Hamulce hydrauliczne!!

.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Spaced pisze:Jezdziłęm na cudzym rowerze z el camino i działały źle, ta osoba pieprzyła sie z nimi długo, sporo innych znajomych też. Luzy na klamce, przegrzewanie sie hebla, niestała praca.
Oj się kompromitujesz panie w moich oczach. To tak jak ja bym wypowiadał się o Ferrari, chodź jeździłbym nim tylko na jazdach testowych. El Camino posiadam już 3 sezon i to co wy tu wszyscy o nich piszecie jest dla mnie bardzo śmieszne. Porównanie mam do około 20 innych hamulców dostępnych na rynku, albo i więcej. Obecnie w rowerze ma zainstalowane Avid j7, które w moim porównaniu wypadają nieco gorzej. Ktoś wspominał o luzach na klamce w avidzie mam większe :) Użytkuje je od 3 lat i nie miałem żadnej, ale to żadnej awarii! Nie miałem również przyjemności ich przegrzania :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

.proXof pisze:Oj się kompromitujesz panie w moich oczach. To tak jak ja bym wypowiadał się o Ferrari, chodź jeździłbym nim tylko na jazdach testowych. El Camino posiadam już 3 sezon i to co wy tu wszyscy o nich piszecie jest dla mnie bardzo śmieszne
Stary jezdziłem tez duzo w czasach kiedy tona ludzi miała te heble. Jedno to wypowiadać się o tym czy fajnie pracują, co innego widzieć jak znajomi maja z nimi ciagle problemy. Nie musze jezdzic na nich by widzieć, że komus sie hebel przegrzewa lub ze klamka ma luzy.
.proXof pisze:Ktoś wspominał o luzach na klamce w avidzie mam większe :)
Bo avid uzywany i w gorszym stanie.
.proXof pisze:Nie miałem również przyjemności ich przegrzania :)
To pojedz w góry ;) Pod znajomymi po 60kg sie grzać potrafiły.
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Z ElCamino nie miałem problemów w górach, a ważę 85kg. Pytanie czy umie się hamować czy ciśnie się klamkę przez całą trasę. Plastiki trzymające bolec w klamce są praktycznie identyczne i w camino i juicy, więc luzy łapią identyczne. Na plus przemawia normalna śruba w hayesie którą można w razie czego dokręcić. Ludzie narzekali że w avidach wypadały bolce, szczególnie w carbonach.
.
.proXof
Kontakt:

Spaced pisze:Bo avid uzywany i w gorszym stanie.
A co mam porównywać od nowych? Brawo dla Ciebie człowieku, popisałeś się inteligencją.
Spaced pisze:Stary jezdziłem tez duzo w czasach kiedy tona ludzi miała te heble. Jedno to wypowiadać się o tym czy fajnie pracują, co innego widzieć jak znajomi maja z nimi ciagle problemy. Nie musze jezdzic na nich by widzieć, że komus sie hebel przegrzewa lub ze klamka ma luzy.
W tym momencie nasuwa się pytanie czy oni by właściwie je użytkowali i serwisowali?
Spaced pisze: To pojedz w góry ;) Pod znajomymi po 60kg sie grzać potrafiły.
Nom, jak hamują tyle co Ty to się nie dziwie <żart>
Napisz coś jeszcze, bo bardzo chętnie ze znajomymi się pośmiejemy. Na prawdę jesteś moim pretendent do nagrody rozbawiania ludzi na forum, jeśli takowa istnieje :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

.proXof pisze:A co mam porównywać od nowych? Brawo dla Ciebie człowieku, popisałeś się inteligencją.

Taa bo wszystkie uzywane heble są tak samo zużyte. Ja się popisałem ;)
.proXof pisze:W tym momencie nasuwa się pytanie czy oni by właściwie je użytkowali i serwisowali?

Nie, zdaje sie tylko z kretynami co nie umieją jezdzić i serwisować sprzętu.
.proXof pisze:Napisz coś jeszcze, bo bardzo chętnie ze znajomymi się pośmiejemy. Na prawdę jesteś moim pretendent do nagrody rozbawiania ludzi na forum, jeśli takowa istnieje :)

Ciśnij ciśnij bo pojechałem jeden z twoich uzywanych hebli, za 200zł, który akurat w najmniej gównianym stanie był. Przejedz się na dobrym heblu. Niestała praca w el camino to była akurat od nowosci i mialem wrazenie, ze to bardziej wkurwiajace jeszcze niz w oro jest.
rafimax
Kontakt:

Post autor: rafimax »

el camino potwierdzam padaka z doświadczenia kolegi jednego potem drugiego ciekły wszędzie itp starsze cody nie są złe a opinia o nich jest nie najlepsza tylko dla tego że każdy na tym jeździł i zawsze w tak wielkiej rzeszy ludzi znajdzie się kilka hebli pechowych trywialnie mówiąc. Zmoich znajomych wszyscy byli zadowoleni a u jednego w code 5 uszczelka spuchla i zaczął dziwnie działać jednak wymienił to w moment i po sprawie ;) osobiście korzystam z Hope'ów v2 od 3 lat i totalnie nic z nimi złego się nie dzieje więc polece Hope do twojej wagi spokojnie wystarczą M4.
a teraz kilka linków

mega heble cena za komplet też fajniutka
http://www.pinkbike.com/buysell/1136655/
nowe elixiry też niczego sobie i teoretycznie powinny mieć gwarancję
http://www.pinkbike.com/buysell/1170141/
No ride... No Life...
foster
Kontakt:

Post autor: foster »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=78569 jakby Cie interesowały:) pozdrawiam
.proXof
Kontakt:

Spaced dla Twojej informacji jeździłem na wielu Avid, SH, Hayes, Hope czy Formula. Ale pewnie dla Ciebie Formula The One, RX czy Hope M4 albo M6 to słabe hamulce...
andrziDH
Kontakt:

Post autor: andrziDH »

[S]Koło przód DM24+Joytech/jak nowe----------8954605GG
ODPOWIEDZ