Upadł kolejny szaniec - myślenice

JakubRudy
Kontakt:

Upadł kolejny szaniec - myślenice

Post autor: JakubRudy »

Cóż, jako że jeszcze nie widziałem o tym żadnej notki, więc przekazuję Wam te informacje jako pierwszy.
Dzisiaj Eco-sport zbankrutował, i sąd rejonowy dla Krakowa Śródmieście ogłosił upadłość spółki.
Eco-sport był firmą dzierzawiącą grunt na górze Chełm ( należał do nich wyciąg i cala infrastruktura gastronomicza na szczycie).
Spółka pozostawiła po sobie milionowe długi.
Przy okazji okazuje się że spółka Eco-sport nielegalnie wynajęła grunt wraz z infrastrukturą znajdującą się na nim osobie trzeciej. Mowa oczywiście o Józefie Pasek, który prowadzi stację w Koninkach, zapłacił za ubiegłoroczną dzierżawę gruntu, lecz na umowie dzierżawy widnieje spółka Eco-sport.

Więcej na ten temat możecie przeczytać w dzisiejszym Dzienniku Polskim (str. B11, KRONIKA KRAKOWSKA, powiat Myślenicki).

Ciekaw jestem co teraz będzie z trasą w Myślenicach...
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

jakos mnie to nie martwi. moze miasto sie zajmie ta miejscowka.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

O upadku eco-sport to już 5 lat temu plotki krążyły. Z kolegą wyżej się zgadzam, moze to na dobre się zmieni.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

db-er syf tam był duży i trasa rozjechana czy jak?
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Kij z Myślonami , żeby sie jeszcze tylko nie okazało że P. Pasek bd miał jakieś problemy ... :?
=disbrainer=
Kontakt:

EZrider pisze:db-er syf tam był duży i trasa rozjechana czy jak?
nie, nawet nie to. po prostu znam fajniejsze miejsca miejsca w swojej okolicy. poza tym jestem jednym z tych, ktorym wyciag nie jest niezbedny, wiec inaczej na ta sytuacje patrze.
F4rr3ll pisze:Kij z Myślonami , żeby sie jeszcze tylko nie okazało że P. Pasek bd miał jakieś problemy ... :?
po czym wnosisz, ze juz teraz ich nie ma?

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/6 ... l?cookie=1
JakubRudy
Kontakt:

Post autor: JakubRudy »

Co do miasta...
Raczej nic nie zrobi, ponieważ Myślenice były jednym z głównych akcjonariuszy Eco-Sport (pakiet 51% akcji), więc w praktyce to włąśnie gmina miała najwięcej do powiedzenia, i najwięcej na tym straciła, a pieniążków raczej na reaktywację nie znajdą.
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
tikk
Kontakt:

Re: Upadł kolejny szaniec - myślenice

Post autor: tikk »

tikk
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

=disbrainer= pisze:po czym wnosisz, ze juz teraz ich nie ma?

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/6 ... l?cookie=1
W momencie jak przeczytałem że główne oskarżenia są od ekologów to musiałem iśc odreagowac ... I chyba najgorszy jest fakt ze w uratowaniu stacji to nie gmina , nie własciciele , ani nawet nie lasy ( przynajmniej nie w większosci ) , ale pierdoleni ekolodzy bd najwiekszym problemem ... :evil: no chyba ze dostaną na koniec kase od kogoś z wyciagu żeby dalej mogli prowadzic swoją upośledzoną działalność :/
Spaced
moderator
Kontakt:

=disbrainer= pisze:nie, nawet nie to. po prostu znam fajniejsze miejsca miejsca w swojej okolicy. poza tym jestem jednym z tych, ktorym wyciag nie jest niezbedny, wiec inaczej na ta sytuacje patrze
A stare trasy juz wszystkie nieczynne? Przeciez kiedyś na chełmie było mega dużo fajnych tras. Plus łatwo ze szczytu było przeskoczyć na ukleine.
=disbrainer=
Kontakt:

Spaced pisze:A stare trasy juz wszystkie nieczynne? Przeciez kiedyś na chełmie było mega dużo fajnych tras. Plus łatwo ze szczytu było przeskoczyć na ukleine.
nie rozumiem zwiazku Twojego pytania z tematem, czyli upadkiem firmy Eco-Sport. w artykule zlinkowanym przez Tikka jest jasno napisane ze Straz Lesna wlepia mandaty za wstep na teren stacji. co wiec ma do tego ilosc tras i ich stan?
Spaced
moderator
Kontakt:

=disbrainer= pisze:nie rozumiem zwiazku Twojego pytania z tematem, czyli upadkiem firmy Eco-Sport. w artykule zlinkowanym przez Tikka jest jasno napisane ze Straz Lesna wlepia mandaty za wstep na teren stacji. co wiec ma do tego ilosc tras i ich stan?
Cytuje twój post bo odnosze się do twojej wypowiedzi. Pisałeś, że są lepsze miejsca do jazdy. Dlatego pytam się czy przed zamknięciem stare trasy były zamknięte, że mówisz ze tak słabo. Nie było mnie w myślonach kawałek czasu, a wspominam stare czasy przyjemnie. Nie rozumiem skąd agresja.
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Spaced ja z kolei nie rozumiem, gdzie tu czujesz agresję ;) a co do starych tras to są mocno zapuszczone, przejezdne, ale przydałby się remont.
=disbrainer=
Kontakt:

Spaced pisze:Nie rozumiem skąd agresja.
Impus pisze:Spaced ja z kolei nie rozumiem, gdzie tu czujesz agresję
ja tez nie rozumiem, tym bardziej ze jej nie przejawiam :)
Spaced pisze:Pisałeś, że są lepsze miejsca do jazdy. Dlatego pytam się czy przed zamknięciem stare trasy były zamknięte, że mówisz ze tak słabo.
pisalem ze znam wg mnie ciekawsze i fajniejsze miejsca do jazdy niz gora Chelm, dlatego nie rozpaczam czy bedzie wyciag dzialal czy nie. nie ma to zwiazku ze stanem sciezek na Chelmie i ich iloscia i tym czy sa zamkniete czy otwarte i czy "wlasciciele" wyciagu o nie dbaja czy nie.
Spaced
moderator
Kontakt:

=disbrainer= pisze:ja tez nie rozumiem, tym bardziej ze jej nie przejawiam
Może to kawa bo ostatnio dhz tylko w pracy czytam ;)
=disbrainer= pisze:pisalem ze znam wg mnie ciekawsze i fajniejsze miejsca do jazdy niz gora Chelm, dlatego nie rozpaczam czy bedzie wyciag dzialal czy nie. nie ma to zwiazku ze stanem sciezek na Chelmie i ich iloscia i tym czy sa zamkniete czy otwarte i czy "wlasciciele" wyciagu o nie dbaja czy nie.
Bez wyciągu na pewno ale z wyciagiem myślenice to było fajne miejsce, zwłaszcza dla początkujących.
ODPOWIEDZ