Upadł kolejny szaniec - myślenice
Upadł kolejny szaniec - myślenice
Cóż, jako że jeszcze nie widziałem o tym żadnej notki, więc przekazuję Wam te informacje jako pierwszy.
Dzisiaj Eco-sport zbankrutował, i sąd rejonowy dla Krakowa Śródmieście ogłosił upadłość spółki.
Eco-sport był firmą dzierzawiącą grunt na górze Chełm ( należał do nich wyciąg i cala infrastruktura gastronomicza na szczycie).
Spółka pozostawiła po sobie milionowe długi.
Przy okazji okazuje się że spółka Eco-sport nielegalnie wynajęła grunt wraz z infrastrukturą znajdującą się na nim osobie trzeciej. Mowa oczywiście o Józefie Pasek, który prowadzi stację w Koninkach, zapłacił za ubiegłoroczną dzierżawę gruntu, lecz na umowie dzierżawy widnieje spółka Eco-sport.
Więcej na ten temat możecie przeczytać w dzisiejszym Dzienniku Polskim (str. B11, KRONIKA KRAKOWSKA, powiat Myślenicki).
Ciekaw jestem co teraz będzie z trasą w Myślenicach...
Dzisiaj Eco-sport zbankrutował, i sąd rejonowy dla Krakowa Śródmieście ogłosił upadłość spółki.
Eco-sport był firmą dzierzawiącą grunt na górze Chełm ( należał do nich wyciąg i cala infrastruktura gastronomicza na szczycie).
Spółka pozostawiła po sobie milionowe długi.
Przy okazji okazuje się że spółka Eco-sport nielegalnie wynajęła grunt wraz z infrastrukturą znajdującą się na nim osobie trzeciej. Mowa oczywiście o Józefie Pasek, który prowadzi stację w Koninkach, zapłacił za ubiegłoroczną dzierżawę gruntu, lecz na umowie dzierżawy widnieje spółka Eco-sport.
Więcej na ten temat możecie przeczytać w dzisiejszym Dzienniku Polskim (str. B11, KRONIKA KRAKOWSKA, powiat Myślenicki).
Ciekaw jestem co teraz będzie z trasą w Myślenicach...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie, nawet nie to. po prostu znam fajniejsze miejsca miejsca w swojej okolicy. poza tym jestem jednym z tych, ktorym wyciag nie jest niezbedny, wiec inaczej na ta sytuacje patrze.EZrider pisze:db-er syf tam był duży i trasa rozjechana czy jak?
po czym wnosisz, ze juz teraz ich nie ma?F4rr3ll pisze:Kij z Myślonami , żeby sie jeszcze tylko nie okazało że P. Pasek bd miał jakieś problemy ...
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/6 ... l?cookie=1
W momencie jak przeczytałem że główne oskarżenia są od ekologów to musiałem iśc odreagowac ... I chyba najgorszy jest fakt ze w uratowaniu stacji to nie gmina , nie własciciele , ani nawet nie lasy ( przynajmniej nie w większosci ) , ale pierdoleni ekolodzy bd najwiekszym problemem ...=disbrainer= pisze:po czym wnosisz, ze juz teraz ich nie ma?
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/6 ... l?cookie=1

A stare trasy juz wszystkie nieczynne? Przeciez kiedyś na chełmie było mega dużo fajnych tras. Plus łatwo ze szczytu było przeskoczyć na ukleine.=disbrainer= pisze:nie, nawet nie to. po prostu znam fajniejsze miejsca miejsca w swojej okolicy. poza tym jestem jednym z tych, ktorym wyciag nie jest niezbedny, wiec inaczej na ta sytuacje patrze
-
- Kontakt:
nie rozumiem zwiazku Twojego pytania z tematem, czyli upadkiem firmy Eco-Sport. w artykule zlinkowanym przez Tikka jest jasno napisane ze Straz Lesna wlepia mandaty za wstep na teren stacji. co wiec ma do tego ilosc tras i ich stan?Spaced pisze:A stare trasy juz wszystkie nieczynne? Przeciez kiedyś na chełmie było mega dużo fajnych tras. Plus łatwo ze szczytu było przeskoczyć na ukleine.
Cytuje twój post bo odnosze się do twojej wypowiedzi. Pisałeś, że są lepsze miejsca do jazdy. Dlatego pytam się czy przed zamknięciem stare trasy były zamknięte, że mówisz ze tak słabo. Nie było mnie w myślonach kawałek czasu, a wspominam stare czasy przyjemnie. Nie rozumiem skąd agresja.=disbrainer= pisze:nie rozumiem zwiazku Twojego pytania z tematem, czyli upadkiem firmy Eco-Sport. w artykule zlinkowanym przez Tikka jest jasno napisane ze Straz Lesna wlepia mandaty za wstep na teren stacji. co wiec ma do tego ilosc tras i ich stan?
-
- Kontakt:
Spaced pisze:Nie rozumiem skąd agresja.
ja tez nie rozumiem, tym bardziej ze jej nie przejawiamImpus pisze:Spaced ja z kolei nie rozumiem, gdzie tu czujesz agresję

pisalem ze znam wg mnie ciekawsze i fajniejsze miejsca do jazdy niz gora Chelm, dlatego nie rozpaczam czy bedzie wyciag dzialal czy nie. nie ma to zwiazku ze stanem sciezek na Chelmie i ich iloscia i tym czy sa zamkniete czy otwarte i czy "wlasciciele" wyciagu o nie dbaja czy nie.Spaced pisze:Pisałeś, że są lepsze miejsca do jazdy. Dlatego pytam się czy przed zamknięciem stare trasy były zamknięte, że mówisz ze tak słabo.
Może to kawa bo ostatnio dhz tylko w pracy czytam=disbrainer= pisze:ja tez nie rozumiem, tym bardziej ze jej nie przejawiam

Bez wyciągu na pewno ale z wyciagiem myślenice to było fajne miejsce, zwłaszcza dla początkujących.=disbrainer= pisze:pisalem ze znam wg mnie ciekawsze i fajniejsze miejsca do jazdy niz gora Chelm, dlatego nie rozpaczam czy bedzie wyciag dzialal czy nie. nie ma to zwiazku ze stanem sciezek na Chelmie i ich iloscia i tym czy sa zamkniete czy otwarte i czy "wlasciciele" wyciagu o nie dbaja czy nie.