Hardtail do Fr
Hardtail do Fr
Siemka
Ostatnimi czasy przymierzam sie do zakupu nowej ramy, hardtaila.
Do wydania mam ok 700zl.
Narazie w oko wpadl mi Ns Surge, z racji pochlebnych opini jakie slyszalem na jego temat, nie mowiac juz o ladnej przecenie:
http://rowerowy.com/czesci/ramy/dh_fr/ns_surge_2
Jednakze zainteresowal mnie dartmoor hornet w edycji na 2012 i mam teraz dylemat.
Prosze o pomoc w wyborze.
PS: Czy od ceny surga bede mogl uzyskac jeszcze kolejny rabat, jezeli zamowi go ktos posiadajacy tam zniszki, np 12%?
Ostatnimi czasy przymierzam sie do zakupu nowej ramy, hardtaila.
Do wydania mam ok 700zl.
Narazie w oko wpadl mi Ns Surge, z racji pochlebnych opini jakie slyszalem na jego temat, nie mowiac juz o ladnej przecenie:
http://rowerowy.com/czesci/ramy/dh_fr/ns_surge_2
Jednakze zainteresowal mnie dartmoor hornet w edycji na 2012 i mam teraz dylemat.
Prosze o pomoc w wyborze.
PS: Czy od ceny surga bede mogl uzyskac jeszcze kolejny rabat, jezeli zamowi go ktos posiadajacy tam zniszki, np 12%?
-
- Kontakt:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... gory=16460 1.5 cala , bardzo tanie amorki
-
- Kontakt:
Nic nie wiadomo o tej ramie, prawie nikt na tym nie jeździ. Ja jeżdżę na Zumbi Voodoo z 66 i mam bezpośrednie porównanie do Surge z 66. Surge ma fajny stalowy feeling, mniej kłuje niż Voodoo ale ja to wyeliminowałem oponą 2,5 z tyłu. Zumbi ma 17mm krótszą górną rurę (Zumbi 15', Surge M. Zumbi w 14' jest 5mm krótsze) ale tylko 10mm krótszą bazę kół. Kąt główki z 66 to ok. 65* w Zumbi, w Surge nie mierzyłem. W porównaniu do Surge, Zumbi w zakrętach prowadzi się o niebo lepiej, można wjechać w bandę do połowy a potem energicznie się złożyć i ładnie z niej wyjść podczas gdy na Surge trzeba wyciąć łagodniejszy łuk. Na początku przerażał mnie mega wysoko umieszczony w Zumbi suport ale okazało się, że i tak skręca lepiej niż Surge. Surge ma przewagę dopiero przy prędkościach powyżej 50km/h, jest dłuższy i trochę niższy więc prowadzi się trochę pewniej. Na plus w Surge jest możliwość regulacji długości tylnego trójkąta, ja jeździłem na 420mm. Zumbi ma za to bardziej klasyczny rozmiar podsiodłówki więc jeśli będziesz chciał się pobawić z kolorami to łatwiej będzie coś dobrać. No i jest jakieś 300g lżejszy. Długo zastanawiałem się nad wyborem, padło na Zumbi i nie zmieniłbym go na nic innego (chyba że fulla).
-
- Kontakt:
A ja bym uderzał w Dragstara/Cocaine.
1) Zaje...e tanie - używki 150zł nówki około 350-400
2) Strasznie dużo tego jeździ z amorkami od 80mm do 203mm (widziałem nawet z Monsterem) i chyba jedną albo dwie sztuki widziałem pęknięte z czego obie na skutek dzwonów pękały na tylnych widłach
3) Bardzo przyjemna geo nawet z 203.
4) Osobiście jeździłem 2 sezony na Cocainie 14 z ósemkami i nie mogę złego słowa powiedzieć.
Ogołem bardzo polecam tą ramę.
1) Zaje...e tanie - używki 150zł nówki około 350-400
2) Strasznie dużo tego jeździ z amorkami od 80mm do 203mm (widziałem nawet z Monsterem) i chyba jedną albo dwie sztuki widziałem pęknięte z czego obie na skutek dzwonów pękały na tylnych widłach
3) Bardzo przyjemna geo nawet z 203.
4) Osobiście jeździłem 2 sezony na Cocainie 14 z ósemkami i nie mogę złego słowa powiedzieć.
Ogołem bardzo polecam tą ramę.