Scott Voltage yz20 i dwupółka
Scott Voltage yz20 i dwupółka
Siema! Jako iż zaraziłem kumpla dwupółkowym amorem, to chce sobie go założyć do w/w Scotta. Miał ktoś z czymś takim styczność? Jak tam z geometrią? Nie wyrąbie główki przy skokach? Pozdro.
bo fajnie, mieć dużego ? nie ważne że nie ma sztywności-że psuje geometrie i praktycznie uniemożliwia normalną jazdę.
to chyba ta grupa - która tak naprawdę nie lubi wcale jeżdzić na rowerach,zupełnie nie zależy im na rozwijaniu umiejętności.wolą wjebać sobie amorka wyższego niż w profesjonalnym dh,do ram kompletnie nie przystosowanych.
po co? czy ktoś potrafi wyjaśnić ten fenomen?
zakładająć że 2półki prawie zawsze są droższe - czy nie lepiej za tę kasę kupić wyższy model-lepiej pracujący amor 1półkowy??
zyskać lepszą geometrię,trakcję kontrolę nad rowerem,lepszą pracę amora-brak obaw o wytrzymałość ramy.
ja nie rozumiem tych idiotów.
to chyba ta grupa - która tak naprawdę nie lubi wcale jeżdzić na rowerach,zupełnie nie zależy im na rozwijaniu umiejętności.wolą wjebać sobie amorka wyższego niż w profesjonalnym dh,do ram kompletnie nie przystosowanych.
po co? czy ktoś potrafi wyjaśnić ten fenomen?
zakładająć że 2półki prawie zawsze są droższe - czy nie lepiej za tę kasę kupić wyższy model-lepiej pracujący amor 1półkowy??
zyskać lepszą geometrię,trakcję kontrolę nad rowerem,lepszą pracę amora-brak obaw o wytrzymałość ramy.
ja nie rozumiem tych idiotów.
Nie wiem czy zauważyłeś czy nie ale Sz4kal się tylko pyta , a kto pyta ten nie błądzi. Po co od razu hejtować
. Sz4kal powiedz koledze żeby sobie odpuścił takie coś nie będę się rozpisywał dlaczego bo masz to napisane na górze ale umkła im jedna rzecz bezpieczeństwo , wyobraź sobie co by się stało z twoim kolegą po takim dość dużym skoku gdy nagle pęka główka , takie sytuacje dają do myślenia
.

Czemu debilizm?, skoro rama jest przystosowana do takiego skoku to co w tym dziwnego? (typu cock/cocker, evil revolt itp.) Co do Voltage to nie pakował bym się w takie coś...
Moja Ciapurka: http://www.pinkbike.com/photo/9296923/
Ja też nie do końca. Miałem Surge na 66 (180 skoku) i to był najfajniejszy sztywniak na jakim jeździłem. Ale dwupółki w sztywniaku nie trawię, bo nie ma najmniejszego sensu. Poza tym, Sz4kaL, jest różnica między zakładaniem takiego widła do ramy jako tako do tego przystosowanej niż wkładanie amortyzatora o zdecydowanie za dużej wysokości pod daną ramę
Panie i panowie, oraz dzieci.
Mam zaszczyt przedstawić wam wyniki swoich długoletnich badań, mianowicie chodzi o zagadnienie związane z wysokością amortyzatora w ramie.
Po 1 junior jest taki sam wysoki lub niższy od 66 (zależy od modelu 66)
Po 2 znośny amortyzator 1 półkowy który ma 170mm skoku jest znacznie droższy niż wspomniany junior którego można kupić za 500zł
Po 3 dwu-półka o tym samym skoku, oraz wysokości nie różni się niczym od jedno-półki poza tym że nie można sobie kręcić barów (myślę że w dh rzadko spotykamy kogoś robiącego coś takiego)
Po 4 wagowo wychodzą tak samo junior i 66.
Dla udokumentowania tego poniżej info ze strony marzocchi.
66 RC2X - skok:170 / wysokość:555.2 mm / waga:2964 g
JUNIOR T - skok:170 / wysokość:554,5 mm / waga:2984 g
http://marzocchi.com.pl/ww/ww_2006.php
Czy jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia?
I jeszcze pragnę dodać że sam mam sztywniaka z juniorem
Mam zaszczyt przedstawić wam wyniki swoich długoletnich badań, mianowicie chodzi o zagadnienie związane z wysokością amortyzatora w ramie.
Po 1 junior jest taki sam wysoki lub niższy od 66 (zależy od modelu 66)
Po 2 znośny amortyzator 1 półkowy który ma 170mm skoku jest znacznie droższy niż wspomniany junior którego można kupić za 500zł
Po 3 dwu-półka o tym samym skoku, oraz wysokości nie różni się niczym od jedno-półki poza tym że nie można sobie kręcić barów (myślę że w dh rzadko spotykamy kogoś robiącego coś takiego)
Po 4 wagowo wychodzą tak samo junior i 66.
Dla udokumentowania tego poniżej info ze strony marzocchi.
66 RC2X - skok:170 / wysokość:555.2 mm / waga:2964 g
JUNIOR T - skok:170 / wysokość:554,5 mm / waga:2984 g
http://marzocchi.com.pl/ww/ww_2006.php
Czy jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia?
I jeszcze pragnę dodać że sam mam sztywniaka z juniorem