Jakie buty do platform
Podepnę się pod temat ale mam nieco inne pytanie: jak sztywne są podeszwy w poszczególnych modelach 5.10 ? Powiedzmy że wzorem dla mnie są buty zawodnicze pod SPD które się praktycznie nie zginają, gdzie np. przy chodzeniu z plaskiej stopy wchodzi sie od razu na palce. Obecnie mam Shimanochy mp56 i są dla mnie zdecydowanie zbyt miekkie.
mi zajęło trochę czasu-zanim podeszwa w impactach się rozchodziła.
początkowo było bardzo sztywno,na tyle że musiałem zerkać na ustawienie nóg na pedałach,bo nie zawsze to czułem przez podeszwę.
zważ że buty spd mają sztywny wkład w podeszwie- normalne buty na platformę nie mają takiego patentu, więc raczej nie znajdziesz nic o podobnej sztywności.pomimo to,five teny mają zdecydowanie sztywniejszą podeszwę od jakichkolwiek platformowych shimano.
oczywiście mowa tu o tych bardziej pancernych modelach-nie o trampkach.
początkowo było bardzo sztywno,na tyle że musiałem zerkać na ustawienie nóg na pedałach,bo nie zawsze to czułem przez podeszwę.
zważ że buty spd mają sztywny wkład w podeszwie- normalne buty na platformę nie mają takiego patentu, więc raczej nie znajdziesz nic o podobnej sztywności.pomimo to,five teny mają zdecydowanie sztywniejszą podeszwę od jakichkolwiek platformowych shimano.
oczywiście mowa tu o tych bardziej pancernych modelach-nie o trampkach.