888 CR vs 888 rc3 evo v2
888 CR vs 888 rc3 evo v2
Zastanawiam sie nad kupnem 888 cr. Ma ktos porownanie z 888 rc3 evo v2?
Chodzi mi o modele 2012 bo mysle nad kupnem 888 z 2013 ale ich jeszcze nikt nie testowal z tego forum dlatego pytam o rocznik 2012. Warto doplacac do 888 rc3 evo v2 czy cr pracuja podobnie? Waga nie wchodzi w gre, glownie chodzi i o prace.
Chodzi mi o modele 2012 bo mysle nad kupnem 888 z 2013 ale ich jeszcze nikt nie testowal z tego forum dlatego pytam o rocznik 2012. Warto doplacac do 888 rc3 evo v2 czy cr pracuja podobnie? Waga nie wchodzi w gre, glownie chodzi i o prace.
W CR-ce masz tylko regulacje kompresji i odbicie i na tym sie kończy a w rc3 evo masz dodatko wolną i szybką kompresję i całkiem zmieniony tłumik. nie trzeba na tym jezdzic jezdzic sprawdzic jakie sa roznice....chyba ze nie jezdziles na niczym i nie wiesz jaka jest roznica miedzy regulacja kompresji a regulacja wolnej i szybkiej kompresji....
-
- Kontakt:
Boże prosze nie zgaduj.nhp890 pisze: CR to model podstawowy, RC3 EVO v2 to model najwyższy. Na pewno nie pracują na tyle podobnie żeby nie zauważyć różnicy.
Amor to nie tylko regulacje.HighFly pisze: W CR-ce masz tylko regulacje kompresji i odbicie i na tym sie kończy a w rc3 evo masz dodatko wolną i szybką kompresję i całkiem zmieniony tłumik. nie trzeba na tym jezdzic jezdzic sprawdzic jakie sa roznice....chyba ze nie jezdziles na niczym i nie wiesz jaka jest roznica miedzy regulacja kompresji a regulacja wolnej i szybkiej kompresji....
Snikers pisze: odświeżam temat, ma ktoś porównanie co do tych 2 amortyzatorów ? albo chociaż opinie o modelu CR?
CR ma ten sam system tłumienia kompresji co RC3 EVO. Ma po prostu mniej regulacji i co najważniejsze prostszy system tłumienia odbicia. To dalej jest bardzo dobrze pracujący amor. Tak prosty system odbicia miały stare marze rc2/rc/r/rc2x/rc3 i nikt nie narzekał akurat na ten element. Jak masz dobtą cene to bierz.
Witam, ja posiadam nową CR na 2013, chyba jako jedno z pierwszych w PL . Mam porównanie do RC3 i RCV. Co mogę powiedzieć po wstępnych oględzinach, amortyzator pracuje płynnie podobnie do rc3 a na pewno lepiej niż rcv. Różnica co do RC3 jest taka że RC3 gwarantuje większą liczbę ustawień. Tak jak już napisał nhp890 jest to wideł podstawowy, choć uważam że bardzo przyjemny w obsłudze. Nowością na 2013 jest to że w lewej ladze jest spring a w prawej tłumik. Pisałem do Marzocchi i odpisali że zainspirowani testami teamów w 2012 postanowili zmienić na takie ustawienie ponieważ jest bardziej praktyczne i lepsze w jeździe. Jeszcze tego nie sprawdziłem
. Ja póki co jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nie miałem przyjemności jazdy na nowych RC3, ale jedno mogę powiedzieć że nowe CR to dobry zakup.Bikerdh gdybyś miał jakieś pytanie pisz na PW to podam tel. i się zdzwonimy.