Popularyzacja downhillu w Polsce

;o
Kontakt:

Popularyzacja downhillu w Polsce

Post autor: ;o »

Ciekawa sprawa, dla tych ktorzy jeszcze nie slyszeli wrzucam tutaj ciekawy wywiad. Krotki, acz tresciwy i szczerze mowiac, wg mnie pierwszy raz na spokojnie i rzetelnie downhill dostal przedstawiony szerszej publicznosci. Na dodatek w sposob profesjonalny i rozsadny, nie w stylu 'debile na drogich rowerach'.

http://szok.it/2012/10/downhill-w-radiu-katowice/

Swoja droga, powoli, powoli, ale coraz czesciej mozna juz uslyszec o tym naszym pieknym sporcie i coraz wiecej osob mniej wiecej kojarzy o co w tym chodzi. Ja sie jaram :)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
krylos
Kontakt:

Post autor: krylos »

Bardzo fajna audycja, mogli by zapodać takie coś w telewizji, żeby pokazać jak to wygląda itp. (tak jak kiedyś było w "Ale Urwał!").
JakubRudy
Kontakt:

Post autor: JakubRudy »

W telewizji raczej nie ma gdzie pokazać takiego spotu.
W kawa czy herbata ? Dzień dobry TVN ? To raczej nie są programy od takich rzeczy, a inne ciężko mi jakoś połączyć z DH. Z drugiej strony kto wie, może kiedyś taka audycja będzie :)
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

Na tvn turbo były/są programy gdzie pokazują rózne ciekawe sporty/miejsca. Udany weekend chyba coś takiego było kiedyś.
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Fajnie opowiedziane o sporcie, lekko, bez użycia slangu rowerowego, który nie musi być zrozumiały dla zwykłych ludzi.

Obecnie sport wg mnie i tak ma się już bardzo dobrze w tym kraju. Coraz więcej górskich miast i mieszkańców dostrzega potencjał w turystach chcących wypoczywać w ten sposób, w związku z czym powstaje wiele ośrodków, tras itp.
Sprzęt w ciągu ostatnich 12 lat (tyle jeżdżę, więc dotąd sięga moja pamięć) zrobił się znacząco tańszy. Dziś używany rower w pełni amotyzowany można kupić lub złożyć już w granicach 3tys. W 2000 roku, trzeba było liczyć się z wydatkiem rzędu 6 tysięcy - sama rama kosztowała co najmniej 2500-3000, do tego amortyzator za minimum 1,5 tys i reszta części, w tym hamulce, które za sztukę nieraz przekraczały 1000zł, a na rynku wtórnym było tego niezwykle mało. W minimalnych podanych cenach kupowało się ramę po wielu przejściach, a amortyzatory sprowadzały się zazwyczaj do czegoś w stylu Kangaroo Tatanka.

Dziś mając taki kapitał można wybrzydzać i przebierać w ofertach, chyba, że ktoś chce mieć sprzęt nowy.
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

JakubRudy pisze:W telewizji raczej nie ma gdzie pokazać takiego spotu.
W kawa czy herbata ? Dzień dobry TVN ? To raczej nie są programy od takich rzeczy, a inne ciężko mi jakoś połączyć z DH. Z drugiej strony kto wie, może kiedyś taka audycja będzie :)
Akurat w Dzien Dobry TVN byla kiedys krotka relacja z JoyRide Days ;-)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

quake pisze:Akurat w Dzien Dobry TVN byla kiedys krotka relacja z JoyRide Days
Co ty na dh-zone robisz?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Moderator zdziwony na widok innego moderatora? To po co ten pierwszy jest modem?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
quake
moderator
Kontakt:

Spaced:
Czesto tu bywam, rzadko sie wypowiadam.

off_road:
A czy zadaniem moderatora jest napierdzielanie 100 postow dziennie?
W przeciwienstwie do niektorych tu obecnych, ja grafomanem nie jestem.
Spaced
moderator
Kontakt:

quake pisze:W przeciwienstwie do niektorych tu obecnych, ja grafomanem nie jestem.
Ja ci dam grafomana. Lepiej daj znac jak w wwa bedziesz znowu to na piwo skoczymy. Albo na dirtpark bo nawet koło roweru to ja nie widziałem Cię od czasów kiedy byłem mlody i piękny ;)
Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

Fajna rozmowa w radio ,szkoda ze brak relacji z polskich zawodów dh,jakaś telewizja itp.Fajnie było by.
Kona Factory Team
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

No jakis czas temu slyszalem nawet w ktoryms radiu(nie wiem czy nie rmf), ze reportezy wybierali sie na zawody na dzikowcu, tylko to byla zapowiedz, a cala relacje niestety ominalem :( Takze slyszy sie, ludzie widza i coraz fajniej to wyglada. Na dodatek dzieki takim miejscowkom jak np. wspomniany dirtpark wiecej osob moze zaczac bardziej extremalna jazde na rowerze, albo chociaz z bliska sie przyjzec, zobaczyc, sprobowac. To procentuje. Wiadomo, ze jestesmy w tyle z takimi kwestiami ale chyba wreszcie wszystko idzie w dobrym kierunku:)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
wujekbronek
Kontakt:

Post autor: wujekbronek »

mogliby na tvp1 po sporcie w niedziele zrobić relacje z PP :D
quake
moderator
Kontakt:

Spaced pisze:Ja ci dam grafomana. Lepiej daj znac jak w wwa bedziesz znowu to na piwo skoczymy. Albo na dirtpark bo nawet koło roweru to ja nie widziałem Cię od czasów kiedy byłem mlody i piękny
Uderz w stol... :mrgreen:
W Wwa bywam srednio raz w tygodniu (spotkania, a do tego mam tam siedzibe), ale z reguly jest to srodek tygodnia, a ze wzgledu na czekajacego na mnie w domu psa, staram sie wracac spowrotem tego samego dnia.

Anyway, jakbym tam wpadal w piatek i zostawal na weekend, to dam znac :-).

Tak wracajac do tematu:
http://dziendobry.tvn.pl/video/joy-ride ... ,2436.html
Spaced
moderator
Kontakt:

Byle nie w ten piątek bo pewnie uciekam z miasta. Ale daj znac na jakies dobre piwo czy wino mozna skoczyc.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Spaced pisze:Byle nie w ten piątek bo pewnie uciekam z miasta. Ale daj znac na jakies dobre piwo czy wino mozna skoczyc.
He, he, ale offtop :D
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Spaced pisze:czy wino
Obrazek
ODPOWIEDZ