Kona operator dh 2012

Jarell20
Kontakt:

Post autor: Jarell20 »

Uważaj też jak zjeżdasz z krawężnika bo możesz skrzywić wachacz
http://patrykfr.pinkbike.com/

https://www.instagram.com/kolek_czc?igsh=ZW84MnIyYmpvZmE0
k1kaka
Kontakt:

Post autor: k1kaka »

Gee Atherton pisze:wydaje się ze ta rura pod siodłowa zaraz pęknie przy większym skoczeniu
Panie to nie rama do jazdy tylko do patrzenia na nią :lol:
GeeAtherton na twoim miejscu powiesił bym tą ramę na ścianie bo jeszcze się porysuje i co będzie? :lol:
Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

oj tam oj tam nie mam gwary na rame dlatego tak wypytuje.
Kona Factory Team
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Ciśnij nią na spokojnie.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

EZrider pisze:oj tam oj tam nie mam gwary na rame
Jak pewnie z 70% tego forum.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
BlackForest
Kontakt:

Post autor: BlackForest »

to po co wgl ją kupiłes jak się martwisz że pęknie ? pęknie to pęknie proste . Wgl czy można katować rame do dh ? :roll:
NorekO
Kontakt:

Post autor: NorekO »

Jeśli wchodzisz czasem na pinkbike to bywały pokazane testy ram w różnych urządzeniach sprawdzające np wytrzymałość na urwanie główki. Samo z siebie nic nie pęka w tej generacji rowerach, zazwyczaj trzeba im konkretnie pomóc
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

generalnie to rama która została stworzona do dh powinna nadawać się do dh, a porządnych dzwonów w drzewa czy co tam jeszcze to raczej żaden sprzęt nie wytrzyma, ale co ja tam wiem
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
Gee Atherton
Kontakt:

a myslicie ze za odpowiednią kwotą da rade załatwic zebym miał na rame gwarancjie albo coś w tym stylu.
Kona Factory Team
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Gee Atherton pisze:a myslicie ze za odpowiednią kwotą da rade załatwic zebym miał na rame gwarancjie albo coś w tym stylu.
Nie.

Czytając Twoje posty, wykorzystujesz ramę w 5 % maksymalnie.
Gee Atherton
Kontakt:

nie może więcej ale chce ją używać konkretniej i dlatego założyłem temat co ta rama potrafi ,na co trzeba uważać itp. żeby nie jeb... bo nie mam gwary.
Kona Factory Team
BlackForest
Kontakt:

Post autor: BlackForest »

jak porządnie przypier*** w drzewo czy coś to pęknie a tak to nie ma jak .
Gee Atherton
Kontakt:

a jeszcze jedno pytanie ten stop co jest w operatorze to chyba alu jest tak samo mocny jak stop który jest w demo itp.ramach
czyli co jak rama ma cienkie elementy to nie znaczy ze ma się odrazu połamać czy z góry trzeba uważać i raczej używać niekoniecznie do mocnego skakania itp tak jak np; glory dh 2009 itp.
Kona Factory Team
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Zapamiętam ten temat na wieki xD W sumie Tobie nie powinno robić jaka to rama,bo i tak nie widzisz różnic i kupiłeś ramę,bo pewnie się kolor podobał xD
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

akurat jesli chodzi o operatory to wiekszosc tych ktore spotkalem (nie bylo tego duzo,pare sztuk) konczylo na gwarancji z powodu uszkodzen ramy w okolicach glowki.jak widac ta rama zbyt udana nie jest.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

piotrex wiesz co właśnie chłopakowi zrobiłeś z głowy? :D
FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

Nie siadaj na niej nawet bo może się złamać. :(
Gee Atherton
Kontakt:

widziałem ze wgniata się pod główką,ale jaki to może być powód,czego np. jechania szybko i w miarę zahamowanie przednim heblem ale nie do takiego stopnia ze leci przez kierę tylko do takiego stopnia ze tył idzie w górę i potem opadnie .czy jak.
Kona Factory Team
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Gee Atherton pisze:widziałem ze wgniata się pod główką,ale jaki to może być powód,czego np. jechania szybko i w miarę zahamowanie przednim heblem ale nie do takiego stopnia ze leci przez kierę tylko do takiego stopnia ze tył idzie w górę i potem opadnie .czy jak.
Z tego posta wyczytałem, że należy dać spokój tej dyskusji i po prostu zignorować temat. Dobrze, że moderatorzy mają tyle cierpliwości bo nie jeden użytkownik już dawno by Cię z tego forum wywalił.
Jeśli chcesz otrzymać jakąkolwiek pomoc to po pierwsze pisz chociaż poprawnie, tak, żeby Twoje posty były do zrozumienia dla innych użytkowników (może być w innym języku, byle by poprawnie), bo ja widzę same zdania stwierdzające.
Radze też zapoznać się z regulaminem http://www.dh-zone.com/forum/faq.php , a ściślej UWAGI, punkt pierwszy.

Gee Atherton pisze:a myslicie ze za odpowiednią kwotą da rade załatwic zebym miał na rame gwarancjie albo coś w tym stylu.
Tak, jest taka możliwość. http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=65308 Tutaj nawet dostaniesz kilka części za darmo. Jeśli poszukasz to znajdziesz taniej ale bez dodatków...

Na koniec: jak już masz taki rower to jeździj na nim w kasku i ochraniaczach, rowerowi nic na pewno się nie stanie. Zanim założysz kolejny taki temat radzę zgłębić swoją wiedzę na temat rowerów, bo sądząc po Twoich wypowiedziach, to uważam że jest na minusie. Nieodpowiednia osoba dostała nieodpowiedni prezent...
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
ODPOWIEDZ