawia.
BMX National Champion
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

brooce pisze:Macie jeszcze zdjęcie nowego Phantoma:
Straaasznie mi się nie podoba malowanie.

Najbardziej jestem ciekaw mostka i jego dokładnej ceny w PL , bo na next sezon czeka mnie wymiana kokpitu :)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

wojtasu pisze:Straaasznie mi się nie podoba malowanie.
jestem za
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

mogę się mylić lub nie, ale identyczne rozwiązanie było w piaście tylnej firmy Rotaz. Szkoda tylko że w tamtym przypadku, te 6 zapadek padało 1 po drugiej..oby w tej było lepiej.
RUDE_BOY
Kontakt:

Post autor: RUDE_BOY »

Nowe malowanie Darta strasznie mi zajeżdża dunconem. http://www.google.pl/imgres?q=duncon+am ... s:32,i:191
ODPOWIEDZ