661 evolution carbon czy URGE ?
661 evolution carbon czy URGE ?
Zastanawiam się między tymi dwiema propozycjami:
- Urge - Kask Down-O-Matic Veggie [2012]
- 661 [SIXSIXONE] - Kask Evolution Carbon Nouveau [2010]
A może coś jeszcze innego no ale tak do powiedzmy 8-9 stów max. Te propozycje wydają mi się dość ciekawe. Obecnie mam 661 strike z 2007 albo 2008 i kask ok ale juz na pewno trochę osłabiony, słabo wentylowany i dość ciężki no i zapięcie zbyt skomplikowane, żeby co chwilę zdejmować i zakładać kask.
- Urge - Kask Down-O-Matic Veggie [2012]
- 661 [SIXSIXONE] - Kask Evolution Carbon Nouveau [2010]
A może coś jeszcze innego no ale tak do powiedzmy 8-9 stów max. Te propozycje wydają mi się dość ciekawe. Obecnie mam 661 strike z 2007 albo 2008 i kask ok ale juz na pewno trochę osłabiony, słabo wentylowany i dość ciężki no i zapięcie zbyt skomplikowane, żeby co chwilę zdejmować i zakładać kask.
http://www.chainreactioncycles.com/Sear ... goryIDs=27
Kaski naprawdę godne polecenia, a teraz jeszcze mają dużą przecenę.
Kaski naprawdę godne polecenia, a teraz jeszcze mają dużą przecenę.
SIEMA MELON!
URGE, 661, THE czy ten POC to tak samo wysoka półka.
Bierz ten, który będzie Ci najlepiej na głowie leżał - to jest najważniejsze.
Bo co Ci z najlepszej na świecie ochrony jak Ci kas spadnie podczas gleby?
Ja wybrałem URGE i mam obecnie 2 sztuki, trzecia w drodze (Endur-o-matic, Archi-enduro i w drodze Down-o-matic właśnie).
Na mnie leżą jak ulał, nawet nie musiałbym zapinać
Bierz ten, który będzie Ci najlepiej na głowie leżał - to jest najważniejsze.
Bo co Ci z najlepszej na świecie ochrony jak Ci kas spadnie podczas gleby?
Ja wybrałem URGE i mam obecnie 2 sztuki, trzecia w drodze (Endur-o-matic, Archi-enduro i w drodze Down-o-matic właśnie).
Na mnie leżą jak ulał, nawet nie musiałbym zapinać

HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
No nie mogę się zdecydować. Mam do wzięcia 661 evo carbon za jakieś 550 zł nówka ale rozmiar L (niby 58-60 cm obwód głowy) Jednak jak zmierzyłem w miarę dokłądnie to wychodzi mi obwód baniaka jakieś 57,5 także obawiam sie, że będzie za luźny. Następnie mogę kupić THE T2 Carbon Helmet - Rampant w rozmiarze M (57-58 cm) za trochę ponad 200 euro. POC nie podoba mi się z wyglądu i raczej odpada. Poradźcie coś. Kupiłbym TLD D3 Carbon no ale za tyle ile mogę mieć (niecałe 1600 zł) to jednak przegięcie...
-
- Kontakt:
sa gdzies w polsce kaski poc innego koloru niz blłekitno białe ? http://allegro.pl/kask-poc-cortex-flow- ... 03300.html
Za 1200 z us sobie sprowadź tld d3.
Miałem polecam super wentylowany, bardzo bezpieczny i naprawdę pochłania energię, o czym świadczy, że żyje...( nawet wstrząsu mózgu nie miałem a kask ma uroczą pajęczynkę na potylicy)
Kask kupujesz po to, żeby chronić to co masz najcenniejsze czyli mózg dla tego nie powinno być kompromisów.
POC daje Ci pewną ochronę ale ma gówniany kształt daszku i słońce często oślepia.(Mam teraz POC'a MIPS'a)
Jedyną wadą TLD jest zapinka D-Lock ale za to przy super jebnięciu kask Ci z głowy nie spadnie.(W Wiśle w weekend widziałem jak pros nie doleciał wielkiej ziemnej hopy z gapem. Kask mu dosłownie odstrzelił od głowy. ..)
661 ssą do kwadratu i jak w coś walniesz mocna to masz potem siniaka czyli nie pochłonął energii.
Urge rozmiar L miałem w rękach i ilość wkładki we wnętrzu nie przekonuje mnie co do ich bezpieczeństwa przy mocnym uderzeniu.
Miałem polecam super wentylowany, bardzo bezpieczny i naprawdę pochłania energię, o czym świadczy, że żyje...( nawet wstrząsu mózgu nie miałem a kask ma uroczą pajęczynkę na potylicy)
Kask kupujesz po to, żeby chronić to co masz najcenniejsze czyli mózg dla tego nie powinno być kompromisów.
POC daje Ci pewną ochronę ale ma gówniany kształt daszku i słońce często oślepia.(Mam teraz POC'a MIPS'a)
Jedyną wadą TLD jest zapinka D-Lock ale za to przy super jebnięciu kask Ci z głowy nie spadnie.(W Wiśle w weekend widziałem jak pros nie doleciał wielkiej ziemnej hopy z gapem. Kask mu dosłownie odstrzelił od głowy. ..)
661 ssą do kwadratu i jak w coś walniesz mocna to masz potem siniaka czyli nie pochłonął energii.
Urge rozmiar L miałem w rękach i ilość wkładki we wnętrzu nie przekonuje mnie co do ich bezpieczeństwa przy mocnym uderzeniu.
str0gg.pinkbike.com
-
- Kontakt:
Ja tradycyjnie polecałbym Avatara od Kali, choć akurat patrząc pod względem wymagania łatwego w obsłudze zapięcia, to tradycyjne zapięcie motocyklowe trochę wkurza.
A jeśli chcesz coś naprawdę bezkompromisowego to może weź to:
Sweet Protection
A jeśli chcesz coś naprawdę bezkompromisowego to może weź to:
Sweet Protection