mialem treka caly sezon teraz, ramka super skoczna (zupelnie inna niz v10c), preferuje zupelnie inny styl jazdy niz ramy z wiekszym skokiem.
W porównaniu do v10 troche gorzej trzyma predkosc (moja opinia) i wydaje mi sie ze na mega technicznych odcinkach nie jest tak stabilna jak santa. Skręca podobnie. Preferuje bardziej skoczny tryb jazdy i taki "lekki"
Co do mondrakera to jak dla mnie najwiekszym plusem byla sztywnosc i to jak rama skreca (cs 440mm ) , mialem okolo 3 tg rower i do tego za mala rame ale bardzo zadowolony bylem.
Makulu troche bardziej pod DH, miekko i bardzo komfortowo i czuc damper 10.5 cala ze daje takie uczucie plynnosci i braku telepania. W stosunku do treka i summuma wydaje mi sie ze jest bardziej stabilny na korzeniach/rock gardenach - prawdopodobnie przez wiekszy sag i baze kół.
To chyba tyle
Rama DH/FR do 4500zł
-
- Kontakt:
Korean_Boy Hm, Trek z opisu przypomina trochę mojego SX Traila, więc chyba nie do końca będzie tym czego szukam. Mógłbyś przybliżyć jeszcze trochę pracę zawieszenia w Mondrakerze ? Czy to idzie płynnie czy trochę kopie ?
Zainteresował mnie też Makulu..jak u niego ze skocznością ? I czy nie jest czasem bardziej ospały na lokalnych trasach ?
Zainteresował mnie też Makulu..jak u niego ze skocznością ? I czy nie jest czasem bardziej ospały na lokalnych trasach ?
-
- Kontakt:
Mondraker sztywny i dało się "czuć" po czym jedziesz - nie jest taki plush jak santa czy wlasnie morewood.
Morewood nie wiem jak na nasze trasy bo jezdzilem na makulu tylko przez 1 dzien na slowacji i to po typowo dh trasie (ruzo). Ospały nie jest ale na pewno nie jest taki skoczny jak np trek. Sag 40% robi swoje ale za to przejezdzasz po wszystkim bez spiny
Morewood nie wiem jak na nasze trasy bo jezdzilem na makulu tylko przez 1 dzien na slowacji i to po typowo dh trasie (ruzo). Ospały nie jest ale na pewno nie jest taki skoczny jak np trek. Sag 40% robi swoje ale za to przejezdzasz po wszystkim bez spiny