Antidote LifeLine

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wolałbym 83mm mufe ale i tak się jaram. Fajnie na prawdę.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

nie moge patrzec na tą rame ...
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Chciałbym tylko zauważyć, groochas, że jesteś autorem 666 postu w tym temacie :D :twisted:
pozdro

frango
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

ave \m/
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

A wiecie, że 1 post (założony temat) nie liczy się do ilości postów (odpowiedzi)? ;)
frango
Kontakt:

Liczy się to, co pokazuje licznik w spisie treści tematów ;P
pozdro

frango
Zielskoglowy
Kontakt:

Post autor: Zielskoglowy »

Warto wyłożyć hajs na tę ramę ?
Dla początkującego amatora, ale w lecie mam zamiar uderzyć w Val di sole i inne duże trasy zjazdowe.
Przyciąga mnie design i produkcja made in PL, i gwarancja na pierwszego właściciela.
Poza tym wygląda czysto-rurowato i jaram się.
frango
Kontakt:

Jeśli masz kasę, to zawsze warto mieć coś ekskluzywnego, szczególnie, gdy to dobry produkt.
Tylko czy możesz wytłumaczyć co jest przyciągającego w "gwarancji dla pierwszego właściciela"??
pozdro

frango
Zielskoglowy
Kontakt:

Dożywotniej gwarancji na pierwszego właściciela. Zjadłem najważniejsze słowo.
Kasy nie mam, ale chcę mieć coś z dożywotnią gwarancją, a większość ram oferujących taki bajer są właśnie w takim przedziale cenowym i już się z tym pogodziłem.
Mufa 73mm żeby można było założyć lżejsze korby? Zintegrowany chainguide żeby pogodzić to z tylnymi widełkami 150mmi ? Trochę problematyczne gdy się rozsypie, bo trzeba będzie lecieć bezpośrednio do dealera.
Prezentuje się zajebiście i na pewno będę rozważał jej zakup na przyszły sezon.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Zielskoglowy pisze: Zintegrowany chainguide żeby pogodzić to z tylnymi widełkami 150mmi ?
od sezonu 2012 ramy sa sprzedawane z mocowanie ISCG05
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Zielskoglowy
Kontakt:

Czyli można zastosować jakikolwiek napinacz i linia łańcucha będzie czysta bez żadnych kombinacji jak to było na przykład w starszych cannondaleach supreme ?
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Zielskoglowy
Kontakt:

Sweet! Dziękówa Stary, teraz jeszcze bardziej mi się podoba!
frango
Kontakt:

Nie kupowałbym ramy przez pryzmat "dożywotniej gwarancji", przecież nie będziesz nią jeździć do śmierci :D Poza tym, jak sądzę, jest to nadal gwarancja od wad materiałowych i technologicznych.
Nie twierdzę, że to zły produkt. Wręcz przeciwnie, gdybym miał kasę i nie był związany z inną marką, to pewnie kupiłbym sobie wersję karbonową, bo to wg. mnie najładniejsza rama na rynku, ale...
pozdro

frango
Zielskoglowy
Kontakt:

Zdziwiłbyś się, ale nie sprzedałem żadnego roweru na którym jeździłem, a jest ich 3. Teraz doszedł 4 śmieć który też znajdzie swoje historyczne miejsce na haku w garażu i każdy z nich jest gotowy do jazdy.
Rozumiem, że gwarancja od wad materiałowych równa się gwarancją na zmęczenie materiału i np. na mikroskopijne pęknięcie pod główką ramy po paru sezonach jazdy.
Po ostatnim zakupie otworzyłem oczy i jestem wrażliwy na tego typu sprawy i nie chodzi mi o połamane linki czy czy górną rurę po wypadnięciu rowery z trasy i przekoziołkowaniu kilkuset metrów w dół ;). Chociaż i w tym wypadku miłe byłoby bezproblemowy dostęp do wykupienia zamienników.
Już nie spamuje w temacie. Napiszę jak będę miał swojego LifeLine'a. Oby!
frango
Kontakt:

Zmęczenie materiału to nie wada, to zmęczenie materiału, jak sama nazwa wskazuje. Ale... mogę się mylić, niech może zabiorą głos twórcy ze staj "A" ;)
pozdro

frango
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

Właśnie jestem ciekaw jak się węgiel "męczy" w porównaniu do alu. Wydaje mi się że jest to na tyle sztywna że prawie wieczna konstrukcja.

//
Jak cenowo LL stoi ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Zielskoglowy pisze:Rozumiem, że gwarancja od wad materiałowych równa się gwarancją na zmęczenie materiału i np. na mikroskopijne pęknięcie pod główką ramy po paru sezonach jazdy.
Po ostatnim zakupie otworzyłem oczy i jestem wrażliwy na tego typu sprawy i nie chodzi mi o połamane linki czy czy górną rurę po wypadnięciu rowery z trasy i przekoziołkowaniu kilkuset metrów w dół . Chociaż i w tym wypadku miłe byłoby bezproblemowy dostęp do wykupienia zamienników.
Nie łapiesz jednej rzeczy. Gwarancje obejmuje wady. Jesli jezdzisz w miare regularnie to wady wyjdą w 2 sezony jazdy, rzadziej 3-4. Więcej i wszytstko co się dzieje to zakatowany sprzęt. Jasne, firma może iść ludziom na ręke i uznawać gware i fajnie miec gware na ew. 2 lata kontuzji i powrót do jazdy na tym samym rowerze ale to tyle.
Sandwitch pisze:Właśnie jestem ciekaw jak się węgiel "męczy" w porównaniu do alu. Wydaje mi się że jest to na tyle sztywna że prawie wieczna konstrukcja.
Sztywność nie ma nic wspolnego z długowiecznością. No chyba, ze przesztywnimy konstrukcje wtedy nie pozyje wcale ;)
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

Spaced bardziej miałem na myśli to że karbon nie "pracuje" tak jak aluminium. Z definicji karbonowa konstrukcja jest sztywniejsza.
ODPOWIEDZ