Telefon jaka sieć?

juraski
Kontakt:

Telefon jaka sieć?

Post autor: juraski »

Noszę się z zamiarem przejścia z karty na mixa lub abonament obecnie mam orange POP

moglibyście się podzielić wrażeniami pozytywnymi i negatywnymi na temat waszych sieci, planów taryfowych? cen?

Opinie negatywne jak i pozytywne
Dodam że wszyscy znajomi zachwalają PLAY przejrzałem ofertę i kokosów nie widzę.
bandit_dh
Kontakt:

Post autor: bandit_dh »

Ja mam orange, ale ze względu na słaby zasięg na Wilanowie/Ursynowie jak bym zaczynał od początku to bym wybrał tmobile po testach jakie przeprowadziłem. Playa nie dzierżę, nie lubię ich marketingu i podejrzewam, że tym by mnie dobili.
Co do ofert to wierz mi, że teraz wszyscy mają to samo tylko czasami inaczej to nazywają albo inaczej oszukują, ale w obecnych czasach reakcja rynku jest taka, że jak jedni coś wypuszczą nowego to drudzy to kopiują w kilka godzin i mają też nową ofertę.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

konczy mi sie umowa w playu wiec zaczalem sie rozgladac za ofertami i wychodzi na to ze jednak play daje najlepsze warunki-kto mi da 1450minut za 61,5zl/miesiecznie?jedno czego mi brakuje w tym pakiecie to transferu danych,ale to mozna dokupic za parenascie zlotych.albo ewentualnie wybrac oferte za 90zl,gdzie sa nielimitowane polaczenia do wszystkich sieci + 2gb transferu przy umowie na 12miesiecy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

skoro wszyscy znajomi zachwalają (mają) play, a już w zwykłym pre-paidzie rozmowy w play są za darmo, to chyba wybór jest oczywisty.

Ja mam playa na kartę i z 30 zatankowanych peelenów zużywam miesięcznie jakieś 10-15.
Cowabunga!
Kontakt:

Post autor: Cowabunga! »

Też mam play'a abonament i oferta bardzo korzystna - też ponad 1000 minut i do tego albo 250 albo 1 gb transfer (pewien nie jestem dokładnie) za 49 (dla nowych było bodaj 59). Żeby nie było różowo: znajomi z poza play'a unikają dzwonienia, ze względu na droższy koszt połączenia - sprowadza się to do "sygnał i oddzwoń" :wink:

Z zasięgiem problemów raczej brak - chociaż na totalnym wygwizdowie potrafił zgubić sieć.
Jarell20
Kontakt:

Post autor: Jarell20 »

Warto wspomnieć,że teraz w Paly na kartę pojawiła się opcja "lubie to" czyli kosztem darmowych sms które dostajemy za doładowania mamy nieograniczony dostęp do internetu :)
http://patrykfr.pinkbike.com/

https://www.instagram.com/kolek_czc?igsh=ZW84MnIyYmpvZmE0
marcin.g
Kontakt:

Post autor: marcin.g »

Też wydaje mi się, że oferty operatorów są baardzo podobne. Jak w tym roku przedłużałem umowę,
to też się zastanawiałem czy nie zmienić operatora (obecnie Orange)
ale po zrobieniu rekonesansu okazało się, że w sumie wszyscy oferują praktycznie to samo.
Obecnie mam abonament bez limitu do wszystkich plus 2gb transferu i wiem że jak
brało się bez telefonu to za 90zł był ten abonament.
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

Wszystko rozbija się o najważniejsze pytanie, czy chcesz telefon czy nie? Jak nie potrzebujesz telefonu to już za 65 pln możesz mieć abonament bez ograniczeń.. Play był fajny przez ochronę konkurencji, ale w 2013 się kończy i stawki będą podnosić do góry. Polecam zobaczyć u znajomych jaki mają zasięg w jakiej sieci i na tej podstawie zdecydować.

Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

piotrex pisze:kto mi da 1450minut za 61,5zl/miesiecznie?
pewnie tyle masz za przedłużenie umowy, i tak pewnie nie wydzwonisz tego.
Kona Factory Team
Abovd
Kontakt:

Post autor: Abovd »

powiem tak, mam play, płacę 40 zł za abonament z tego przez 3 miechy płacę połowę tej kwoty, do tego 300 minut, 1 gb pakiet, pół roku za darmo do play, 3 miechy darmowe esy i na stacjonarne, mega opcja
KubaDownHill
Kontakt:

Post autor: KubaDownHill »

Play ma chyba najlepszą oferte. zasięg możesz ściagać z Oragne TMobile i Plusa chyba wiec wszedzie coś znajdziesz ;]
juraski
Kontakt:

zależało mi na ofercie z telefonem, wziąłem mixa w orange, LG swift L5 za 249zł i mix za 25zł ponieważ mam neostradę i obniża się koszt Mixa z 40 na 25zł. Mam w tym smsy do orange bez limitu, 400 na inną sieć i 120 min do wszystkich, a przez rok 30min do wszystkich gratis,
wziąłem bo prawie wszyscy w rodzinie mają Orange, i kilku znajomych, myślę że się zamknę w kwocie 25zł bez przekraczania ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Play:
abonament firmowy 20zł
w tym:
darmowe rozmowy w play i na stacjonarne do końca świata :)
70zł na rozmowy lub sms do innych sieci w ramach abonamentu.
Ileś tam MB też jest ale musiałbym w umowę kuknąć.
Jeszcze nie udało mi się przekroczyć 20zł na fakturze mimo srogiego dzwonienia gdzie popadnie ;)

Kto przebije?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
juraski
Kontakt:

firmowy musiałbym mieć firmę:P
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

Ja tak samo jak Abovd jedyne co mnie wkurza to, to że normalny zasięg play'a jest trochę mały ale w chwilkę łapie zasięg z czego innego, np, plus, orange etc. ogólnie polecam ;)
typek99
Kontakt:

Post autor: typek99 »

ja polecę od siebie heyah,ma bardzo dobry zasięg gdzie np. na wiosce play miał z 1 kreske to ja miałem full :)
ODPOWIEDZ