Antidote LifeLine
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dożywotniej gwarancji na pierwszego właściciela. Zjadłem najważniejsze słowo.
Kasy nie mam, ale chcę mieć coś z dożywotnią gwarancją, a większość ram oferujących taki bajer są właśnie w takim przedziale cenowym i już się z tym pogodziłem.
Mufa 73mm żeby można było założyć lżejsze korby? Zintegrowany chainguide żeby pogodzić to z tylnymi widełkami 150mmi ? Trochę problematyczne gdy się rozsypie, bo trzeba będzie lecieć bezpośrednio do dealera.
Prezentuje się zajebiście i na pewno będę rozważał jej zakup na przyszły sezon.
Kasy nie mam, ale chcę mieć coś z dożywotnią gwarancją, a większość ram oferujących taki bajer są właśnie w takim przedziale cenowym i już się z tym pogodziłem.
Mufa 73mm żeby można było założyć lżejsze korby? Zintegrowany chainguide żeby pogodzić to z tylnymi widełkami 150mmi ? Trochę problematyczne gdy się rozsypie, bo trzeba będzie lecieć bezpośrednio do dealera.
Prezentuje się zajebiście i na pewno będę rozważał jej zakup na przyszły sezon.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie kupowałbym ramy przez pryzmat "dożywotniej gwarancji", przecież nie będziesz nią jeździć do śmierci
Poza tym, jak sądzę, jest to nadal gwarancja od wad materiałowych i technologicznych.
Nie twierdzę, że to zły produkt. Wręcz przeciwnie, gdybym miał kasę i nie był związany z inną marką, to pewnie kupiłbym sobie wersję karbonową, bo to wg. mnie najładniejsza rama na rynku, ale...

Nie twierdzę, że to zły produkt. Wręcz przeciwnie, gdybym miał kasę i nie był związany z inną marką, to pewnie kupiłbym sobie wersję karbonową, bo to wg. mnie najładniejsza rama na rynku, ale...
pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
Zdziwiłbyś się, ale nie sprzedałem żadnego roweru na którym jeździłem, a jest ich 3. Teraz doszedł 4 śmieć który też znajdzie swoje historyczne miejsce na haku w garażu i każdy z nich jest gotowy do jazdy.
Rozumiem, że gwarancja od wad materiałowych równa się gwarancją na zmęczenie materiału i np. na mikroskopijne pęknięcie pod główką ramy po paru sezonach jazdy.
Po ostatnim zakupie otworzyłem oczy i jestem wrażliwy na tego typu sprawy i nie chodzi mi o połamane linki czy czy górną rurę po wypadnięciu rowery z trasy i przekoziołkowaniu kilkuset metrów w dół
. Chociaż i w tym wypadku miłe byłoby bezproblemowy dostęp do wykupienia zamienników.
Już nie spamuje w temacie. Napiszę jak będę miał swojego LifeLine'a. Oby!
Rozumiem, że gwarancja od wad materiałowych równa się gwarancją na zmęczenie materiału i np. na mikroskopijne pęknięcie pod główką ramy po paru sezonach jazdy.
Po ostatnim zakupie otworzyłem oczy i jestem wrażliwy na tego typu sprawy i nie chodzi mi o połamane linki czy czy górną rurę po wypadnięciu rowery z trasy i przekoziołkowaniu kilkuset metrów w dół

Już nie spamuje w temacie. Napiszę jak będę miał swojego LifeLine'a. Oby!
Nie łapiesz jednej rzeczy. Gwarancje obejmuje wady. Jesli jezdzisz w miare regularnie to wady wyjdą w 2 sezony jazdy, rzadziej 3-4. Więcej i wszytstko co się dzieje to zakatowany sprzęt. Jasne, firma może iść ludziom na ręke i uznawać gware i fajnie miec gware na ew. 2 lata kontuzji i powrót do jazdy na tym samym rowerze ale to tyle.Zielskoglowy pisze:Rozumiem, że gwarancja od wad materiałowych równa się gwarancją na zmęczenie materiału i np. na mikroskopijne pęknięcie pod główką ramy po paru sezonach jazdy.
Po ostatnim zakupie otworzyłem oczy i jestem wrażliwy na tego typu sprawy i nie chodzi mi o połamane linki czy czy górną rurę po wypadnięciu rowery z trasy i przekoziołkowaniu kilkuset metrów w dół . Chociaż i w tym wypadku miłe byłoby bezproblemowy dostęp do wykupienia zamienników.
Sztywność nie ma nic wspolnego z długowiecznością. No chyba, ze przesztywnimy konstrukcje wtedy nie pozyje wcaleSandwitch pisze:Właśnie jestem ciekaw jak się węgiel "męczy" w porównaniu do alu. Wydaje mi się że jest to na tyle sztywna że prawie wieczna konstrukcja.