Witam! Czy ma ktoś z was rotor przy swoim mtb?? mozecie mi powiedzieć jak rozwiązaliscie problem zamontowania go?? Prosił bym o fotki które zobrazowały by cały zabieg... to znaczy fotki rowerów z rotorami :] Pozdrawiam
ale jaki tam problem jest?? pod górna miske sterów wkładasz to co trzyma linki przy ramie, pod mostek dokłądasz pare podkładek zeby rotor mógł pracowac,potem to co trzyma linki pod mostek, jak linki za krótkie( tylnia) to dosztukowujesz dłuższa i wio...
no własnie chciałem się dowiedziec jak to wyglada i po to mi te fotki... ale chyba masz racje z tymi pancerzami,,, a ma ktos z was puszczoną linkę od przedniego hamla przez rurę sterową??
Ech... ludzie... Tak was ciągnie do sprzetów BMXowych to kupcie sobie po prostu BMXa i tyle... Wymyślacie pegi do amortyzatora, rotor, co może niedługo będziecie sobie wsadzać koła 20"? Kupilście MTB to Grindujcie na mufie, bądź pedałach albo innych częściach do tego nie przystosowanych. Róbcie Barspiny obkręcając się linkami od tarczówek i przerzutek tylnich...
PS: Ja mam przedni hamulec puszczony przez rurę sterową i rotor w... BMX. :)
a ja mam tylko tylny hampel i robie barspiny ... teraz czekam na amor bo na sztywnym niewygodnie nie poto mam duze kola zeby wsadzac pegi i takie tam ... grinduj sobei na pedale
masz http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=255613
z załozeniem nie było wiekszych problemów,jedyny jaki jest to ten ze te linki kótre idą od klamki do rotora są długie typowo do bmx z wysoką kierą,a w mtb gdzie kierownica jest niska sa strasznie pokrecone co niestety powoduje duze tarcie linek w pancerzach przez co hamulec chodzi dosyc ciezko
musisz miec dobry v-break albo tarcze mechaniczną jakąs
po kiego wala ci rotor? wez dluzszy pancerz nawet taki dlugi zebys se 3 razy kiera obrucil i jeszcze siebie zawiazal i gwarantuje ci ze bedzie to lepiej chodzilo niz jakbys mial rotor. zeby to guwno jakotako chodzilo to trza je dobrze wyregulowac. Bezsens. ja mam pancerzyka taki ze styka na 2 obroty w lewo jak i w prawo i jest si chociaz i tak sie nie przydaje bo jeszcze tego nie umiem w locie zrobic :/
No własciwie macie rację z tym rotore, puki co nie mam hampla tylnego tylko przód puszczony przez rurę sterową. Takie cuś dostaniesz w karzdym dobrym sklepie rowerowym, poprostu gwiazdka do bmx...
banananan skoro ktos nie kupuje bmxa to ma jakis powód np jest zamały, hujowo mu sie na nim jezdzi i są tysiące innych powodów, ja mam tertaz streeta na 24' takiego niby duzego bmxa bo zwykły bmx był za mały bo mam 190 cm wzrostu...