zapytanie 55r skok?
-
- Kontakt:
zapytanie 55r skok?
siemka Panowie.
Mianowicie osoba która jakis czas temu kupiła 55r 160 ode mnie dzis dzwoni do mnie że wyczytał że jeżeli 55r ma 160 skoku a długość górnych goleni powinna wynosić 180 ponieważ zostają 2cm zapasu?
Coś mi tu nie gra mocno i nie wiem o co chodzi.
Czy ktos moze mi wyjasnic tą teorię?
Mianowicie osoba która jakis czas temu kupiła 55r 160 ode mnie dzis dzwoni do mnie że wyczytał że jeżeli 55r ma 160 skoku a długość górnych goleni powinna wynosić 180 ponieważ zostają 2cm zapasu?
Coś mi tu nie gra mocno i nie wiem o co chodzi.
Czy ktos moze mi wyjasnic tą teorię?
-
- Kontakt:
Nie chcę być niemiły ale jak nie potrafisz dojść dlaczego działa tak a nie inaczej(o ile nie jest to zjawisko stick-slip - a w tym wypadku nie jest) to może się za to nie zabieraj. Amortyzatory to są tak proste konstrukcje(marzocchi w szczególności) że naprawdę trzeba mieć dwie lewe ręce żeby nie być w stanie ogarnąć co się dzieje albo pomierzyć paru długości żeby ocenić skok, albo powód dla którego kończy się wcześniej niż powinien.
@Gulaczas. nie wiem jaki masz ten amortyzator ale moze byc to spowodowane zapowietrzeniem sie tłumnika, ewentualnie masz za duzo oleju, wez wyciąg tłumnik z amortyzatora i go "zamknij" albo jezeli masz cos typu duro to pewnie masz elastomery w srodku.
@edit. Z tym goleniem to pewnie zle popatrzył.. Jak ja mam np 55rs 140mm, to goleni mam moze 143mm czy cos takiego. Na pewno nie ma wiecej niz 1cm luzu
@edit. Z tym goleniem to pewnie zle popatrzył.. Jak ja mam np 55rs 140mm, to goleni mam moze 143mm czy cos takiego. Na pewno nie ma wiecej niz 1cm luzu